Hírek a vetéstechnika világából

A Centaya 4000-C Special osztott tartályából egyszerre két anyagot juttatható a talajba Singleshot eljárással.

Centaya-C Special ráépített vetőgép kétkamrás tartállyal

A Centaya 4000-C Special osztott tartályából egyszerre két anyagot juttatható a talajba Singleshot eljárással.
A Centaya 4000-C Special osztott tartályából egyszerre két anyag juttatható a talajba Single-Shot eljárással.


Miután az AMAZONE 2022 őszén bevezette a Centaya-C Super ráépített vetőgépet kombinált vetéshez, most bemutatja annak kisebb változatát, a Centaya Special pneumatikus ráépített vetőgépet. A gép 1500 literes tartálytérfogattal és kétkamrás tartályelrendezéssel rendelkezik. Az AMAZONE 3 m-es, 3,5 m-es és 4 m-es munkaszélességben kínálja a Centaya-C Special gépet.

Az inputanyagok hatékony felhasználása

A Centaya-C Special tartálytérfogata 1500 liter, amely 70:30 arányban osztott. Ez lehetővé teszi 2 kijuttatandó anyag betárolását 1050 és 450 liter mennyiségben. Az ISOBUS vezérlésű Centaya-C Special gépnél a különböző kijuttatandó anyagok adagolása külön és nagy pontossággal történik. A ráépített vetőgép fokozatmentesen szabályozható elektromos adagolóegységekkel 0,5-400 kg/ha vetőmagmennyiséget tesz lehetővé 10 km/h munkasebesség mellett.

A kijuttatandó anyagok ezután a szegmens-elosztó fej szállítópályáin jutnak el a csoroszlyákhoz. Egy szállítópálya esetén a vetőmag és a műtrágya a Single-Shoot eljárás keretében kerül a csoroszlyához. Ebben az esetben a vetőmagot és a műtrágyát egy csoroszlya helyezi a talajba. 

A vetőmag és a műtrágya kombinált kijuttatása elősegíti a gabona korai fázisú növekedését. A vetőmag és a műtrágya együtt kerül a talajba, így utóbbi hatékonyan hasznosul és gyorsan a növény rendelkezésére áll. 

2 különböző vetőmag kijuttatása szintén lehetséges. Például különböző vetőmagmennyiségek adagolhatók és juttathatók ki a megfelelő adagolóhengerekkel.

Centaya 4000-C Special 70:30 arányban osztott kettős tartállyal. Használatával kétféle anyag adagolható külön.
Centaya 4000-C Special 70:30 arányban osztott kettős tartállyal. Használatával kétféle anyag adagolható külön.

A két kijuttatandó anyagot külön-külön 2 adagolóegység adagolja ki és egy szállítópályán át jut el a szegmens-elosztófejhez.
A két kijuttatandó anyagot külön-külön 2 adagolóegység adagolja ki és egy szállítópályán át jut el a szegmens-elosztófejhez. Ennek az az előnye, hogy az adagolóhenger minden egyes kijuttatandó anyaghoz külön-külön kiválasztható.

A Centaya-C Special gép Micro plus mikrogranulátum-szóróval is felszerelhető. A 110 literes tartály a pneumatikus ráépített vetőgépen is elhelyezhető. Ebben az esetben a kiszórandó anyag a Centaya-C Special fő szállítópályában kap helyet és szintén a Single-Shoot eljárással kerül kijuttatásra.
Ez lehetővé teszi a járművezető számára, hogy egy harmadik kiszórandó anyagot is kijuttasson egy menetben. Ez a megoldás kis mennyiségű mikrotápanyagokhoz vagy vetőmagokhoz való.

A feltöltés kényelmes a nagy tartálynyílásnak köszönhetően, a vetőmagtartály és az egyes adagolóegységek pedig könnyen elérhetők a rakodójárdán keresztül. A munka közbeni gyors vetőmagcsere érdekében a gép gyorsürítéssel is felszerelhető. További vetőzsákok tárolásához opcionális tárolórekesz is rendelhető a vetőzsákok számára. 

Kétrészes, 1500 literes vetőmagtartályával a Centaya-C Special nagy teljesítményre képes. A tartály alakja miatt a gép emelőerő-szükséglete csekély, mivel a fém vetőmagtartály erősen előre döntött a traktor felé.


