BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Discwalze DW

Áttekintő

DW

Az Amazone cég a passzív talajműveléshez használható utánfutó henger-programját a Disc-hengerrel bővítette tovább. Az új hengert elsősorban a nehéz és nedves talajokon történő használatra tervezték.

A henger alapszerkezete párosan és zártan hegesztett acéltányéros elemekből áll külső, csipkézett élprofillal. Ezen elemek átmérője 600 mm, 12,5 cm-es távolságokban találhatók egy tengelyen. Annak érdekében, hogy a henger ne tömődjön el földdel, egyenként felcsavarzott, beállítható sárkaparókkal rendel-kezik. A tányér-elemek kopásállóak, igény esetén gond nélkül cserélhetők.

A munkaszélességenkénti 220 kg/m súlyának és a vékony éleknek köszönhe-tően a Disc-henger nehéz talajokon nagyon jó és mély visszatömörítést és megfelelő porhanyítást tesz lehetővé. A rögöket széttöri, a köveket a talajba nyomja. Ennek eredményeként a henger egyenletes talajfelszínt hagy maga után, így gondoskodik a csekély mértékű iszaposodási hajlamról valamint a megművelt talaj jó levegő- és vízcseréjéről.

Az új henger felszerelhető valamennyi Amazone passzív talajművelő eszközre. Annak érdekében, hogy rugalmasan lehessen reagálni más típusú talajokra, a henger gond nélkül cserélhető az Amazone program kilenc hengertípusának egyikére. Ennek értelmében például a közepes és váltakozó talajokon történő munkavégzéshez a KW gumigyűrűs henger vagy a homokos talajok műve-léséhez a DUW dupla-U-profilú henger áll rendelkezésre.