2023. szept. 12.

Az új AMAZONE 360 mm-es szárnyas kapa Cenio és Cenius függesztett kultivátorokhoz

Médiacsomag letöltése

AMAZONE 360 mm-es szárnyas kapa három különböző felszerelési pozícióval
AMAZONE 360 mm-es szárnyas kapa három különböző felszerelési pozícióval

A Cenio és Cenius függesztett kultivátorokhoz való új AMAZONE szárnyas kapa 360 mm szélességben kapható. A szárnyas kapával még mulcskultivátorral is lehetőség van a tarló teljes felületű sekély hántására és ezzel a kapillárisok átvágására a talajban. Ilyen módon csökkenthető a talaj kiszáradása nyáron. Ezenkívül a kihullott gabona és a gyommagvak csírázási feltételei a sekély művelésnek köszönhetően tökéletesek.

Szárnyas kapa 3 felszerelési pozícióval

A 360 mm széles szárnyas kapa 3 különböző pozícióban, különböző magasságokkal és szögekkel szerelhető fel a Cenius és Cenio függesztett mulcskultivátor kapaszáraira. 

A gabonatarlók sekély hántásához a szárnyas kapa a kapaszárak legalsó furatképébe helyezhető. A szárnyas kapa ilyenkor szinte párhuzamos a talajjal, amivel sekély, 5 - 15 cm-es mélységű művelés valósítható meg.

Az új 360-as szárnyas kapa lehetővé teszi a sekély művelést és a szerves anyagok vágását az 1. pozícióban.
Az új 360-as szárnyas kapa lehetővé teszi a sekély művelést és a szerves anyagok vágását az 1. pozícióban.

Optimális behúzás
Optimális behúzás a talajba, a 2. pozícióban elhelyezett csoroszlyacsúcs optimálisabb fogásának hála, még nagyon száraz talajoknál is.

A 3. pozícióban adódó meredek állásszög javítja a szerves anyagok talajba forgatásának hatékonyságát.
A 3. pozícióban adódó meredek állásszög javítja a szerves anyagok talajba forgatásának hatékonyságát.

Nagy szárazság és az emiatt kiszáradt talajok esetén, és a szárnyas kapákat nagyon mélyre szerelve nehézséget okozhat a mulcskultivátorok talajba húzása. Emiatt a szárnyas kapák számára rendelkezésre áll egy második felszerelési pozíció is. Ebben a pozícióban a szárnyas kapák az első pozíciónál valamivel magasabban vannak felcsavarozva. A magasabb felcsavarozási pozíciónak hála a csoroszlyacsúcs mélyebben dolgozik, mint a szárnyas kapa, ami elősegíti a belépést a talajba. 

A talaj erősebb be- és átforgatására szolgál a szárnyas kapák harmadik felszerelési pozíciója. Ebben a pozícióban a szárnyak a második pozíciónál meredekebb szögben állnak. Ennek az állásszögnek hála a kultivátor még intenzívebben forgatja be a szerves anyagokat, ami tovább serkenti a rothadási folyamatot.

A szárnyas kapák 3 felszerelési pozíciójának köszönhetően a mulcskultivátor még sokoldalúbban használható olyan gazdaságokban, ahol a gazdálkodás nagyon változatos talajokon folyik.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Univerzális használhatóságot szavatol a mulcskultivátornak
  • A szárnyak lapos beállítása javítja a munkavégzési jellemzőket sekély tarlóhántásnál.
  • Optimális behúzás amiatt, hogy a csoroszlyák meredek helyzetbe állíthatók, még nagyon száraz talajoknál is
  • A tarlómaradványok beforgatásának elősegítése