Single-Shoot: Vetőmag vetése műtrágyával egy mélységben
Single-Shoot: Vetőmag vetése műtrágyával egy mélységben

Single-Shoot: Két vetőmag vetése egy mélységben
Single-Shoot: Két vetőmag vetése egy mélységben

A harmadik kijuttatandó anyag adagolása a Micro plus szóróval lehetséges, amely a szállítópályába van integrálva.
Két vetőmag vetése. A harmadik kijuttatandó anyag adagolása a Micro plus szóróval lehetséges, amely a szállítópályába van integrálva.
A Centaya 4000-C Special egy KG 4001-es forgó lazítóra szerelve. Az egység jól fellazítja és átforgatja a talajt
A Centaya 4000-C Special egy KG 4001-es forgó lazítóra szerelve. Az egység jól fellazítja és átforgatja a talajt, a vetőmagot pedig a TwinTeC duplatárcsás csoroszlyával pontosan a vetési szintbe helyezi.

2 csoroszlyarendszer, 2 sortávolság

Az AMAZONE a 3 m-es, 3,5 m-es vagy 4 m-es munkaszélességű ráépített vetőgépeket a RoTeC egytárcsás csoroszlyával, illetve igény szerint a TwinTeC special duplatárcsás csoroszlyával kínálja. A gépek az ügyfél igényitől függően 12,5 cm vagy 15 cm sortávolsággal (3 és 4 m munkaszélességgel) rendelhetők.

QuickLink gyorscsatlakozó rendszer

A Centaya-C ráépített vetőgép a QuickLink segítségével különböző talajművelő eszközökkel kombinálható. Az igényektől függően a Centaya gép egy KE forgóboronával egy KG forgó lazítóval párosítható. Kis igénybevételt jelentő területeken a Centaya Special gép akár CombiDisc rövidtárcsával is használható.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Egy menet – akár 3 különböző közeg kijuttatása
  • Növénykultúrák egyidejű vetése
  • Gyors korai fázisú növekedés
  • Minden anyag külön kerül adagolásra – a tökéletes adagolás érdekében


További nformáció + Kevesebb információ -
Az új Cirrus 04 vontatott kombinált vetőgép Precíz – rugalmas – hatékony

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép

Kombinált vetőgép nagygazdaságoknak és bérvállalkozóknak 

Az új Cirrus 04 vontatott kombinált vetőgép Precíz – rugalmas – hatékony
Az új Cirrus 04 vontatott kombinált vetőgép Precíz – rugalmas – hatékony

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgéppel az AMAZONE tovább bővíti nagy területteljesítményű vetőgépeinek palettáját. A gép 9 m-es munkaszélességgel és 16,6 cm-es sortávolsággal kapható. 

Egyedi kialakításával a vetőgép azonnal felhívja magára a figyelmet. A dizájnt leginkább a nagy vetőmagtartály és a jellegzetes elosztófej határozza meg.

A mezőgazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásaira válaszul tervezett gép precíz, rugalmas és hatékony működésű. Amivel könnyen képes alkalmazkodni a különböző szántóföldi gazdálkodási koncepciókhoz, ajtót nyit a jövő szántóföldi gazdálkodása felé. 

Megoldások a hatékony gazdálkodásért

YT-Thumb-Anhängesäkombination-Cirrus-9004-2C-Grand

Alapkivitelben a Cirrus 9004-2C Grand egy olyan kétkamrás tartállyal van felszerelve, amely 60 : 40 arányban osztott. A bigbag zsákokhoz optimalizált és elegendő többletkapacitással rendelkező tartály össztérfogata 5750 liter. A többletkapacitásnak hála a gépet optimális időpontban lehet megtölteni. A tartály mindig, még nagyobb maradék mennyiség esetén is képes befogadni egy bigbag zsák teljes tartalmát. Ez egyszerűsíti a vetőmaglogisztikát, mivel a töltés időpontja rugalmasabban választható meg. 

A kétkamrás tartály lehetővé teszi a különböző vetőmagok vagy műtrágyák külön adagolását. A maximális teljesítmény érdekében a két tartálykamra csak egy-egy kiszórandó anyaggal tölthető meg. A pontos elosztást a nagy teljesítményű szállítópályával ellátott nyomórendszer garantálja. Akár 400 kg/ha mennyiség is kijuttatható 15 km/h munkasebesség mellett. Ezenkívül a ventilátor alacsony teljesítményigénye szintén hozzájárul a gép rendkívüli hatékonyságához. Az adagoló pontos kalibrálásához egy TwinTerminal használható.

Hogy kisebb teleszkópos rakodógépekkel is fel lehessen tölteni a gépet, féloldalas becsukással csökkenthető a szükséges rakodási túlnyúlás. 

Rugalmasság a változatos szántóföldi gazdálkodásért

Feltöltésnél, a féloldalas becsukás révén jelentősen csökkenthető a szükséges rakodási túlnyúlás
Feltöltésnél, a féloldalas becsukás révén jelentősen csökkenthető a szükséges rakodási túlnyúlás, így a gép kisebb teleszkópos rakodógépekkel is feltölthető

Alapesetben a két tartálykamra termékeit a Single-Shoot eljárás keretében ugyanaz a szállítópálya helyezi el a vetőbarázda megfelelő mélységébe. 

