2023. szept. 12.

Pantera 7004 önjáró szántóföldi permetezőgép

Médiacsomag letöltése

Maximális hatékonyság és rugalmasság az AMAZONE új önjáró gépével

A Pantera 7004 géppel az AMAZONE egy további típussal egészíti ki önjáró permetezőgépeinek palettáját. Az új gép kiváló jellemzői közé a nagy tanktérfogat és az új fejlesztésű futómű tartozik. A Pantera 7004 a nagy teljesítményt kimagasló menettulajdonságokkal kombinálja, és ideális választás azoknak a nagygazdaságoknak és bérvállalkozóknak, akik a legmagasabb hatékonyságot és kényelmet várják el.

Pantera 7004 gép 36 m széles Super L3 szórókerettel
Pantera 7004 gép 36 m széles Super L3 szórókerettel
reddot győztes 2023-ban

7000 l tartálytérfogat

7000 l-es tartálytérfogat kompakt kivitelben
7000 l-es tartálytérfogat kompakt kivitelben

Permetlétartályának 7000 l-es maximális térfogatával és 6600 l névleges térfogatával a Pantera hatalmas területteljesítmények elérésére hivatott. Az üvegszál erősítésű műanyagból készülő tartály belső és külső fala különlegesen sima, nem találhatók rajtuk hullámtörő lemezek, ami tökéletes tisztíthatóságot garantál. A négy nagynyomású fúvóka, a keverőszerkezet és a kifolyónyílás elrendezése a korábbi Pantera terméktípusok már bevált koncepcióján alapul és optimális tisztítási teljesítményt garantál minimális maradék mennyiségek mellett. A tisztításhoz egy 500 l-es öblítővíztartály áll rendelkezésre, amely a gép hátulján helyezkedik el és üres permetlétartály esetén is alacsony súlypontot biztosít a gépnek. 

Az erős könnyűsúlyú

Akár 2,05 m magas kerekek
Akár 2,05 m magas kerekek

Mindössze 12 t üres tömegével ez a gép könnyűsúlyúnak számít a saját teljesítményosztályában. A nagyméretű, akár 2,05 m külső átmérőjű kerekek a maximális talajkímélés és járhatóság érdekében az adott felhasználáshoz konfigurálhatók. Az optimális súlyelosztás és az egyes kerekek automatikus vonóerő-szabályozása minden helyzetben a lehető legjobb vonóerőt biztosítja. 

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

306 LE (225 kW) motorteljesítményével, amely hidraulikusan kerül át a kerekekre, a hajtás tökéletesen illeszkedik az üzemeltetési feltételekhez. A Pantera így bármilyen körülmények között képes dolgozni, és még gazdaságos is. 

Független rugózott kerékfelfüggesztés futómű lejtéskiegyenlítéssel

Futóműváltozatok hidraulikus nyomtávállítással
Futóműváltozatok hidraulikus nyomtávállítással

Az új, független hosszlengőkaros kerékfelfüggesztés egy páratlan konstrukció. A hidropneumatikus rugózás adaptív vezérlésű, amely a vezetési helyzettől függően optimálisan beállítja a futómű jellemzőit. Ez az intelligens vezérlés maximális menetstabilitást és menetkomfortot teszi lehetővé, a hagyományos független kerékfelfüggesztéshez képest egyszerűbb és kisebb tömegű felépítéssel. Ezenkívül a rendszer megakadályozza a billegést, ha a tartály nincs teljesen tele, és lehetővé teszi a nagy sebességű haladást még rossz utakon is. A 2,00 és 2,75 m közötti standard nyomtávú hidraulikus nyomtávállítás a szériafelszereltség része. Egy másik terméktípus a Pantera-W, amely 2,25 és 3,00 m közötti nyomtávval kapható. Mindkét gép hasmagassága kb. 1,30 m, ami lehetővé teszi a magas növényállományokon való kíméletes áthaladást.

Pantera 7004 futómű
Pantera 7004 futómű

Az eltolt nyomtávú haladás óvja a növényeket és a talajt
Az eltolt nyomtávú haladás óvja a növényeket és a talajt

Figyelemreméltó az eltolt nyomtávú haladás talajkímélő funkciója, amellyel például az első kerekeket minimális, a hátsókat pedig maximális nyomtávra lehet állítani, hogy csak egy kerék gördüljön át az adott helyen. Különösen kedvezőtlen talajviszonyok esetén a talaj így kevésbé deformálódik, és a fiatal növények alig károsodnak. Az eltolt nyomtávú menettel ellentétben a gép mindig egyenesen a menetirányhoz igazodik.

Egy másik fontos funkció az integrált lejtéskompenzáció. Az érzékelők felismerik a jármű dőlését, és a rendszer a gépet egy adott dőlésig automatikusan vízszintes helyzetben tartja. A gép alapból alacsony súlypontjával és a hidropneumatikus futóművével kombinálva ez a funkció rendkívüli stabilitást garantál a lejtőkön. A még kellemesebb menetkomfort mellett ez még meredek terepen is igazán biztonságos munkavégzést garantál a vezetőnek.

