2020.09.23.

Az új Global Parts Center a jövő felé veszi az irányt

Ez év elején az Amazonen-Werke fokozatosan üzembe helyezte az új pótalkatrész-központját a Tecklenburg-Leedeni üzemében. Az Amazone több mint 20 évvel ezelőtt építette modern központi pótalkatrészraktárát a Hasbergen-Gaste-ban található fő üzemegységében. Bár az elmúlt két étvizedben több bővítés és modernizálás is történt, a vállalatcsoport fejlődése és az ezzel együtt folyamatosan növekedő pótalkatrész-mennyiség miatt ez a raktár végérvényesen elérte kapacitása maximumát. Emiatt született döntés egy teljesen új pótalkatrész-logisztikai bázis tervezéséről meglévő épületekben és területen, majd a tervek Tecklenburg-Leedenben történő megvalósításáról.

A növekvő számú küldeményre és az egyre nagyobb raktárkészlet-igényre tekintettel az új logisztikai koncepció célja az volt, hogy nőjön a raktárkapacitás, emellett pedig még gyorsabban és megbízhatóbban lehessen teljesíteni a rendeléseket. Az Amazone ezt nem csupán a legmodernebb raktár- és komissiózási technikával érte el, hanem azzal, hogy befektetett egy teljesen új, a pótalkatrész-logisztikát hatékonyabbá tevő raktármenedzsment-rendszerbe.

A legfontosabb tényeket Carolin Wiebusch-Rakonjac, az Amazone Global Parts Centers vezetője foglalja össze: „A több mint 42 000 különböző pótalkatrésznek a jövőben jóval nagyobb raktárkapacitás, kb. 11 000 m² csarnok- és 9000 m² kültéri terület áll a rendelkezésére. A cikkek több mint a felét egy kb. 27 000 tárolós automatikus kisalkatrészraktár tartalmazza és rendkívül egyszerűen tárolja be és ki. A nagyobb cikkeket és mennyiséget egy újratervezett, 12 500 gitterboxnak helyet adó keskeny folyosós raktárban tároljuk, kézi erővel és a legmodernebb komissiózó targoncákkal dolgozzuk fel, a hosszú és terjedelmes darabok számára pedig tágas terek állnak rendelkezésre. Összességében ez a logisztikai koncepció hosszú távon hatékony folyamatokat tesz lehetővé.”

Amazone_GPC Leeden_munkahely
Munkahely „Pick-by-Light” fényalapú komissiózással

A legfontosabb újítások közé tartozik, hogy a rendelések többé már nem lineárisan, tehát a raktári hely szerint lépésről lépésre kerülnek feldolgozásra, hanem egy rendelés összes tételének komissiózása párhuzamosan folyik, és a tételek a csomagolóban egyesülnek. Ezzel jelentősen le tudtuk rövidíteni az átfutási időket. A kb. 60 tagú pótalkatrész-logisztikai csapatunk jelenleg akár napi 1000 csomagot is képes szállításra előkészíteni az Amazone ügyfelei számára. 

Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer, az Amazone ügyvezetői ezt a legújabb beruházást a pótalkatrész-üzletág szerkezetének ügyfél- és jövőorientált újragondolásának tekinti: „Új Global Parts Center alkatrészközpontjával az Amazone remekül felkészült a fokozódó piaci igényekre. A növelt kapacitásnak, valamint a modern és gyors raktározási és komissiózási folyamatoknak hála ügyfeleink a világ bármely pontján állandó magas szintű szolgáltatásban részesülnek. A Leedenben kialakított telep hatalmas csarnokai és területei emellett kiváló feltételeket kínálnak a raktárkapacitás későbbi bővítéséhez is.”
 


Összes

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
2021.04.22., Hasbergen-Gaste

Az AMAZONE csoport dinamikus növekedése tovább folytatódik

Az Amazone csoport a 2020-as üzleti évben átlépte az 500 millió eurós forgalmi határt. A mezőgazdasági és kommunáltechnikai gyártó világszerte 15%-os növekedést ért el az előző évhez viszonyítva.A teljes 2020-as forgalmat a családi vállalkozás 537 millió euróra (a 2019-es előző évben: 467 millió €). Ezzel az Amazone a legmagasabb bevételt érte el a cég 138 éves történelme során. A koronajárvány miatti korlátozások ellenére képes volt észrevehető forgalmi többletet...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
2021.03.15.

Sikeres műtrágyázás: Nagyobb hozam az AMAZONE szóráshatároló kalkulátorral

Az AMAZONE különböző műszaki megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a műtrágyaszóró optimális beállításához. A precíz és szükséglet-orientált kijuttatás döntő szereppel bír a költségcsökkentés és a környezetkímélés érdekében. Az AMAZONE műtrágyaszórók a kimondottan a szántóföld határokon való kijuttatáshoz fel vannak szerelve az időközben már 10 000x bizonyító AutoTS tárcsába integrált szóráshatároló rendszerrel. A megcélzott többlet hozam az AutoTS-sel a hagyományos...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!