A megfelelő keresztirányú eloszlásról az új elosztófej gondoskodik. A soronkénti lekapcsolással ellátott elosztófej nagyfokú fenntarthatóságot biztosít a vetőmag és a műtrágya megtakarításával. Különösen az átfedési zónákban alakulnak ki életerős állományok a pontos lekapcsolásnak hála, mivel egyetlen területen sem fordul elő dupla vetés. Ezzel a megoldással az összterület mindössze 1%-án alakulnak ki átfedések. 

Művelőút kialakításához az elosztófej az ISOBUS terminálon keresztül felhasználóbarát módon minden szimmetrikus és aszimmetrikus művelőútrendszerhez, valamint nyomszélességhez és nyomtávhoz hozzáigazítható. Mechanikai beavatkozásra nincs szükség. 

Ha egyes sorok lezárásra kerülnek, csökken az adagoló fordulatszáma. A felesleges vetőmag a vetőmag-visszavezetésben kering, miközben a levegő továbbra is a vetőcsoroszlya felé távozik. Ezáltal a levegőnyomás állandó marad a vezetőmagvezetékekben. A vetőmag barázdából történő kifúvása teljes mértékben kizárt. Ugyanakkor mindig elegendő mennyiségű vetőmag marad az elosztófejben, amely a gép leengedése után azonnal kijuttatásra kerül. A termékek hézagmentes nélküli kijuttatása előadagolás nélkül és egészen a tábla utolsó sarkáig garantált.

Precizitás a teljes szélességben 

A 9 m-es munkaszélesség és a nagy munkasebességek lehetővé teszik a gép hatékony alkalmazását
A 9 m-es munkaszélesség és a nagy munkasebességek lehetővé teszik a gép hatékony alkalmazását

Az egyenletes keléshez precíz mélységbeli elhelyezés szükséges. A TwinTeC plus duplatárcsás csoroszlya nagy tárcsaátmérőjével és akár 100 kg csoroszlyanyomásával nyűgöz le. A csoroszlyákat még nagy haladási sebességek mellett is nyugodt járás jellemzi. A csoroszlya alakjának és nyomásának kombinációja jelenti a kulcsot az egyenletes művelési minőséghez és a nagy termelékenységhez.

A csoroszlyanyomás és a vetési mélység elektrohidraulikus távvezérlésével a gép könnyen a különböző talajviszonyokhoz igazítható. A beállítás felhasználóbarát módon a fülkékből, ISOBUS-terminálról lehetséges. Nincs szükség kézikarok elforgatására vagy biztosítóelemek behelyezésére. A jobb beállításnak köszönhetően gyorsan lehet reagálni a változó talajviszonyokra, aminek hála a teljes területen homogén állományok alakulnak ki. 

Tökéletes növekedési feltételek a növényeknek

Az AMAZONE a sávos visszatömörítés bevált technikáját a Cirrus 04 gépnél is felhasználta. 2004 óta egyre nagyobb teret nyer a „vetésbiztosítás” néven is ismert elv. A mátrix profilú abroncsok csak sávos visszatömörítést végeznek ott, ahová később a vetőmag a talajba kerül. A köztes zónák kevésbé tömörödnek vissza, ami elősegíti az optimális gázcserét, és lehetővé teszi, hogy a csapadékvíz gyorsan behatoljon a talajba.

A nagy gumiabroncs-átmérő és a futófelületen lévő keresztbordák kombinációja jó önjárást tesznek lehetővé, és könnyű vontathatóságot biztosítanak.

Az eltolással felszerelt és elöl bakhátsimítóval ellátott abroncsos tömörítő egyenletes magágyat hoz létre. A megoldással minimálisra csökkenti a kövek beszorulásának kockázatai is, ami pozitív hatással van az üzembiztonságra.

A távolról állítható magágyelőkészítési technológiának köszönhetően gyorsan lehet reagálni a változó talajviszonyokra. Hogy helytől függetlenül minden talajon optimális magágyat lehessen létrehozni, az eszközök körüli nagy helyek elősegítik a talaj akadálytalan áramlását.

Kényelmes haladás

A gép manőverezhetősége döntő fontosságú a fordulók, ék alakú területek, valamint a kisebb és kedvezőtlen alakú táblák bevetéséhez. Független kerékfelfüggesztésével a Cirrus 9004-2C Grand rendkívül kis erőkifejtéssel vontatható a kanyarokban és manőverezhető a terület sarkaiban. A kerekek egymástól függetlenül mozognak, és az akár 90°-os kormányzási szöggel rugalmasan állítható a futási sebesség és az irány. Az anyagkímélő fordulási védi a gépet a túlterheléssel és a kopással szemben. Ezenkívül megakadályozza a talaj deformálódását a kanyarokban. A homogén magágyminőség és a maximális talajkímélés biztosított.

