A 3C-koncepció eredményei (Cost Cutting Concept)  

„5%-kal nagyobb hozam 50%-kal kevesebb üzemanyag és 60%-kal kevesebb munkaidő mellett” - ez a képlet is mutatja, mely előnyök érhetők el a hagyományosról a konzerváló talajművelési eljárásokra való teljes átálláskor.  

A képlet alapját azon kísérletek eredményei képezik, melyeket az Amazone a DLG-tesztközpont és a FAL Braunschweig (ma: vTI) együttműködésében végzett el az AG Kitzen (lipcsei régió) területein.  

Töltse le a kísérleti eredmények részletes leírását pdf-dokumentumként.

Az ''Amazone Active'' áttekintése  

„Amazone Active“ - ez számos szántóföldi projekt és kísérlet közös megnevezése az intelligens növénytermesztés témakörében. A mezőgazdasági üzemekkel és tudományos intézményekkel való együttműködésben az AMAZONE ezáltal megteremti egy intenzív partneri kapcsolat és tudásátadás alapját a mezőgazdaság, a tudomány és az ipar között. Az Amazone ezáltal képes ügyfelei számára folyamatosan új, gyakorlatorientált koncepciókat és költségcsökkentő munkaeljárásokat kifejleszteni.  

Az „Amazone Active” keretében megvalósuló aktivitások áttekintéséről az itt pdf-dokumentumként letölthető 8-oldalas brosúrából tájékozódhat.  

A folyamatosan frissített kísérleti eredményeket az egyes telephelyekre vonatkozóan a Kísérleti területek részben találhatha meg.

A könyv a „3D-koncepcióhoz”  

Az ajánlások az eljáráslépések, így a tarlóhántás, a talajművelés és a vetés és műtrágyázás, valamint a növényvédelem vonatkozásában klimatikus régiónként, elvárt hozamonként, valamint üzemi és területi struktúránként egészen máshogy néznek ki. Ennek ellenére visszavezethetők bizonyos alapvető szabályokra, melyeket az AMAZONE a 3C szántóföldi koncepció keretében fejlesztett ki.  

Az AMAZONE ezeket a szabályokat az „Intelligens növénytermesztés” c. könyv 1. részében (A 3C szántóföldi koncepció) tette közzé.  

A könyv (5. kiadás 2016 májusából), mely többek között tartalmazza az Amazone kísérleti eredményeit és számos gyakorlati beszámolót a kísérleti üzemekből, itt tölthető le pdf-dokumentum formájában.

3C-koncepció