Műtrágya kijuttatásához való felszerelés

Kettős előny – mész és műtrágya optimális eloszlatása

A ZG-TX különlegessége az, hogy egyszerűen átszerelhető a meszezés szórószerkezete és a műtrágyázásra való TS szórószerkezet között. Ehhez mindössze bizonyos alkatrészeket kell kicserélni vagy nyugalmi pozícióba vinni. Az intelligens szoftvernek hála a terminál felismeri, ha átszerelik a műtrágyaszórót. A kombinált műtrágyaszóró így kb. 25 perc alatt teljesen átszerelhető, és készen áll a mész vagy a műtrágya kijuttatására. A sikeres átszerelés után mindkét rendszer előnyei kihasználhatók.


Az átszerelés magától értetődő, hiszen csupán 4 alkatrészt kell kicserélni: 
1. Fröcskölésvédő
2. Szórótárcsák
3. Tölcséres csúszda
4. Betöltő sziták


Előnyei: 

  • Kevesebb alkatrész, gyorsabb csere 
  • Intuitív támogatás szoftverrel 
  • Kompromisszumok nélküli szórószerkezet-technológia 
  • A rugalmas használhatóság gazdaságos kihasználást tesz lehetővé

Műtrágya kijuttatásához való felszerelés a ZG-TX gépen, aktivált kettős tolózárral és nyugalmi helyzetben találhat láncos rögtörővel

Mész kijuttatásához való felszerelés a ZG-TX gépen, aktivált láncos rögtörővel és nyugalmi helyzetben lévő kettős tolózárral


További nformáció + Kevesebb információ -

Fókuszban a pontos műtrágyaszórás

Eddig a kombinált műtrágyaszóró kifejezés olyan gépeket takart, amelyeknél egy szállítószalag vagy ásványi műtrágyát vagy meszet adagolt két szórótárcsához. De a kombinált műtrágyaszórót kereső vásárlók körében is egyre nagyobb az igény a maximális pontosságra. Az AMAZONE most úgy döntött, hogy új utakat nyit a műtrágya-adagolás területén, és ezt a TS szóró gyakorlatban már bevált precizitásával kombinálja. Az eredmény sok szempontból újszerű. 

Egy, a műtrágyát a tárcsára juttató egyszerű csúszda helyett a ZG-TX gépen külön feladásipont-állítás található. Az opcionális elektromos változatban ez olyan funkciókat tesz lehetővé, mint a HeadlandControl és a Section Control. 

A bevezetőrendszer elfordítása a lehetséges munkaszélességek tág tartományát kínálja Önnek. Csupán 3 szórólapátkészlettel tökéletesen lefedhetők a 15 m és 54 m közötti munkaszélességek.


Előnyök

  • Tökéletes keresztirányú eloszlás akár 54 m-es munkaszélességeknél is 
  • Pontos beállíthatóság 
  • Section Control 16 szakasszal
További nformáció + Kevesebb információ -

Tronic - mechanikus meghajtás

A ZG-TX szórószerkezete mechanikus meghajtású. Ebben az esetben a műtrágyaszórót alapkivitelben egy dörzskuplungos kardántengely védi a túlterheléstől. A traktor behajtó fordulatszámát egy központi hajtómű módosítja, hogy a szórótárcsák magasabb fordulatszámon forogjanak. Ezen az úton lehet alacsony motorfordulatszám mellett, maximális munkaszélességben a műtrágyát üzemanyagtakarékosan kiszórni. 

  • Kiviteltől függően 1 és 16 közötti számú szakasz kapcsolható.

  1. Meghatározott feladásipont-állítás
  2. Szórótárcsa integrált AutoTS funkcióval a jobb oldalon
További nformáció + Kevesebb információ -

A TS szórótárcsák – Maximális pontosság minden szórási üzemmódban – 54 m munkaszélességig

Szórórendszer nemesacélból – a hosszú élettartamért

A TS- műtrágyaszóróknál a teljes műtrágyaszóró rendszer nemesacélból készült, és így hosszú élettartamot biztosít.

A különböző szórólapátegységek gyorsan és egyszerűen kicserélhetők a csererendszer segítségével. A tökéletes megoldás, p l. bérvállalkozó részére.

A normál szóráshoz és a határszóráshoz az úgynevezett AutoTS rendszer különböző szórólapátokat aktivál anélkül, hogy tárcsacserét kellene végezni.

Keményfém bevonatú szórólapátok
A szórólapátok speciális, nagy szilárdságú, kopásálló védőréteggel vannak bevonva. Így 3-szor hosszabb élettartam érhető el.