A komfortos közúti közlekedésről az abroncsos tömörítő ballonos kerekei gondoskodnak. Mivel a gép 4 kerék fut, még 40 km/h sebességnél sem leng be. A kerekek nagy teherbírása lehetővé teszi a 4 szállítókerék között elhelyezkedő középső kerékpár felemelését. 

Biztonságos haladás közutakon, akár 40 km/h sebességgel
Biztonságos haladás közutakon, akár 40 km/h sebességgel

Rugalmas ráépített gép kombinált egységekben

Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép

A köztes műveléshez való nyomlazítóval összekapcsolva szükség esetén a traktornyom fellazítható. A nyomlazító ilyenkor nem keverést, hanem lazítást végez. Fordulóknál a munkaszerszámok hidraulikusan befordulnak. A nyomlazító az elöl futó abroncsos tömörítővel kombinálva használható.

Ezenkívül a magágykészítéshez a legkülönböző munkagépekkel is kombinálható, mint például a Catros rövidtárcsával. 

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Elosztófej soronkénti kapcsolással és V-kompenzációval
  • Bigbag zsákokhoz optimalizált nagy tartálytérfogat
  • A vetési mélység és a csoroszlyanyomás kezelőbarát, elektrohidraulikus beállítása ISOBUS-terminálról
  • Sávos visszatömörítés a nagyarányú kelésért és az egyenletes növényállományért


Az új Cirrus 9004-2C Grand vontatott kombinált vetőgép


További nformáció + Kevesebb információ -
Precea 6000-2FCC gép FertiSpot adagolóval a pontos műtrágyalerakáshoz.

FertiSpot a Precea szemenkénti vetőgéphez

Pontos műtrágya-kijuttatás:
Mostantól a vetőmagok között szinkronizálva is, és minden Precea terméktípushoz

Precea 6000-2FCC gép FertiSpot adagolóval a pontos műtrágyalerakáshoz.
Precea 6000-2FCC gép FertiSpot adagolóval a pontos műtrágyalerakáshoz. A műtrágya az FTender 2200 mellső tartályból a műtrágyavezetéken át a gép hátuljához jut, ahol kijuttatásra kerül.

A FertiSpot rendszerre a műtárgyamennyiség pontosan juttatható ki a vetőmag alá. A műtrágyamennyiség csökkentésére vonatkozó jogszabályi előírások miatt a kihívást a műtrágyák egyre hatékonyabb felhasználása jelenti. Ez arra ösztönzi az AMAZONE vállalatot, hogy folyamatosan fejlessze a FertiSpot rendszert. Az Agritechnica 2023 kiállításon az AMAZONE bemutatja a FertiSpot rendszert egy kiegészítő lehetőséggel, amely a műtrágyaadagokat szinkronizáltan helyezi el a vetőmagok között.

Az AMAZONE 2019-ben mutatta be a FertiSpot rendszert, amely a növény alá helyezi el a műtrágyát. A rendszer a lehető leghatékonyabban helyezi el a műtrágyát, különösen kukorica vetésénél. A precíziós vetés más kultúrákban való elterjedése miatt az AMAZONE továbbfejlesztette a FertiSpot rendszert. Az új fejlesztéssel, amely a műtrágyaadagot is szinkronizáltan helyezi el a vetőmagok között, a rendszer lehetővé teszi a nagy műtrágyakoncentrációt, miközben megvédi az érzékeny növényeket az égéstől. Ez különösen az olyan növények, mint a cukorrépa esetében jelent előnyöket. A magok közötti kijuttatás minden növény esetében előnyt jelent, különösen nagyon száraz talajviszonyok mellett. Ha a műtrágyát túl közel helyezzük el a magokhoz, megfosztjuk a növényeket a szükséges nedvességtől, így a magok kiszáradhatnak, vagy nem kapnak elegendő vizet.

A FertiSpot felépítése granulált műtrágyával

Centaya 4000-C Special 70:30 arányban osztott kettős tartállyal. Használatával kétféle anyag adagolható külön.

A FertiSpot rendszer felépítése – teljes

  1. Műtrágyatartály: A növény alatti műtrágya felhalmozása
  2. Adagoló: A műtrágya mennyiségi adagolása
  3. Porciózó: A műtrágya porciózása
  4. Műtrágyacsoroszlya: Bejuttatás a talajba

Egy Precea szemenkénti vetőgép és granulált műtrágyához való FertiSpot a klasszikus szemenkénti vetőgépekkel megegyező műtrágyaadagolós műtrágyatartállyal rendelkezik. Az adagolás szabályozza a kívánt hektáronkénti kiszórási mennyiséget. Ez alkalmazási térképek révén akár változtatható módon is lehetséges. A műtrágya soronkénti kapcsolásával együtt a Section Control segítségével ék alakú területeken és ferde fordulóknál a sorok egyenként kikapcsolhatók.

