Egy gombnyomásra precíz sávpermetezés a növényvédőszer-szükséglet csökkentéséhez

20190624_184114_Screenshot_Amatron4_AmaSelect_Row_Band_d1_190814
AmaSelect Row Auf Knopfdruck präzise Bandspritzung zur Reduzierung des Pflanzenschutzmittel-Aufwandes

Az AmaSelect Row formájában az AMAZONE minden AmaSelect-fúvókatestekkel rendelkező géphez lehetőséget kínál a teljes felületű alkalmazásról a sorspecifikus sávpermetezésre való távvezérelt átkapcsolást. A sorspecifikus sávpermetezés révén a növényvédő szerek felhasználása így akár 65 %-kal csökkenthető.

Ennek előfeltétele a speciális, csak 40°-os szórásszögű SpotFan 40-03 fúvókák használata. A speciális fúvókák átfedés nélkül dolgoznak, és a szóráskúp teljes szélessége mentén a növényvédő szer 100 %-át alkalmazzák.

Az AmaSelect fúvókatestek alapvetően 50 cm távolságban kerülnek beépítésre a szórókeretbe. Az 50 cm-es sortávolságú kultúrákban a sávpermetezés további átalakítás és felszerelés nélkül nagyon egyszerűen megvalósítható.

Az AMAZONE opcionálisan egy toldókészletet is kínál az AmaSelect fúvókatestekhez. Ezzel a fúvókatávolság a szórókereten belül 25 cm-re csökkenthető. A toldókészlettel az AmaSelect-fúvókatestek összesen 4 fúvóka-pozíciójából kettő jobb, ill. bal oldali irányban elcsúsztatható. Ezen megoldás előnye, hogy 25 cm fúvókatávolságnál is biztosított az egyenletes és teljes felületű kezelés. A toldókészlet használatánál 25 cm fúvókatávolsággal 75 cm-es sortávolságú növénykultúráknál is elvégezhető a sávpermetezés. Ehhez csak a kívánt távolságban levő fúvókák nyílnak ki.

Az AmaSelect-fúvókatestben mindegyik fúvókapozíció vagy egyenként vagy egy másik fúvókával kombinálva nyitható ki. Az átkapcsolás az egyes fúvóka-pozíciók, ill. a teljes felületű és a sávalkalmazás között egyszerűen, a terminálon való gombnyomással végezhető el.

75 cm sortávolságú növénykultúrákban való permetezésnél a 25 cm-es fúvókatávolságnál csak minden harmadik fúvóka kerül alkalmazásra. Az ISOBUS készülékvezérlés külön menüjén keresztül csak a sortávolságot, a fúvókát szórási szögét a sávpermetezéshez és a permetezési magasságot kell megadni. A megfelelő fúvókakapcsolás és a vele kapcsolatos fúvókapozíciók kiválasztása a kezelendő sávban automatikusan történik.

A sávpermetezésnél különösen fontos a célterület távolságának betartása. Ha a fúvóka és a célterület közti távolság túl nagy, a sáv egyre szélesedik. Túl kis távolság esetén pedig egyre szűkül. Ilyenkor az AmaSelect-fúvókatestek és az aktív ContourControl-keretvezetés kombinációja teljes mértékben kihasználja előnyeit.

Sortávolságoktól függően az említett alkalmazásoknál akár 40 - 50%-os (50 cm cukorrépa), ill. 50 - 65%-os (75 cm kukorica, burgonya) megtakarítás is elérhető.

Összes

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
2021.04.22., Hasbergen-Gaste

Az AMAZONE csoport dinamikus növekedése tovább folytatódik

Az Amazone csoport a 2020-as üzleti évben átlépte az 500 millió eurós forgalmi határt. A mezőgazdasági és kommunáltechnikai gyártó világszerte 15%-os növekedést ért el az előző évhez viszonyítva.A teljes 2020-as forgalmat a családi vállalkozás 537 millió euróra (a 2019-es előző évben: 467 millió €). Ezzel az Amazone a legmagasabb bevételt érte el a cég 138 éves történelme során. A koronajárvány miatti korlátozások ellenére képes volt észrevehető forgalmi többletet...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
2021.03.15.

Sikeres műtrágyázás: Nagyobb hozam az AMAZONE szóráshatároló kalkulátorral

Az AMAZONE különböző műszaki megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a műtrágyaszóró optimális beállításához. A precíz és szükséglet-orientált kijuttatás döntő szereppel bír a költségcsökkentés és a környezetkímélés érdekében. Az AMAZONE műtrágyaszórók a kimondottan a szántóföld határokon való kijuttatáshoz fel vannak szerelve az időközben már 10 000x bizonyító AutoTS tárcsába integrált szóráshatároló rendszerrel. A megcélzott többlet hozam az AutoTS-sel a hagyományos...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!