IT-Farming az Amazone-nal - áttekintés

IT-Farming az Amazone-nal - áttekintés

Az Amazone az elektronikával kapcsolatos aktivitásait az IT-Farming kulcsszóval foglalja össze. A központban példaként az AmaPad ISOBUS terminál áll, mely univerzális kezelő terminálként a kezelés, a mennyiségvezérlés, az Amazone vetőgépek, permetezőgépek és műtrágyaszórók felügyeletének és dokumentálásának optimalizálására szolgál. A definiált és nyitott interfészek révén a terminál egyúttal a hálózat központját is képezi a különböző egyéb IT-Farming technológiákkal való adatcseréhez.  

Ezáltal kényelmesen és biztonságosan megvalósítható az érzékelőkkel, pl. az N-szenzor rendszerekkel való összeköttetés is a részterület-specifikus műtrágyázáshoz vagy a növényvédőszer-permetezéshez, de ugyanígy a farm számítógépén futó dokumentációs és kiértékelő rendszerekkel is. A döntést, melyik rendszer felel meg leginkább az igényeknek és elvárásoknak, így rugalmasan és gyártótól függetlenül meghozhatja.  

Mivel az elektronika a gyakorlatban számos hasznos, új technológiát elérhetővé tesz, az az intelligens növénytermesztés egyre fontosabb elemévé válik. A gépek vezérlési és szabályozási lehetőségei mellett különösen az adatkezelést kell kiemelni. Így pl. a specifikus paraméterek (köztük a talaj- és a hozamértékek) és a munkaadatok begyűjtése, valamint azok dokumentációja és kiértékelése egyre jobban automatizálható. Az intelligens érzékelőrendszer, a vezérlési és szabályozási technológiák révén látható üzemanyag-megtakarítás érhető el, azok segítik a hozampotenciál jobb kihasználását és egyidejűleg a környezetet is kímélik.  

Az IT-Farming területén a fentiekben bemutatott különböző alkalmazásokat itt töltheti le PDF-dokumentumként.