AMAZONE helyszíni bemutató, 1. epizód: Hude

67 éve otthon Hudeban is

Légi felvétel az első és legnagyobb AMAZONE leányvállalatról az Oldenburg melletti Hude-ban

1957-ben Dipl.-Ing. Heinrich Dreyer, a Dreyer család második generációjának egyedüli képviselője úgy döntött, hogy Hude-ban egy fióküzemet hoz létre. A projekthez először a „Weserflug” cégtől bérelt néhány csarnokot Delmenhorst/Hoykenkampban, a gastei főüzem kapacitásának bővítése érdekében. Miután ezek a helyiségek a szerződés felmondása miatt már nem álltak rendelkezésre, Heinrich Dreyer úgy döntött, hogy a közelben saját fióktelepet hoz létre. A termelés áthelyezésével is meg akarta tartani alkalmazottait. A választás végül Hude-ra esett, mivel Behrens úr, az önkormányzat vezetője kiváló feltételekkel tudott felajánlani egy vasúti mellékvágányhoz tartozó területet.

Az üzem építési munkálatai 1957-ben kezdődtek. Miután az első szakasz 1958-ban elkészült, azonnal üzembe is helyezték. Sajnos a kezdeményező, Dipl.-Ing. Heinrich Dreyer nem sokkal előtte meghalt, így nem érte meg az üzembe helyezést. Az új fióktelep irányítását és beindítását a Dreyer család harmadik generációjának képviselői, Dipl.-Ing. Heinz Dreyer és unokatestvére, Klaus Dreyer vették át. A kezdeti idők kihívásokkal teltek, mivel a vállalatnak súlyos adósságai voltak, és a bankok nem bíztak az új és fiatal vezetőségben. 

A termelés Oskar Gieb úr kereskedelmi vezetésével, mintegy 50 alkalmazottal indult meg. Sorvető gépeket és szervestrágyaszórókat gyártottak. Idővel a hudei üzem helyzete konszolidálódott, és Dr. Scharmannt nevezték ki az új üzemvezetőnek. Néhány év múlva az üzem átesett az első bővítésen. 

Más tehetséges vezetők, például Schomäker úr, Gatterman úr és van Seggern úr vezetésével az üzem tovább virágzott, és Aljets úr irányítása alatt ma is virágzik. A csarnok kapacitását kétévente növelték, és a gyár tovább virágzott.

Éppen amikor az ingatlan kapacitását teljesen kihasználják, egy környékbeli cég csődbe ment, és az ingatlant eladták az AMAZONE-nak. A „Huder Mühlenbau” üzem azonban a vasút másik oldalán volt. Hude város önkormányzatának támogatásával az AMAZONE alagutat épített a vasút alatt, hogy a két ingatlan között közvetlen kapcsolat jöjjön létre. Az újonnan megvásárolt vállalatnál kapott helyet a tervezőiroda és a műtrágyaraktár, és itt hoztuk létre a kísérleti részleget és a képzési központot.

Mivel az üzlet továbbra is pozitívan alakult, és végül ezek a létesítmények is kapacitásuk végére értek, az AMAZONE meg tudta szerezni a szomszédos szupermarketet is, amely ideálisnak bizonyult egy tágas bemutatóterem építésére, oktatótermekkel és egy étteremmel a látogatók számára.

2008 óta a hudei telephely tulajdonában van egy nagy ipari terület is Hude-Altmoorhausenben, ahol jelenleg a termelés fontos részei találhatók. 

Az évek során az üzem egy igazán impozáns leányvállalattá fejlődött. Hudeban és Altmoorhausenben jelenleg több mint 700 ember dolgozik az aktív talajművelő gépek és a teljes vetéstechnikai portfólió gyártásán.