FertiSpot műtrágya a növény alatt
FertiSpot műtrágya a növény alatt

FertiSpot műtrágya a növények között
FertiSpot műtrágya a növények között

 
A műtrágyaadagolóból az ásványi trágya a FertiSpot porciózóhoz jut. Az adagolóba folyamatosan belépő műtrágyaáramot egy nagysebességű adagolószárny összegyűjti. A műtrágya ezután adagként hagyja el az egységet és kerül a műtrágyacsoroszlyához. Az adagoló vezérlése és a vetőmag lehelyezése szinkronizált módon történik. A szabályozásról a Precea ISOBUS-vezérlése gondoskodik. A FertiSpot továbbfejlesztése révén a kiadagolt műtrágyaadag közvetlenül a növény alatt, illetve a vetőmagok között egyaránt elhelyezhető. Az ISOBUS vezérléssel a traktorvezető megadhatja, pontosan hová kell kerülnie az adagnak. A továbbfejlesztett FertiSpot adagolás esetén a műtrágyaadag helye eltolható. Az ISOBUS vezérléssel a traktorvezető megadhatja, pontosan hová kell kerülnie az adagnak: a vetőmag alá vagy esetleg két vetőmag közé. A FertiSpot segítségével ezenkívül sávos kijuttatás is megvalósítható. A speciális felépítésnek hála a gép specifikációjától függően akár hektáronkénti 250 kg műtrágya is kijuttatható, a műtrágya fajtájától függetlenül.

AMAZONE újdonság az Agritechnika 2023 kiállításon: FertiSpot a Precea szemenkénti vetőgéphez
  1. A műtrágya felülről folyamatosan érkezik az adagolóba. A tömlő egy hagyományos adagolóhoz csatlakozik.
  2. Az adagoló szárny gyorsabban forog, mint ahogy a belépő szemcsék repülnek, és egy elektromos motor hajtja úgy, hogy a szükséges összegyűjtési fordulatszám adódjon.
  3. A szemcsék az adagolószárny forgása közben adagokba rendeződnek. Létrejön egy kompakt adag.
  4. A szemcsék a csoroszlya irányába elhagyják az adagolót.

Az AmaTron 4 egységről lehet átváltani a műtrágya pontszerű és sávos kijuttatása között.
A FertiSpot teljesen integrálva van a Precea ISOBUS szoftverébe. Az AmaTron 4 egységről lehet átváltani a műtrágya pontszerű és sávos kijuttatása között.



YT-Thumb-FertiSpot

A műtrágya csak ott kerül lerakásra, ahol a növény számára azonnal rendelkezésre is áll.
Porciózott műtrágya lerakás a kukoricaszem mellett 5 cm-re és alatta 5 cm-re. A műtrágya csak ott kerül lerakásra, ahol a növény számára azonnal rendelkezésre is áll.


A műtrágya jobb hasznosulása a növényben

Azzal, hogy a műtrágyát célzottan helyezzük el a vetőmag közelében, lényegesen javul a tápanyag-hasznosítás, mivel több tápanyag áll rendelkezésre a növény számára. A pontszerű kijuttatás miatti nagyobb rendelkezésre állás lehetővé teszi a hektáronkénti teljes műtrágyamennyiség csökkentését. A környezetvédelemre gyakorolt pozitív hatások mellett a megoldás üzleti és gazdálkodási előnyökkel is jár.
A környezetvédelemre gyakorolt pozitív hatások mellett a megoldás üzleti és gazdálkodási előnyökkel is jár. A kevesebb hektáronkénti műtrágyakijuttatásból eredő közvetlen költségmegtakarításon túlmenően további megtakarítást jelent a vetés során a 25%-kal kevesebb feltöltési szünet révén elért nagyobb teljesítmény. A nagy állatlétszámmal rendelkező régiókban az ásványi trágya megtakarítása lehetővé teszi a gazdaságban képződő trágya nagyobb mértékű felhasználását.

A jelentős műtrágya-megtakarítás nemcsak a gazdálkodó számára jelent komoly hozzáadott értéket, hanem a bérvállalkozóknak is időt és pénzt takarít meg, mivel kevesebb idő kell a műtrágya feltöltésére, emiatt pedig nő a teljesítmény. A kevesebb és hatékonyabban hasznosított műtrágya a környezet számára is előnyös.
A FertiSpot rendszer továbbfejlesztése lehetővé teszi a felhasználást különböző kultúrákban. A vetőmagok közötti változó kijuttatást miatt a műtrágya érzékeny növénykultúráknál is elhelyezhető. A repce, a cukorrépa és más, műtrágyára érzékeny kultúrák így kevesebb műtrágyával, optimális módon láthatók el. 

