Optimalizált permetezés kanyarban való haladáskor

Grafik Seite 109 oben
Mit AmaSelect CurveControl

Ahhoz, hogy a kiszórási mennyiséget kanyarban való haladáskor is a teljes munkaszélesség mentén lehetőleg állandó szinten tartsa, az AMAZONE az AmaSelect fúvókakapcsoláshoz most a CurveControl funkciót kínálja az UX vontatott permetezőkhöz és a Pantera önjáróhoz.

A kanyarban való haladáskor a korábbi megoldásoknál a növényvédőszer-permetezésnél a kanyar belső oldalán túladagolásra, a kanyar külső oldalán pedig hiányos adagolásra kerül sor. Minél szélesebb a szórókeret, annál nagyobb lesz ez a probléma. A kanyarok belső oldalán való túladagolás nagyon kritikusan kezelendő, mivel itt akár 300%-osnál nagyobb túladagolásra is sor kerülhet. Ez pl. a herbicideknek a kanyarok belső oldalán való permetezésekor (túladagolás) a kultúrnövények erőteljes gyengülését, akár teljes kipusztulását is eredményezheti. A kanyarok külső oldalán a hiányos adagolás pedig ahhoz vezet, hogy a gyomok vagy a gombabetegségek nem kerülnek teljes elfojtásra, és adott esetben rezisztencia léphet fel náluk a hiányos adagolás következményeként. A túlzott, ill. a hiányos adagolás alacsonyabb hozamot eredményezhet. Az AmaSelect CurveControl segítségével ezek elkerülhetők. 

Az AmaSelect CurveControl érzékelők segítségével állapítja meg az ívgörbületet, és a szórókereten belül automatikus fúvókaváltás révén teljesen automatikusan gondoskodik a lényegesen egyenletesebb permetezési arányokról a kanyarban való haladás során. Mivel az AmaSelect minden fúvókatestet 50 cm-es szakasztávolságokban külön vezérel meg, a permetezési mennyiségek a szakaszoktól függetlenül állíthatók be. Az AmaSelect CurveControl lehetővé teszi a permetezési mennyiség beállításához négy különböző fúvóka vagy fúvóka-kombináció beállítását. A fúvókák elrendezésétől függően az AmaSelect CurveControl ily módon rendkívüli szélességet ér el a permetezási mennyiségnél, és lehetővé teszi a fúvókák lehető legjobb, automatikus optimalizálását a kanyarban való haladás során. Az AmaSelect CurveControl további különleges előnye a rendkívül gyorsan kapcsoló AmaSelect-fúvókatestekben rejlik, továbbá a fúvóka-kapcsolási változatok változatos felosztásának automatikus számításában a szórókereten belül, és a szórókeretben végrehajtott fúvókacsere révén megváltozott áramlási mennyiségekhez való automatikus nyomásbeállításban. Az AmaSelect CurveControl minden egyes fúvókánál figyelembe veszi a kiszórási mennyiséget az előírt nyomástartományban, hogy biztosítsa a működőképességet és az elsodródás csökkentését különösen a peremrészeken.

Az ábrán jól felismerhető a bekapcsolt fúvókapozíciók és fúvóka-kombinációk rugalmas eloszlása a teljes munkaszélesség mentén. A narancsszínű vonal a ténylegesen kiszórt mennyiséget jelöli egy ívelt menet során. A permetezési mennyiség a szükséges kiszórási mennyiség közepén található. A beállított standard adagolás mellett választhat túladagolás és hiányos adagolás közül is. Ezekkel az opciókkal a vonal felfelé, ill. lefelé eltolható a kapcsolási pontok előtti kis mértékű adagoláshiányok, ill. túladagolások csökkentéséhez. Mivel ezen opciók változatos kiszórási mennyiséget eredményeznek, a felhasználó a növényvédelmi intézkedés függvényében dönthet a megfelelő mellett.

Az AmaSelect CurveControl így megfelelő fúvókaelrendezés mellett változatos funkciói révén rendkívül széles körben teszi lehetővé a kiszórási mennyiség szórókereten belüli, szakasz-specifikus variálását, hogy kompenzálhatóak legyenek a különböző ívgörbületű kanyarokban való haladáskor megvalósuló túladagolások, ill. hiányos adagolások.

Összes

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!