Automatikus szakaszkapcsolás GPS-Switch Section Controllal

Automatische Teilbreitenschaltung (ZG-TS) ZG-TS_Teilbreitenschaltung_5c_d2_181113

Még nagyobb pontosság, még nagyobb teljesítmény!
A különlegesen nagy munkaszélességre való tekintettel nagyon fontos a szóráskép igazítása. Hála az elektromos bevezetőrendszer beállításnak, a TS szórószerkezet pontosan ezekben az esetekben képes finoman reagálni. Az egyes külső szakaszok így nagyon jól vezérelhetők. A szórásszélességet bal- és jobboldali fordulatszám szabályozással a széltől a közép felé csökkenteni lehet, így akár nagy munkaszélességnél a hosszan és laposan kinyúló ék alakú területeken és kinyúló területeken is lehet optimálisan szórni. Ilyenkor szakaszolókapcsolásról beszélünk. Az egyszerűbb opcióval 8 szakaszt lehet kézzel (a kezelő terminálon keresztül) vezérelni. A terminált megfelelő Section Control licenccel használva akár 128 szakasz kapcsolására nyílik lehetőség.

Ha a kezelendő terminál Section Control funkcióval rendelkezik, mint pl. az AMAZONE GPS-Switch szakaszolásnál, a szakasz váltása automatikusan, a GPS pozíciótól függetlenül történhet. Ha egy tábla megművelt, automata üzemmódban a vezető teljes mértékben a jármű kezelésére koncentrálhat, mivel ékekben és fordulókban a szakaszváltás automatikusan történik.


Az automatikus szakaszolás előnyei:

  • A vezető tehermentesítése
  • A pontosság növelése, még éjszaka és nagyobb sebesség mellett is
  • Kevesebb átfedés és hibahely
  • Takarékosság az üzemanyaggal
  • Kevesebb állománykár és környezetterhelés


  1. Átfedési zónák
  2. 8 szakasz
  3. 16 szakasz
  4. 32 szakasz
  5. ZG-TS Profis Pro *a terminál függvényében
  6. 64 szakasz
  7. 128 szakasz

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…