  1. Az integrált AutoTS határszóró rendszer elektromosan aktiválódik. 


Optimális munkaszélesség-tartományú szórólapátkészletek a szóróanyagtól függően: 

  • TS 10 = 15 m – max. 27 m 
  • TS 20 = 21 m – max. 33 m 
  • TS 30 = 24 m – max. 54 m

További nformáció + Kevesebb információ -

Optimalizált szórási kép

Normál szórás
A bevezetőrendszer beállításával megváltozik a kiszórandó anyag adagolási pontja a szórótárcsán, és ezzel szabályozható a szórási távolság és a keresztirányú eloszlás. A munkaszélesség ezenkívül egyedileg is beállítható a fordulatszám megváltoztatásával.


Nem érzékeny szórási kép többrétegű szórási felülettel

A szórólapátok sajátos formája és szögállása révén a TS szórószerkezetnél többrétegű szóráskép alakul ki. Így a hosszú és rövid szórólapátok szórási sávjai nem befolyásolják egymást ellentétesen, és fenntartják optimális röppályájukat.


Háromdimenziós szóráskép

A szórószerkezet kifejlesztése háromdimenziós szórásképek segítségével történt, hogy tökéletes keresztirányú eloszlás jöjjön létre 54 m munkaszélességig. A nagy átfedések gondoskodnak a perfekt szóráskép kialakításáról, és kimondottan stabilabbak az összes külső behatás ellen, mint pl. oldalszél, lejtő, a levegő páratartalma és változó műtrágya minőség.

  1. Keresztirányú elosztás (36 m munkaszélesség)
  2. 72 m dobási távolság
További nformáció + Kevesebb információ -

FlowControl – Az automatikus mennyiségkalibrálás

A FlowControl szórótárcsánként külön érzékelővel rendelkezik a tárcsánál ébredő forgatónyomaték mérésére. Az előírt mennyiségtől való eltérés esetén pillanatok alatt korrigálja a mennyiségszabályozó tolózárak pozícióit.


A FlowControl előnyei: 

  • Pontosság az első másodperctől 
  • Pontos mennyiségszabályozás oldaltól függetlenül 
  • Az üresjáratok és elakadások felismerése

  1. Kettős tolózár: Oldalfüggetlen mennyiségszabályozás
  2. FlowControl: Forgatónyomatékok mérése
További nformáció + Kevesebb információ -

2 út ásványi műtrágyák optimális adagolásához

Az AMAZONE két lehetőséget is kínál az optimális adagoláshoz: a kézi egyszeres tolózárat, amely minimálismennyiség-tolózárként használható meszezésnél, illetve az elektromos kettős tolózárat ásványi műtrágyákhoz. Már az egyszeres tolózárral megvalósított legegyszerűbb kivitel is lehetővé teszi a haladási sebességtől független adagolást.

A szállítószalag-sebesség és az elektromos kettős tolózár intelligens együttműködése gyors és pontos szabályozást tesz lehetővé. Ezzel alkalmazási térképek vagy szakaszolás használata esetén oldalfüggetlen adagolás is megvalósítható.


Egyszeres tolózár

Az egyszeres tolózár előnyei 

  • Igazán egyszerű kivitel 
  • A szórásmennyiség haladási sebességtől függő szabályozása 
  • Egyszerű kalibrálás





Elektromos kettős tolózár
Az elektromos kettős tolózár előnyei 

  • Pontos szabályozás a szállítószalag és a kettős tolózár intelligens összehangolásának köszönhetően 
  • Oldalfüggetlen adagolás alkalmazási térképek és szakaszolás alkalmazásánál 
  • Automatikus szakaszolás legfeljebb 16 keretszakasszal, az elektromos bevezetőrendszerrel együttműködésben
További nformáció + Kevesebb információ -

Kényelmes kalibráló berendezés

A szórási mennyiség egyszerű és gyors ellenőrzéséhez az AMAZONE egy kalibráló berendezést kínál. A kalibráló menünek hála a folyamat intuitív módon a szoftverben kapott helyett és a hibás működtetés kizárható. Ilyen módon már a legegyszerűbb gépeknél is garantált a pontos mennyiségű kijuttatás.

További nformáció + Kevesebb információ -

AutoTS szóráshatároló rendszer – Teljes ellenőrzés. Mindenkor!

