BorderTS szóráshatároló eljárás

Maximális műtrágyamennyiség a tábla határáig

Grenzstreuverfahren BorderTS (1) BorderTS_DSC3282_d1_210827

Annak érdekében, hogy a táblák határán nagy munkaszélességek mellett még pontosabban lehessen műtrágyázni, az AMAZONE kifejlesztette a BorderTS ernyőt. A hagyományos szegélyszóró ernyőktől eltérően a BorderTS ernyő az AutoTS tárcsába integrált szegélyszóró rendszerrel együtt működik. A BorderTS és az AutoTS szórási képe egymáshoz van hangolva.

Minden érték előre eltárolható a műtrágyaszóró beállításaiban, így alkalmazási helyzettől függően a megfelelő beállítási paraméterek automatikusan betöltődnek.

  • A BorderTS szóráshatároló eljárással a peremterület külső öt méterén akár 27%-os többlethozam is elérhető a hagyományos szóráshatároló rendszerekhez képest.

„A BorderTS révén az Amazone olyan eszközzel bővíti ki az AutoTS-t, amely nagy munkaszélesség esetén a teljes mennyiséget kijuttatja egészen a határig.”

„… a BorderTS alapműtrágyázáshoz, zöldterületeken és kapásnövényekhez egyaránt használható. Ezen túlmenően első menetben is használható olyan területeken, ahol a növényállományt művelőutak szegélyezik, ahogy a mi esetünkben is. A tábla szélén lévő nyomsávok is kihajtanak. A növények megkapják a teljes műtrágyamennyiséget és jól kezdhetik a szezont.”
(profi – „Határjáró” · 2022/04)

www.amazone.net/yt-border-ts


Grenzstreuverfahren BorderTS (2) ZA-TS_Detail_d0_kw_P6172700_d2_221020
A BorderTS ernyő középen, a műtrágyaszóró mögött van felszerelve, és hidraulikusan aktiválható.

Grenzstreuverfahren BorderTS (3) BorderTS_d0_kw_P9089256_d1_211015
Aktivált állapotban a ZA-TS esetén a BorderTS ernyője felülről befordul a műtrágya szóráshatároló rnyőjébe. A speciális lamellaszerkezetnek és a fokozatmentesen állítható terelőlemeznek köszönhetően a granulátumok kíméletesen kerülnek a talajra.Lamellaszerkezet és szoftverintegráció

Nagy munkaszélesség esetén a műtrágyát lényegesen jobban fel kell gyorsítani ahhoz, hogy az első művelőút szóráshatároló ernyőjével jó átfedési terület adódjon. A granulátumok nagy energiája miatt a hagyományos rendszerek keresztirányú eloszlása a traktor mögött gyakran nem kielégítő. A BorderTS ernyő speciális lamellaszerkezettel és dőlésszögben állítható terelőlemezzel rendelkezik. A lamellák először csökkentik a granulátumok energiáját, melyeket aztán a terelőlemezen keresztül kíméletesen a talajra irányítanak. Az optimális kijuttatás érdekében a terelőlemez fokozatmentesen állítható egészen a tábla határáig. Ezen kívül egy érzékelő érzékeli a munkapozíciót. Az ernyő használatakor a műtrágya mennyisége és adagolási pontja a szórótárcsán automatikusan beállításra kerül, hogy a tárcsába integrált AutoTS szóráshatároló rendszerrel kombinálva a lehető legjobb keresztirányú eloszlást biztosítsa.

Természetesen a különleges helyzetekre való reagálás érdekében a kiszórási mennyiség manuálisan bármikor felülbírálható.

„A tábla határán elhelyezett szőnyegekkel végzett ellenőrzés megmutatta az ernyő hatékonyságát a használatban. Ugyanakkor a határhoz közeli területen a művelőutakból való kihajtás és a művelőutakba való behajtás után is biztosított volt a területre előírt műtrágyamennyiség – ez kiváló!”
(profi – „Határjáró” · 2022/04)


Lamellenstruktur und Software-Integration (1) Illustration_BorderTS_20220928_final


A BorderTS és az AutoTS együttes használatának ábrázolása

  1. Műtrágya kiszórása a BorderTS ernyővel a tábla határától a növényállományba, az előírt mennyiség 50%-ra történő automatikus csökkentésével. A táblahatár oldalán lévő adagolónyílás zárva van. 
  2. Az AutoTS esetében az első művelőúttól kifelé a peremrészeken szintén 50%-on történik a szórás, hogy összességében a peremrészeken is előálljon az előírt érték. A tábla felőli oldalon normál szórás történik 100%-os előírt mennyiséggel. 
  3. A többi művelőúton normál szórás történik, mindkét oldalon 100%-os előírt mennyiséggel.


Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.