2023. szept. 12.

Centaya-C Special ráépített vetőgép kétkamrás tartállyal

Médiacsomag letöltése
A Centaya 4000-C Special osztott tartályából egyszerre két anyagot juttatható a talajba Singleshot eljárással.
A Centaya 4000-C Special osztott tartályából egyszerre két anyag juttatható a talajba Single-Shot eljárással.


Miután az AMAZONE 2022 őszén bevezette a Centaya-C Super ráépített vetőgépet kombinált vetéshez, most bemutatja annak kisebb változatát, a Centaya Special pneumatikus ráépített vetőgépet. A gép 1500 literes tartálytérfogattal és kétkamrás tartályelrendezéssel rendelkezik. Az AMAZONE 3 m-es, 3,5 m-es és 4 m-es munkaszélességben kínálja a Centaya-C Special gépet.

Az inputanyagok hatékony felhasználása

A Centaya-C Special tartálytérfogata 1500 liter, amely 70:30 arányban osztott. Ez lehetővé teszi 2 kijuttatandó anyag betárolását 1050 és 450 liter mennyiségben. Az ISOBUS vezérlésű Centaya-C Special gépnél a különböző kijuttatandó anyagok adagolása külön és nagy pontossággal történik. A ráépített vetőgép fokozatmentesen szabályozható elektromos adagolóegységekkel 0,5-400 kg/ha vetőmagmennyiséget tesz lehetővé 10 km/h munkasebesség mellett.

A kijuttatandó anyagok ezután a szegmens-elosztó fej szállítópályáin jutnak el a csoroszlyákhoz. Egy szállítópálya esetén a vetőmag és a műtrágya a Single-Shoot eljárás keretében kerül a csoroszlyához. Ebben az esetben a vetőmagot és a műtrágyát egy csoroszlya helyezi a talajba. 

A vetőmag és a műtrágya kombinált kijuttatása elősegíti a gabona korai fázisú növekedését. A vetőmag és a műtrágya együtt kerül a talajba, így utóbbi hatékonyan hasznosul és gyorsan a növény rendelkezésére áll. 

2 különböző vetőmag kijuttatása szintén lehetséges. Például különböző vetőmagmennyiségek adagolhatók és juttathatók ki a megfelelő adagolóhengerekkel.

Centaya 4000-C Special 70:30 arányban osztott kettős tartállyal. Használatával kétféle anyag adagolható külön.
Centaya 4000-C Special 70:30 arányban osztott kettős tartállyal. Használatával kétféle anyag adagolható külön.

A két kijuttatandó anyagot külön-külön 2 adagolóegység adagolja ki és egy szállítópályán át jut el a szegmens-elosztófejhez.
A két kijuttatandó anyagot külön-külön 2 adagolóegység adagolja ki és egy szállítópályán át jut el a szegmens-elosztófejhez. Ennek az az előnye, hogy az adagolóhenger minden egyes kijuttatandó anyaghoz külön-külön kiválasztható.

A Centaya-C Special gép Micro plus mikrogranulátum-szóróval is felszerelhető. A 110 literes tartály a pneumatikus ráépített vetőgépen is elhelyezhető. Ebben az esetben a kiszórandó anyag a Centaya-C Special fő szállítópályában kap helyet és szintén a Single-Shoot eljárással kerül kijuttatásra.
Ez lehetővé teszi a járművezető számára, hogy egy harmadik kiszórandó anyagot is kijuttasson egy menetben. Ez a megoldás kis mennyiségű mikrotápanyagokhoz vagy vetőmagokhoz való.

A feltöltés kényelmes a nagy tartálynyílásnak köszönhetően, a vetőmagtartály és az egyes adagolóegységek pedig könnyen elérhetők a rakodójárdán keresztül. A munka közbeni gyors vetőmagcsere érdekében a gép gyorsürítéssel is felszerelhető. További vetőzsákok tárolásához opcionális tárolórekesz is rendelhető a vetőzsákok számára. 

Kétrészes, 1500 literes vetőmagtartályával a Centaya-C Special nagy teljesítményre képes. A tartály alakja miatt a gép emelőerő-szükséglete csekély, mivel a fém vetőmagtartály erősen előre döntött a traktor felé.


Single-Shoot: Vetőmag vetése műtrágyával egy mélységben
Single-Shoot: Vetőmag vetése műtrágyával egy mélységben

Single-Shoot: Két vetőmag vetése egy mélységben
Single-Shoot: Két vetőmag vetése egy mélységben

A harmadik kijuttatandó anyag adagolása a Micro plus szóróval lehetséges, amely a szállítópályába van integrálva.
Két vetőmag vetése. A harmadik kijuttatandó anyag adagolása a Micro plus szóróval lehetséges, amely a szállítópályába van integrálva.
A Centaya 4000-C Special egy KG 4001-es forgó lazítóra szerelve. Az egység jól fellazítja és átforgatja a talajt
A Centaya 4000-C Special egy KG 4001-es forgó lazítóra szerelve. Az egység jól fellazítja és átforgatja a talajt, a vetőmagot pedig a TwinTeC duplatárcsás csoroszlyával pontosan a vetési szintbe helyezi.

2 csoroszlyarendszer, 2 sortávolság

Az AMAZONE a 3 m-es, 3,5 m-es vagy 4 m-es munkaszélességű ráépített vetőgépeket a RoTeC egytárcsás csoroszlyával, illetve igény szerint a TwinTeC special duplatárcsás csoroszlyával kínálja. A gépek az ügyfél igényitől függően 12,5 cm vagy 15 cm sortávolsággal (3 és 4 m munkaszélességgel) rendelhetők.

QuickLink gyorscsatlakozó rendszer

A Centaya-C ráépített vetőgép a QuickLink segítségével különböző talajművelő eszközökkel kombinálható. Az igényektől függően a Centaya gép egy KE forgóboronával egy KG forgó lazítóval párosítható. Kis igénybevételt jelentő területeken a Centaya Special gép akár CombiDisc rövidtárcsával is használható.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Egy menet – akár 3 különböző közeg kijuttatása
  • Növénykultúrák egyidejű vetése
  • Gyors korai fázisú növekedés
  • Minden anyag külön kerül adagolásra – a tökéletes adagolás érdekében