2023. szept. 12.

Az új AMAZONE Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép

Médiacsomag letöltése

Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép
Az új Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép magasra teszi a mércét a pontosság, a teljesítmény és az intuitív kezelhetőség terén

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Az AMAZONE a Precea 9000-TCC és 12000-TCC típusjelű 9 és 12 m munkaszélességű vetőgépekkel bővíti kínálatát a szemenkénti vetéstechnikában. A kifejezetten a bérvállalkozók és a nagygazdaságok számára kifejlesztett változat kiváló teljesítményű túlnyomásos adagolójával, nagy tartálytérfogatával és innovatív vetőmag-hozzávezető rendszerével nyűgöz le. A rendkívül pontos vetőmag elhelyezés akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is kimagasló részarányú kelést biztosít. 

Az egyes sorok központi tartályból való ellátását maga a Central Seed Supply szabályozza
Az egyes sorok központi tartályból való ellátását maga a Central Seed Supply szabályozza

Precea-TCC – nagy területteljesítmény maximális pontosság mellett
Precea-TCC – nagy területteljesítmény maximális pontosság mellett

Központi tartályos koncepció ‒ soronként külön-külön

Az új Precea-TCC gépek a kiemelkedő területteljesítmény és az időtakarékos feltöltés érdekében 2000 literes központi vetőmagtartállyal rendelkeznek, amelybe akár két bigbag zsák is betölthető. Az új Central Seed Supply vetőmag-hozzávezető rendszernél a vetőmag levegőáramlás útján jut el a központi tartályból az adagolóegységekhez, ahol aztán minden sorban egy kisebb köztes tartály tárolja ideiglenesen. Amikor ebben a köztes tartályban a szint eléri a maximális értéket, a levegőáramlás és ezzel a további adagolás automatikusan megszakad. Amikor a töltöttségi szint ismét lecsökken, a levegőáramlás automatikusan újraindul, és a vetőmagot a fő tartályból az egyes sorokhoz szállítja. A Central Seed Supply rendszer intelligens levegővezetésének köszönhetően az egyes adagolóegységek egymástól függetlenül kapnak vetőmagot anélkül, hogy a rendszer bonyolult érzékelőrendszert vagy elektronikus vezérlést igényelne. 

Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép – új mérce a pontosság és a teljesítmény terén
Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép – új mérce a pontosság és a teljesítmény terén

Pontos szemenkénti elválasztás minden sorban

A vetőmag szemenkénti elválasztásához az AMAZONE a precíz, pozitív nyomás elvén működő PreTeC elválasztó egységre támaszkodik. Ennél a megoldásnál a sűrített levegő a vetőmagot a vetőtárcsára nyomja. A tömítés együtt forog a vetőtárcsával, aminek hála jelentősen csökken az elektromos soronkénti hajtások teljesítményfelvétele. Az automatikus utánállítású, optoérzékelőkkel összekapcsolt SmartControl maglesodró-távbeállítással hatékonyan megakadályozható a vetéshiányt és a duplavetést. Az elektromosan hajtott vetőtárcsa a haladási sebességtől és a kívánt vetőmagmennyiségtől függő fordulatszámmal forog és szállítja a kívánt a vetőmagot a kijuttató csatorna irányába. Ezen a ponton az érintkezési nyomás megszakad és a szem pontosan a vetőbarázdába hullik, ahol a magnyomókerék megállítja és végül biztonságosan elhelyezi. 

A SmartControl automatikus maglesodró-állítás elvégzi a maglesodrók beállítását
A SmartControl automatikus maglesodró-állítás elvégzi a maglesodrók beállítását és ezzel jelentősen tehermentesíti a vezetőt

AMAZONE ISOBUS-vezérlés a Precea típusokhoz. Az összes fontos paraméter gyors áttekintése!
AMAZONE ISOBUS-vezérlés a Precea típusokhoz. Az összes fontos paraméter gyors áttekintése!

