C-Mix-Clip gyorscserélő-rendszer

Zinkenschnellwechselsystem_d0_kw_7245_d1_161230_kl_rdax_170x137.jpg

Gyors, biztonságos és olcsó

A C-Mix-Clip gyorscserélő-rendszer formájában az AMAZONE olyan rendszert is kínál, amellyel (szinte) szerszámok nélkül és főként egyszerűbben, gyorsabban és nagyon kényelmesen lehet kapát cserélni.

A C-Mix-Clip kaparendszer egy terelőlemezből és egy csúcsból áll, épp úgy, mint az ismert C-Mix kapák. A terelőlemez a C-Mix-Clip rendszer esetében is fixen a kapaszárra van csavarozva, a csúcs pedig a gyorscserélő-rendszerre van rögzítve. Miután a C-Mix-Clip felfogót egyszer, egyszerű módon a kapaszárra szerelte, a könnyen kioldható rögzítőcsappal gyorsan és a célnak megfelelően különböző csoroszlyacsúcsokat tolhat rá. A rögzítőcsap a csoroszlya hátoldalán áthalad egy üreges csavaron, így biztonságosan a C-Mix-Clip felfogójában tartja a rátolt csoroszlyacsúcsot.

A terelőlemez és a kapacsúcs szétválasztása mindenekelőtt a kopási költségek csökkentését szolgálja. A talajféleségtől, a termőhelytől és a talajnedvességtől függően 3 – 5 kapacsúcsot lehet elkoptatni, mielőtt ki kellene cserélni a terelőlemezt. A C-Mix kaparendszer új terelőlemezei csavartak, ami a terelőlemez optimális átmérőjével együtt biztosítja a földáram tökéletes átvezetését, és ezáltal csekély erőintenzitás mellett az intenzív keverőhatást.

Az AMAZONE három különféle kapacsúcsot kínál a használati körülményeknek megfelelően. A rendszer 80 mm-es és 100 mm-es C-Mix-Clip csoroszlyacsúccsal, valamint 320 mm-es C-Mix-Clip lúdtalp alakú csoroszlyacsúccsal is felszerelhető. A 80 mm-es és a 100 mm-es C-Mix-Clip kapa a 350 mm-es szárnyas kapával is kombinálható, ami tarlóhántás közben a teljes területű elvágást is lehetővé teszi.


Előnyei:

  • Egyszerű kapacsere – kevés időráfordítás
  • Rövidebb szerelési idő – alacsonyabb költségek
  • Kapacsere három perc alatt (3 m-es munkaszélességnél)


C-Mix gyorscserélő-rendszer

  1. Mélyedés, amely az elvesztés elleni védelmet biztosítja
  2. A csoroszlya feltolási iránya
  3. Felső rögzítőcsavar (üreges)
  4. Rögzítőcsap
  5. Alsó rögzítőcsavar