Aktív lejtéskompenzáció a nagyobb kényelemért és biztonságért
Aktív lejtéskompenzáció a nagyobb kényelemért és biztonságért

Új komfortfülke

Az új fülke modern munkahelyet kínál kiváló körkörös kilátással. A 3 kiviteli változat az ügyfél minden kényelmi kívánságának képes megfelelni. A fülke maximális biztonságáról a 4-es kategóriájú fülkelevegő-szűrés gondoskodik. Az új kartámasz páratlanul rendezett és ergonomikus kialakítású. Kifejezetten az önjáró permetezőgép funkciókészletéhez igazítottuk, hogy minden fontos funkció könnyen elérhető közelségben legyen. A kétterminálos stratégia részeként a 7 hüvelykes AmaDrive terminál az alapjármű működtetéséért felelős, míg a növényvédelmi technológia kezelése egy ISOBUS terminálon keresztül történik. Minden fontos permetezőfunkció szabadon hozzárendelhető az ISOBUS-kompatibilis menetvezérlő kar gombjaihoz.

Modern fülke 12 LED-es munkafényszóróval elöl
Modern fülke 12 LED-es munkafényszóróval elöl
Letisztult kartámasz ergonomikus kezelhetőséggel
Letisztult kartámasz ergonomikus kezelhetőséggel

A fülketetőben mostantól szériafelszereltségként 12 LED-es munkafényszóró kap helyet. A gép hátulján található LED-es munkavilágítással és a szórókereten elhelyezett opcionális fúvókamegvilágítással éjszakai is nappali fényben dolgozhat. 

Pantera 7004 szériafelszereltségű LED-es munkavilágítással és fúvókamegvilágítással
Pantera 7004 szériafelszereltségű LED-es munkavilágítással és fúvókamegvilágítással
Könnyen hozzáférhető szivattyúegység kiegészítő tárolórekesszel
Könnyen hozzáférhető szivattyúegység kiegészítő tárolórekesszel


Megvilágított tárolórekesz a fülke alatt, túlnyomásos töltőcsatlakozóval és automatikus töltésleállítással
Megvilágított tárolórekesz a fülke alatt, túlnyomásos töltőcsatlakozóval és automatikus töltésleállítással
A fúvókák működésének optimális ellenőrzése a fúvókamegvilágításnak hála
A fúvókák működésének optimális ellenőrzése a fúvókamegvilágításnak hála

Hatékony növényvédelem

A dugattyús membránszivattyúk állandó 610 l/min összteljesítményt nyújtanak a lehető legnagyobb területteljesítmény eléréséhez. A befecskendező-elvnek köszönhetően a feltöltéshez kb. 700 l/min szívóteljesítmény áll rendelkezésre. Opcionálisan rendelkezésre áll egy nyomástöltő csatlakozó, amely a 3 colos csővel akár 1000 l/perc töltési teljesítményt is lehetővé tesz, minimálisra rövidítve ezzel az állásidőket. 

YT-Thumb-Selbstfahrende-Feldspritze-Pantera-7004

A SmartCenter a két jól ismert „Comfort” és „Comfort plusz” csomagban kapható, és a növényvédő szerek bekeverésekor kiemelkedően könnyű kezelhetőséggel és teljesítménnyel győzi meg a felhasználót.

Az AMAZONE precíz, repülőgépszárnyhoz hasonló kialakítású szórókeret-technológiája 24 és 48 m közötti munkaszélességet tesz lehetővé, sokféle szakaszolási lehetőséggel, rendkívül kis saját tömeg mellett. A Pantera 7004 így nemcsak nagygazdaságoknak való, hanem bérvállalkozásoknál történő rugalmas felhasználásra is kifejezetten alkalmas. A kivételesen gyors és pontos „ContourControl” aktív szórókeret-vezetésnek hála nagy munkasebességek érhetők el anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a kijuttatás minőségében.

DirectInject közvetlen befecskendezés 

A DLG-díjnyertes DirectInject rendszer opcionálisan rendelhető. Ez lehetővé teszi, hogy szükség szerint, másodpercek alatt további termékeket adagoljunk hozzá, így az önjáró permetezőgép használata még rugalmasabbá és hatékonyabbá válik. A rendszer teljesen integrálva van a Pantera folyadékkörébe és kezelési koncepciójába, így minden funkció – az aktiválástól a tisztításig – a fülkéből indítható egyetlen gombnyomással.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts


  • Nagy teljesítményű: Nagy, 7000 literes tartálytérfogat és akár 48 m szórókeret-szélesség, maximum 30 km/h munkasebesség mellett
  • Talajkímélő: Könnyű kialakítás és nagyméretű kerekek az optimális súlyeloszlásért
  • Kényelmes: A legmodernebb technológiájú futómű és fülke, valamint felhasználóbarát kezelhetőség
  • Rugalmas: Hidraulikus nyomtávállítás és sokféle szórókeret a legkülönbözőbb alkalmazási területekhez
  • Biztonságosan a közúton és a szántóföldön: Alacsony súlypont és stabil futómű automatikus lejtéskompenzációval