2023. szept. 12.

Az új, összecsukható és univerzálisan használható Cenio 4000-2 függesztett kultivátor

Médiacsomag letöltése

Háromgerendelyes Cenio 4000-2 a növényi maradványok optimális bedolgozásához
Háromgerendelyes Cenio 4000-2 a növényi maradványok optimális bedolgozásához

Az új Cenio 4000-2 géppel az AMAZONE egy összecsukható, 4 méteres munkaszélességű mulcskultivátort mutat be az Agritechnica 2023 kiállításon. Az új terméktípus bevezetése azt jelenti, hogy a Cenio termékportfólió, amely korábban 3 m-es, 3,5 m-es és 4 m-es merev gépekből állt, most kiegészül egy 4 m-es, hidraulikusan összecsukható változattal. A Cenio mostantól 105 és 275 LE közötti traktorteljesítménnyel használható.

YT-Thumb-Anbaugrubber-Cenio-4000-2

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

A kapasor – a növényi maradványok optimális bekeverése és a talaj fellazítása 

A 3 pontos felszerelésű Cenio egy háromgerendelyes mulcskultivátor, amely különböző csoroszlyákkal 5 és 30 cm közötti munkamélységben univerzálisan alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy a kultivátor egyaránt optimálisan használható a sekély tarlóhántáshoz, valamint a középmély és mély lazító talajműveléshez. 30 cm-es osztástávolságával a Cenio nagy növénymennyiségekkel is eltömődés nélkül dolgozik, és a szerves anyagokat egyenletesen keveri be a talajba.

C-Mix Special és C-Mix Super kapaszárak

Cenio 4000-2 gép C-Mix Super kapaszárakkal
Cenio 4000-2 gép C-Mix Super kapaszárakkal

Special kiviteli változatban a Cenio nyírócsapos túlterhelés elleni biztosítással van ellátva. A Super változathoz rugós túlterhelés elleni védelem kapható, 500 kg-os kioldóerővel. Ezzel a túlterhelés elleni védelem optimálisan védi a Cenio-t köves területen, és a kapaszárak még nehéz körülmények között is nagyon jól tartják a beállított munkamélységet. 

Munkaszerszámok a legkülönbözőbb felhasználási területekhez

A Cenio géphez a C-Mix 3 rendszerből származó kapaszárak használhatók munkaszerszámként. Sekély tarlóhántáshoz a 320 mm széles lúdtalp alakú kapa vagy a 360 mm széles C-Mix szárnyas kapa, altalajműveléshez a 100 mm vagy 80 mm széles C-Mix kapa, míg mélylazításhoz 30 cm mélységig a 40 mm széles C-Mix kapa használható. A kapák széles választékával a Cenio széles körben használható a gazdaságban és maximalizálható a teljesítménye. 

Kényelmes beállítás az optimális munkavégzési eredményért

Közúton is biztonságosan a Cenio 4000-2 géppel
Közúton is biztonságosan a Cenio 4000-2 géppel

A munkamélység-állítás a Cenio 4000-2 esetén teljesen hidraulikusan, a traktor vezetőfülkéjéből történik. A hidraulikus munkamélység-állítással a munkamélység a területhez és a talajviszonyokhoz igazítható a művelés során. A kezelőt egy könnyen leolvasható skála tájékoztatja.

Egyenletes művelési kép a tárcsás egyengetésnek hála

A talaj elegyengetéséhez a kapák mögött egy tárcsasor található finoman csipkézett, 410 mm átmérőjű homorú tárcsákkal. Ezt az egységet nagyfokú talajba hatolás, ugyanakkor jó rögtörés jellemzi. Csapágyazása pedig karbantartásmentes.

Az egyengetőegység beállítása automatikusan történik a munkamélység állításakor. Az automatikus tárcsás egyengetés paralelogramma-felfüggesztésével a gép automatikusan igazítja az egyengetés munkamélységét a kapák munkamélységének átállításakor. Ennek megfelelően az egyengetés minősége még változó munkamélységnél is állandó marad, ami tovább tehermentesíti a vezetőt. 

Minden talajhoz a megfelelő hengert 

Cenio 4000-2 függesztett kultivátor Megfelelő visszatömörítés minden talajhoz, a nagy számú utánfutó hengernek hála
Megfelelő visszatömörítés minden talajhoz, a nagy számú utánfutó hengernek hála

A talaj visszatömörítéséhez 7 henger közül lehet választani. A tömörítőhengerek széles választékából minden alkalmazási feltételhez megtalálható az ideális henger. Ha a gazdasághoz tartozó területek nagyon változatosak, a henger a gyorscserélő rendszernek köszönhetően különösebb erőfeszítés nélkül kicserélhető. Emellett speciális kivitelben a hengerek egysoros pálcás borona rendszerrel is kiegészíthetők.

Az új 4 m-es hidraulikusan összecsukható Cenio gép egy olyan univerzálisan és rugalmasan használható kultivátor, amely nagy teljesítményt biztosít, sok kisebb területet művelő gazdaságokban is.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Sokoldalú használhatóság a sekély tarlóhántástól a termőréteg mélységi fellazításáig, a széles kapaválasztéknak hála 
  • Kényelmes beállítás a fülkéből, a szériafelszereltséghez tartozó hidraulikus munkamélység-állításnak köszönhetően
  • Egyenletes egyengetés a tárcsás egyengetés automatikus korrekciójával, a munkamélység megváltoztatásakor
  • Hosszú élettartam a stabil vázszerkezetnek köszönhetően 
  • Specifikus visszatömörítés minden feltétel között, a hengerek nagy választékával