FERTISPOT für die Einzelkorn-Sämaschinen Precea

a Precea szemenkénti vetőgépekhez 25 % megtakarítás gyökér alatti műtrágyázásnál, 100 % terméshozam aratásnál

FertiSpot a Precea szemenkénti vetőgéphez az AMAZONE cégtől

Hogyan működik a FertiSpot?

  1. A műtrágya az adagolóegységből folyamatosan halad felülről a porciózókamrába.

  2. A gyorsan forgó porciózólapátot saját villanymotor hajtja a magelosztó fordulatszámához igazodva. A porciózókamrában lévő műtrágyaszemek a porciózólapát egy körbefordulása során felgyűlnek, és összeállnak. Az eredmény egy-egy tömör műtrágyaadag.

  3. A műtrágyaadag a porciózókamra kilépőnyílásán keresztül pontosan a megfelelő helyre jut a talajban a magvezető csövön át.

Gyökér alatti műtrágyázás dióhéjban

Darstellung FerTeC-Blattfeder-Düngerschar mit FertiSpot-Aussstattung
A FerTeC laprugós műtrágyacsoroszlya ábrázolása FertiSpot tartozékkal

A Precea vetőgépek FertiSpot tartozéka a precizitás és hatékonyság új szintjére emeli a gyökér alatti műtrágyázást.

A FertiSpot segítségével a gyökér alatti műtrágya koncentrált tápanyagraktárként kerül a vetőmag alá – pontosan a növény leendő gyökérzónájába. A fiatal gyökerek optimálisan tudják hasznosítani a műtrágyát, mivel a műtrágya még szárazság esetén is hosszabb ideig rendelkezésre áll. Így nem mosódik ki a műtrágya a növények közül, és nem csorbul a műtrágyázás hatásfoka. Nő a tápanyag-hatékonyság a sávos kijuttatáshoz képest.

A növények optimális fiatalkori fejlődése a FertiSpot gyökér alatti műtrágyázásnak köszönhetően biztosítja a terméshozamot, különösen nyári aszályok idején. Ezáltal a klasszikus sávos műtrágyázás magas hozamszintje érhető el – de akár 25 %-kal kevesebb műtrágyával. A műtrágya mennyiségének csökkentése azonos terméshozam mellett növeli a jövedelmezőséget, és javítja a munkafeltételeket azokon a területeken, amelyek a műtrágyázással szemben többletkövetelményeket támasztanak.

Portionierte Düngerabgabe unterhalb des Maiskorns
Adagolt műtrágya-kijuttatás a kukoricaszemek alá

Akár közvetlenül a növény alá, akár oldalirányú eltolással több pontos adagolás vagy éppenséggel sávos kijuttatás formájában – a FertiSpottal a gyökér alatti műtrágyázás nagyobb tápanyag-hatékonyságot biztosít. A rugalmas rendszer az összes függesztett Precea szemenkénti vetőgéphez elérhető, a 2025-ös szezontól pedig a FerTeC twin-HD dupla tárcsás műtrágyacsoroszlyával felszerelt, vontatott változatokhoz is. A műtrágya kijuttatási mélysége mechanikusan állítható a gépen, míg a műtrágya foltszórásának jellege és pozíciója egyszerűen beállítható az ISOBUS kezelőterminál szoftveres beállításain keresztül.

FertiSpot gyökér alatti műtrágyázás a kukorica alatt az optimális tápanyagfelvételhez

A műtrágyaadag kijuttatási pontja rugalmasan beállítható. Bizonyos növénykultúrák, például a cukorrépa érzékeny finomgyökérzete esetén a műtrágya a köztes térbe kerül.

Hektáronkénti nagy egyedszámú növénykultúráknál a koncentrált műtrágyaraktár többpontos elhelyezése biztosítja, hogy a tápanyagok kevésbé kötődjenek meg a talajban, és így jobb legyen a tápanyagfelvétel.

A FertiSpot szükség esetén akár klasszikus sávos műtrágyázásként is el tudja végezni a gyökér alatti műtrágyázást.

Elsőosztályú: Mind a légleválasztók, mind a házfedelek szerszám nélkül nyithatók és kiszerelhetők. 
(„profi” műszaki teszt – FertiSpot · 2024.08.)

A szemes kukorica terméshozama műtrágyázás nélkül, teljes műtrágyamennyiséggel sávosan kijuttatva vagy csökkentett műtrágyamennyiséggel FertiSpot alkalmazásával 2023-ban 
(kiigazított, 14 % nedvességtartalom mellett [dt/ha])

Ugyanaz a terméshozam 25 % műtrágya-megtakarítással

Diagramm_de_web

  • Csökkentett műtrágyamennyiség – azonos fiatalkori fejlődés és azonos terméshozam a tápanyagok koncentrációja és pontos elhelyezése révén 
  • A kevesebb feltöltési szünet miatt kevesebb a járulékos idő, valamint a kevesebb hektáronkénti kiszórási mennyiség miatt több a hatékony munkaidő 
  • A környezet megóvása a műtrágyafogyasztás csökkentésével 
  • Termésbiztonság, különösen aszály idején

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: www.amazone.hu/szemenkénti-vetéstechnika

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Nagyobb hozamok kisebb költségek mellett, miközben a környezetet is óvja. Ez a mezőgazdaság fenntartható fejlesztése az AMAZONE innovatív műszaki megoldásaival.