A pontszerű kijuttatás diagramja
A diagram azt mutatja, hogy pontszerű kijuttatásnál és a növény alatti műtrágya egyidejű 25%-os csökkentésével ugyanolyan termésszint érhető el, mint a hagyományos sávos kijuttatással.

A megtérülés összehasonlítása sávos kijuttatáshoz képest
Sávos műtrágyázás (100% műtrágyamennyiség) és pontszerű műtrágyázás (75% műtrágyamennyiség) megtérülésének összehasonlítása.


Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • A FertiSpot lehetőséget ad a műtrágyamennyiség jelentős csökkentésére és a környezet megóvására
  • A csökkentett műtrágyamennyiség előnyei:
    • A gazdálkodók számára: alacsonyabb műtrágyaköltségek
    • A bérvállalkozók számára: nagyobb teljesítmény a rövidebb szerelési idő miatt


További nformáció + Kevesebb információ -
Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép

Az új AMAZONE Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép

Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép
Az új Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép magasra teszi a mércét a pontosság, a teljesítmény és az intuitív kezelhetőség terén

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

Az AMAZONE a Precea 9000-TCC és 12000-TCC típusjelű 9 és 12 m munkaszélességű vetőgépekkel bővíti kínálatát a szemenkénti vetéstechnikában. A kifejezetten a bérvállalkozók és a nagygazdaságok számára kifejlesztett változat kiváló teljesítményű túlnyomásos adagolójával, nagy tartálytérfogatával és innovatív vetőmag-hozzávezető rendszerével nyűgöz le. A rendkívül pontos vetőmag elhelyezés akár 15 km/h-s munkasebesség mellett is kimagasló részarányú kelést biztosít. 

Az egyes sorok központi tartályból való ellátását maga a Central Seed Supply szabályozza
Az egyes sorok központi tartályból való ellátását maga a Central Seed Supply szabályozza

Precea-TCC – nagy területteljesítmény maximális pontosság mellett
Precea-TCC – nagy területteljesítmény maximális pontosság mellett

Központi tartályos koncepció ‒ soronként külön-külön

Az új Precea-TCC gépek a kiemelkedő területteljesítmény és az időtakarékos feltöltés érdekében 2000 literes központi vetőmagtartállyal rendelkeznek, amelybe akár két bigbag zsák is betölthető. Az új Central Seed Supply vetőmag-hozzávezető rendszernél a vetőmag levegőáramlás útján jut el a központi tartályból az adagolóegységekhez, ahol aztán minden sorban egy kisebb köztes tartály tárolja ideiglenesen. Amikor ebben a köztes tartályban a szint eléri a maximális értéket, a levegőáramlás és ezzel a további adagolás automatikusan megszakad. Amikor a töltöttségi szint ismét lecsökken, a levegőáramlás automatikusan újraindul, és a vetőmagot a fő tartályból az egyes sorokhoz szállítja. A Central Seed Supply rendszer intelligens levegővezetésének köszönhetően az egyes adagolóegységek egymástól függetlenül kapnak vetőmagot anélkül, hogy a rendszer bonyolult érzékelőrendszert vagy elektronikus vezérlést igényelne. 

Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép – új mérce a pontosság és a teljesítmény terén
Precea-TCC vontatott szemenkénti vetőgép – új mérce a pontosság és a teljesítmény terén

Pontos szemenkénti elválasztás minden sorban

A vetőmag szemenkénti elválasztásához az AMAZONE a precíz, pozitív nyomás elvén működő PreTeC elválasztó egységre támaszkodik. Ennél a megoldásnál a sűrített levegő a vetőmagot a vetőtárcsára nyomja. A tömítés együtt forog a vetőtárcsával, aminek hála jelentősen csökken az elektromos soronkénti hajtások teljesítményfelvétele. Az automatikus utánállítású, optoérzékelőkkel összekapcsolt SmartControl maglesodró-távbeállítással hatékonyan megakadályozható a vetéshiányt és a duplavetést. Az elektromosan hajtott vetőtárcsa a haladási sebességtől és a kívánt vetőmagmennyiségtől függő fordulatszámmal forog és szállítja a kívánt a vetőmagot a kijuttató csatorna irányába. Ezen a ponton az érintkezési nyomás megszakad és a szem pontosan a vetőbarázdába hullik, ahol a magnyomókerék megállítja és végül biztonságosan elhelyezi. 

A SmartControl automatikus maglesodró-állítás elvégzi a maglesodrók beállítását
A SmartControl automatikus maglesodró-állítás elvégzi a maglesodrók beállítását és ezzel jelentősen tehermentesíti a vezetőt

AMAZONE ISOBUS-vezérlés a Precea típusokhoz. Az összes fontos paraméter gyors áttekintése!
AMAZONE ISOBUS-vezérlés a Precea típusokhoz. Az összes fontos paraméter gyors áttekintése!