A precíz vetőmaglerakásról a magároknyitó gondoskodik. Az egyenletes mélységtartást két támasztógörgő és a nagy, hidraulikusan állítható csoroszlyanyomás biztosítja. A még nagyobb kényelemhez az AMAZONE a SmartForce automatikus csoroszlyanyomás-szabályozást kínálja. Ez biztosítja, hogy a beállított csoroszlyanyomás folyamatosan fennmaradjon, és így a vetőmag mindig egyenletesen kerüljön elhelyezésre, különösen változó talajviszonyok mellett. 

Az ElectricDrive elektromos hajtás igazán kényelmessé teszi a kívánt vetőmagmennyiség beállítását az ISOBUS terminálon keresztül, és a GPS és a szántóföldi zónatérkép segítségével a részterület-specifikus mennyiségszabályozás pontos betartásának alapját képezi. Ezenkívül – különösen nagy munkaszélességeknél – a SectionControl minden sorban aktívan hozzájárul a vetőmag takarékos felhasználásához ék alakú területeknél és fordulóknál. Emellett ideális feltételeket teremt a sorközművelő kultivátorral végzett mechanikus gyomirtáshoz.

Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal
Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal

CurveControl – optimalizált vetőmaglerakás kanyarokban 

Az elektromos soronkénti adagolóhajtás lehetővé teszi, hogy a lehelyezési távolság a teljes munkaszélességben állandó maradjon, még kanyarban is. A rendszer egy szögsebesség-érzékelő segítségével meghatározza a görbe belső és külső ívén érvényes haladási sebesség közti különbséget. Az innovatív CurveControl ennek megfelelően állítja be a vetőtárcsák fordulatszámát, hogy a magok távolsága még a kanyarokban is azonos maradjon. Az állandó távolság lehetővé teszi, hogy a növények megfelelő tápanyagellátáshoz jussanak. Ez homogén növényállományt és egyenletes érést eredményez.

Kétkamrás tartály műtrágyához

A tartály könnyű hozzáférhetősége gyors és egyszerű feltöltést tesz lehetővé
A tartály könnyű hozzáférhetősége gyors és egyszerű feltöltést tesz lehetővé

A műtrágya egyidejű kijuttatásához a Precea-TCC gép egy könnyen hozzáférhető, összesen 6000 literes töltési térfogatú kétkamrás tartállyal van felszerelve. Minden tartálykamrához saját elektromos adagoló tartozik, amely egy elosztófejhez csatlakozik, alapfelszereltségként féloldalas kapcsolást biztosítva. A műtrágyakijuttatás a FerTeC twin HD műtrágyacsoroszlyával történik. A műtrágya és a vetőmag vetési mélységének különbségét egyszer kell beállítani. Ha a vetési mélységet később megváltoztatja, a műtrágyacsoroszlya mélységét a rendszer automatikusan hozzáigazítja, megtartva az eredeti arányt.

Teleszkópos futómű 

A Precea-TCC gép 12 vagy 16 soros kivitelben elérhető 70, 75 és 80 cm-es sortávolságokhoz. A Precea futóművéhez teleszkópos tengely is választható. Ezzel a nagyméretű gumiabroncsok szántóföldi művelés közben eltolhatók, hogy a kerekek a sorok között fussanak, és elkerülhető legyen a tömörödés közvetlenül a sorok alatt. A teleszkóposan behúzható kerekes kivitelnél a Precea-TCC teljes szélessége 3 méter, így kényelmesen szállítható közúton. 

2023 őszén az új terméktípusok kisebb sortávolságú kapásnövényekhez, például cukorrépához, repcéhez vagy szójához is elérhetők lesznek 45 és 50 cm-es sorszélességgel, 18 vagy 24 sorral, ami teljessé teszi a választékot.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Pontos kijuttatás a rövid magvezető csővel ellátott, kiváló teljesítményű, túlnyomásos adagolóval
  • Egyszerű és magától értetődő kezelés az AMAZONE AmaTron 4 ISOBUS kezelőterminállal
  • Nagyfokú beállítási kényelem a PreTeC mulcsvető csoroszlyánál, mivel az összes szükséges beállítás szerszám nélkül elvégezhető
  • Maximális területteljesítmény a nagy tartálytérfogatnak és a Central Seed Supply központi vetőmag-hozzávezető rendszernek hála
  • CurveControl a kanyarban is egyenletes nővényeloszlásért és a növények homogén fejlődéséért