Hatásos és pontos – csak ott szór, ahol a műtrágya használ a növényeknek





  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Mezsgyeszórás (hozamorientált beállítás)
A határos terület egy mezőgazdaságilag művelt terület. Itt megengedhető, hogy csekély mennyiségű műtrágya átkerüljön a táblahatáron túlra. A teljes előírt mennyiség kiszórásra kerül egészen a tábla határáig.


  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség
Határszórás (környezetorientált beállítás)
A határos terület közút vagy kerékpárút, és nem kerülhet műtrágya a táblahatáron túlra. Ehhez a dobási távolság a mennyiségszabályozóval kombinálva kiigazításra kerül.


  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Árokszórás (környezetorientált beállítás)
Ha közvetlenül a tábla határán felszíni víz található, akkor a műtrágyázás során a műtrágyázással kapcsolatos rendelet értelmében bizonyos meghatározott távolságot kell tartani a víztől. Ehhez a szórásszélesség a mennyiségszabályozó tolózárral kombinálva további csökkentésre kerül.


  • Határszórásnál a ZG-TX új mércét állít fel a kombinált műtrágyaszórók szegmensében. A TS szórószerkezettel együtt az AutoTS tárcsába integrált szóráshatároló rendszer gyárilag a jobb oldalra van felszerelve. Ez a megoldás nagy munkaszélességek mellett is tökéletes határszórási eredményeket garantál egészen a tábla széléig.
További nformáció + Kevesebb információ -

AutoTS – kényelmes és pontos keresztirányú eloszlás a területhatárig

A tárcsába integrált AutoTS szóráshatárolóval könnyen lehet a különböző határszóró eljárásokat,a mezsgye-, határ- és árokszórást a kabinból a terminállal oldalfüggetlenül aktiválni.


A zseniális AutoTS működési elv

Egy állítómotor elfordítja a bevezető lapátot kb. 10°-kal, így a műtrágya határ- és árokszórás esetén a rövidebb határszórólapáthoz kerül. A fordulatszám és a rövidebb lapát kombinációja révén a műtrágya jelentősen rövidebben, mechanikus igénybe vétel nélkül dobható ki.


„Az AMAZONE ZA-TS fejlesztésének célja egyértelmű volt: Ne legyen többé kompromisszum a szokásos és a mezsgye-, határ- és árokszórás esetén, a szántóföld határán.” 
(profi – Szórószerkezetek a gyakorlatban „Hidraulikus vagy mechanikus” · 2017/06)

AutoTS – beállítás normál szóráshoz

AutoTS – a bevezetőlapát beállítása határszóráshoz


További nformáció + Kevesebb információ -

Nagyobb terméshozam a határterületen AutoTS rendszerrel

Az AutoTS szóráshatároló rendszer lehetővé teszi a felhasználónak, hogy rendkívül megbízható módon meredeken eső határszórási képet hozzon létre, és így a táblahatárhoz egészen közel is optimális fejlődési feltételeket biztosítson a növények számára. Az eddigi határszórási eljárásokkal szemben ezzel egyértelműen nagyobb terméshozam érhető el.

Az AutoTS szórószerkezettel lehetséges az automatikus mennyiségcsökkentés határszórás esetén. A mennyiség változtatása szabadon választható százalékos lépésekben történhet. Mivel a két szórótárcsa egymástól függetlenül kezelhető, egyik vagy mindkét oldali változtatás is beállítható.


További nformáció + Kevesebb információ -

Bizonyított pontosság! Az Innovation Farm szántóföldi próbája

A szántóföldi próbák bizonyítják a kiváló határszórási eredményeket
 

A szántóföldi kísérlet célja az volt, hogy megmutassa, hogy a szóráshatároló berendezések nemcsak ökológiai előnyökkel járnak, hanem nagymértékben befolyásolják a terméspotenciált is a peremterületen. 

Hogy nagy munkaszélesség esetén is a teljes műtrágyamennyiséget ki lehessen juttatni a tábla határáig, és a tábla határán kívülre ne kerüljön műtrágya, precíz technológiára van szükség.

Az AutoTS tökéletesen megfelel ezeknek a követelményeknek. Így a peremterületeken is nagyobb hozamra lehet számítani.


A kísérlet legfontosabb üzenetei

  • „Minél nagyobb a munkaszélesség vagy minél kisebb a területszerkezet, annál kifizetődőbbek a szóráshatároló rendszerek.” 
  • Az AutoTS szórásgörbéi viszonylag egyenletesen magas szinten futnak egészen a táblahatárig, majd onnan drasztikusan lecsökkennek. 
  • Az AutoTS jóval kisebb mennyiségi hibát és ezáltal magasabb hozamot produkál.

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…