A precíz vetőmaglerakásról a magároknyitó gondoskodik. Az egyenletes mélységtartást két támasztógörgő és a nagy, hidraulikusan állítható csoroszlyanyomás biztosítja. A még nagyobb kényelemhez az AMAZONE a SmartForce automatikus csoroszlyanyomás-szabályozást kínálja. Ez biztosítja, hogy a beállított csoroszlyanyomás folyamatosan fennmaradjon, és így a vetőmag mindig egyenletesen kerüljön elhelyezésre, különösen változó talajviszonyok mellett. 

Az ElectricDrive elektromos hajtás igazán kényelmessé teszi a kívánt vetőmagmennyiség beállítását az ISOBUS terminálon keresztül, és a GPS és a szántóföldi zónatérkép segítségével a részterület-specifikus mennyiségszabályozás pontos betartásának alapját képezi. Ezenkívül – különösen nagy munkaszélességeknél – a SectionControl minden sorban aktívan hozzájárul a vetőmag takarékos felhasználásához ék alakú területeknél és fordulóknál. Emellett ideális feltételeket teremt a sorközművelő kultivátorral végzett mechanikus gyomirtáshoz.

Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal
Egyenletes kelés a teleszkópos tengelynek köszönhetően, a vetéssorok között futó gumiabroncsokkal

CurveControl – optimalizált vetőmaglerakás kanyarokban 

Az elektromos soronkénti adagolóhajtás lehetővé teszi, hogy a lehelyezési távolság a teljes munkaszélességben állandó maradjon, még kanyarban is. A rendszer egy szögsebesség-érzékelő segítségével meghatározza a görbe belső és külső ívén érvényes haladási sebesség közti különbséget. Az innovatív CurveControl ennek megfelelően állítja be a vetőtárcsák fordulatszámát, hogy a magok távolsága még a kanyarokban is azonos maradjon. Az állandó távolság lehetővé teszi, hogy a növények megfelelő tápanyagellátáshoz jussanak. Ez homogén növényállományt és egyenletes érést eredményez.

Kétkamrás tartály műtrágyához

A tartály könnyű hozzáférhetősége gyors és egyszerű feltöltést tesz lehetővé
A tartály könnyű hozzáférhetősége gyors és egyszerű feltöltést tesz lehetővé

A műtrágya egyidejű kijuttatásához a Precea-TCC gép egy könnyen hozzáférhető, összesen 6000 literes töltési térfogatú kétkamrás tartállyal van felszerelve. Minden tartálykamrához saját elektromos adagoló tartozik, amely egy elosztófejhez csatlakozik, alapfelszereltségként féloldalas kapcsolást biztosítva. A műtrágyakijuttatás a FerTeC twin HD műtrágyacsoroszlyával történik. A műtrágya és a vetőmag vetési mélységének különbségét egyszer kell beállítani. Ha a vetési mélységet később megváltoztatja, a műtrágyacsoroszlya mélységét a rendszer automatikusan hozzáigazítja, megtartva az eredeti arányt.

Teleszkópos futómű 

A Precea-TCC gép 12 vagy 16 soros kivitelben elérhető 70, 75 és 80 cm-es sortávolságokhoz. A Precea futóművéhez teleszkópos tengely is választható. Ezzel a nagyméretű gumiabroncsok szántóföldi művelés közben eltolhatók, hogy a kerekek a sorok között fussanak, és elkerülhető legyen a tömörödés közvetlenül a sorok alatt. A teleszkóposan behúzható kerekes kivitelnél a Precea-TCC teljes szélessége 3 méter, így kényelmesen szállítható közúton. 

2023 őszén az új terméktípusok kisebb sortávolságú kapásnövényekhez, például cukorrépához, repcéhez vagy szójához is elérhetők lesznek 45 és 50 cm-es sorszélességgel, 18 vagy 24 sorral, ami teljessé teszi a választékot.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Pontos kijuttatás a rövid magvezető csővel ellátott, kiváló teljesítményű, túlnyomásos adagolóval
  • Egyszerű és magától értetődő kezelés az AMAZONE AmaTron 4 ISOBUS kezelőterminállal
  • Nagyfokú beállítási kényelem a PreTeC mulcsvető csoroszlyánál, mivel az összes szükséges beállítás szerszám nélkül elvégezhető
  • Maximális területteljesítmény a nagy tartálytérfogatnak és a Central Seed Supply központi vetőmag-hozzávezető rendszernek hála
  • CurveControl a kanyarban is egyenletes nővényeloszlásért és a növények homogén fejlődéséért


További nformáció + Kevesebb információ -
Az FT-P 1502 fronttartály és a Primera DMC kombinációja lehetőséget ad a tápanyag közvetlenül a vetőmaghoz injektálására.

Egy ütőképes kombináció!

FT-P 1502 önálló fronttartály és Primera DMC univerzális vetőgép

Az FT-P 1502 fronttartály és a Primera DMC kombinációja lehetőséget ad a tápanyag közvetlenül a vetőmaghoz injektálására.
Az FT-P 1502 fronttartály és a Primera DMC kombinációja lehetőséget ad a tápanyag közvetlenül a vetőmaghoz injektálására.

Az önálló FT-P 1502 fronttartály ideális eszköz a folyékony termékekkel végzett összes alkalmazáshoz. Ilyen lehet a vetőgép folyékony műtrágya kijuttatásával, a kultivátor sávpermetező berendezéssel, és számos további alkalmazás.

A Primera DMC új alkalmazási területei az FT-P-vel való kombináció révén

A Primera DMC új alkalmazási területei az FT-P-vel való kombináció révén
Az FT-P 1502 fronttartály 1500 literes tartálytérfogatával nagy teljesítményt biztosít a vetőbarázdába történő folyékony műtrágyázásnál.

Az FT-P és a Primera DMC kombinációja még változatosabb lehetőségeket kínál a gazdálkodónak az optimális tápanyagellátás és a vetőmag korai fázisú gyors növekedése érdekében. Az FT-P és a Primera DMC kombinációjával most a folyékony műtrágyák is közvetlenül a vetőbarázdába adagolhatók. Ez különösen száraz körülmények között javítja a tápanyagok hozzáférhetőségét. A granulált műtrágyával ellentétben ezek már eleve oldott formában lesznek jelen, és nem a talajvízben oldódva kell a növény számára hozzáférhetővé válniuk. Ez elősegíti a tápanyag hasznosulását, és hozzájárul a növényállomány életteli és gyors növekedéséhez. Alternatívaként lehetőség van biostimulánsok, mikrotápanyagok vagy más folyékony termékek közvetlenül a vetőmagbarázdába történő kijuttatására is. 

ISOBUS-vezérlés az FT-P és a Primera DMC számára

Csatlakozás az FT-P 1502 fronttartály és a Primera DMC keretszakasz-armatúra között.
Csatlakozás az FT-P 1502 fronttartály és a Primera DMC keretszakasz-armatúra között.

A két gép ISOBUS-terminálja különösen kényelmessé teszi a kezelést. A Section Control automatikus szakaszvezérlés és az alkalmazási térképek alapján történő változó mennyiségszabályozás mindkét géphez korlátozás nélkül rendelkezésre áll az ISOBUS-vezérlésen keresztül.

Kompakt, erős és hatékony

A csoroszlyánál lévő befecskendező precízen adagolja a folyékony műtrágyát a vetőbarázdába.
A csoroszlyánál lévő befecskendező precízen adagolja a folyékony műtrágyát a vetőbarázdába.

Az FT-P-nek a traktor fronthidraulikájába szerelése révén a teljes gépkombináció még a kiegészítő tartály ellenére is igazán kompakt méretű marad. A gépkombináció fordulékonysága sem csökken. 

Mivel a vetőmag közelébe kijuttatott műtrágya hatékonyan hasznosul, csak kis mennyiségeket kell közvetlenül a vetőbarázdába fecskendezni. Az FT-P tartály 1500 literes térfogata így optimálisan illik a Primera DMC nagy tartálytérfogatához, és a kiegészítő alkalmazás ellenére nagy teljesítményt garantál. 

Keretszakasz-armatúrák egységes csatlakozása

A függesztett gépekre fixen felszerelhető egy 2 - 6 szakaszos keretszakasz-armatúra. A keretszakasz-armatúra előtti elválasztási helyek révén különböző AMAZONE és SCHMOTZER gépek is elláthatók egy saját fix keretszakasz-armatúrával, ami eszközcsere alkalmával mindig a munkagépen marad. Így az eszközcsere gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Az FT-P 1502 fronttartály munkavégzési tartománya 5 és 100 l/perc szórásmennyiség között alakul, 2,0 és 8,0 bar közötti üzemi nyomással.

A felszerelhető folyékony műtrágya készlet és az FT-P 1502 kombinációja 3 m és 9 m között minden munkaszélességnél rendelkezésre áll a Primera DMC géphez.

Bulb_hnien_Version1-kl-3_rechts

  • Minden egy kézből – FT-P 1502 és műtrágya kijuttatásához való felszerelés a Primera DMC géphez
  • További lehetőség a FT-P és az AMAZONE és SCHMOTZER gépek kombinációjára 
  • Az FT-P egész éves használata különböző gépekhez
  • Hatékony és környezetkímélő tápanyag-befecskendezés, közvetlenül a vetőmaghoz


További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.