2019.02.27.

Az Amazone forgalma 2018-ban rekord nagyságú volt

Médiacsomag letöltése


Az Amazone forgalma 2018-ban rekord nagyságú volt

A 2018-as pénzügyi évben az Amazone-csoport továbbra is növekedett, annak ellenére, hogy az év második felében számos országban szélsőséges volt az időjárás. A bevételek minden rekordot megdöntve 481 millió euróra növekedtek. Az előző évhez képest (457 millió euró) ez 5,3 %-os növekedésnek felel meg.

Az Amazone a legfontosabb exportpiacokon elért versenyhelyzetéből profitált. 80 %-os exportrészesedésével a német, francia, japán, spanyol magyar illetve ír piacok fejlődtek nagyon pozitívan. Lengyelországban és Oroszországban, két fontos piacon szintén stabil eredményeket értünk el 2018-ban.

2019 elején a Bramsche-ban lévő új székhelyet és az év elején felvásárolt Schmotzer Hacktechnik leányvállalatot is beleértve összesen mintegy 1900 alkalmazott dolgozott az Amazone-nál, köztül 130 gyakornok. A vállalat bevételének több mint 7 %-át kutatás-fejlesztésbe fektette. A tárgyi eszközökbe történt befektetések összege több mint 20 millió euro volt.

Innovációs siker és számos új termék
Az Amazone vezérigazgatói, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer stabil sikertörténetként írta le a vállalatot a 2019-es Agritechnica kiállításon, mivel fokozott innováció révén minden üzemi méretben széles választékot képes kínálni: „A 2018-as jó értékesítési eredmény azt mutatja, hogy számos, az Agritechnica 2017-ben bemutatott újításunk és az értékesítési partnereinkkel az új termékek piaci bevezetésével kapcsolatban folytatott intenzív együttműködés a végügyfelektől kapott igen jó válasszal párosult. A Vogel & Noot ekegyárának 2016 őszén történő felvásárlásával jelentősen kibővült ekeválaszték a gyakorlatban is bizonyított és gyorsan megvetette a lábát a piacon. A további befektetésnek és a Schmotzer Hacktechnik vállalat átvételének köszönhetően tovább folytatódott az intelligens növénytermesztési specialista pozíciónk kiépítése. Az sorközművelés technika folyékony műtrágyázással és ugyanabban a munkafolyamatban a célzott vagy szelektív növényvédelem alkalmazásával történő kombinációja további gyakorlati lehetőségeket kínál a szántóföldi gazdálkodás optimalizálására. Ebben a gépszegmensben is törekszünk az innovációs vezető szerepre, és célzottan továbbfejlesztjük a termelők és vállalkozók részére nyújtott termékválasztékot.”

„A 2019-es évben szintén a teljes program fejlesztésére összpontosítunk, nemcsak a nagy gépek, de a kis és közepes munkaszélességű gépekhez is egyaránt innovatív megoldásokat kínálunk. A gép méretétől függetlenül a tendencia a növényvédelem és a trágyázás szempontjából egyaránt a még nagyobb pontosság irányába mutat.”

A gyártási helyek bővítése
Az Amazonen-Werke bővítésének legfontosabb eseménye az újonnan alapított Bramsche-i telephely első új épületének 2018 novemberében történt avatása volt. Az Amazone az összesen 24 hektáros területen elsőként egy 16 000 m² alapterületű szerelő- és raktárcsarnokot, valamint egy irodaépületet épített fel. Az építési projekt beruházási volumene 16 millió euró volt. Az új üzemet a rövid utak gyáraként fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagygépgyártás folyhasson benne. A Gaste-ben és Leedenben lévő gyárak mellett ez az üzem is növeli majd a termelési kapacitást. Egyidejűleg a három gyárban megvalósult a logisztika átfogó optimalizálása.

Sikeres Amatechnica erős kereskedelmi látogatással
Az elmúlt év egyik különleges eseménye a 2018 májusának végén a cég Hasbergen-Gaste-i telephelyén, 6000 bel- és külföldi látogatóval megrendezett Amatechnica kiállítás volt. Az Amazone programjának gyakorlati bemutatása mind a Németország 27 városában megrendezésre kerülő 2018-as esti helyszíni túrákon, mind pedig a gépek nyolc országban történő bemutatásából álló DreamTour 2018 rendezvénynek a központi témája volt.

A cég az oroszországi Agrosalon 2018 vásáron különleges elismerésben részesült: az Amazone volt az egyetlen külföldi gyártó, aki két érmet is kapott. A zsűri az aranyérmet a műtrágyaszórókon használt WindControl rendszernek, az ezüstérmet pedig az új UX 01 Super vontatott permetezőn használt Comfort csomagnak ítélte.

A kommunális gépek területén az Amazone a GaLaBau 2018 kiállításon a Profihopper 1500 SmartLine önjáró kaszálógéppel egy professzionális berendezést mutatott be. A 10 km / h munkamenetnek és az 1,50 m-es fogásszélességnek köszönhetően rendkívül nagy területhatékonyság érhető el.

Kilátások
A 2019-es évre az ügyvezetők két rekordév után magas forgalmat terveznek. „A piacok világszerte egyre növekvő igényeket támasztanak, és a legkülönfélébb fejlesztésektől függenek. A mezőgazdaságban a befektetési környezet még mindig jó, bár a közép-európai gazdaságok eredményeit még mindig befolyásolják a 2018-as aszály hatásai. A közép- és hosszútávú trend pozitív marad: Az ügyfelek továbbra is nagy érdeklődés t mutatnak a legmodernebb mezőgazdasági technológiákkal és innovációinkkal kapcsolatban, amelyek hatékonyabb, pontosabb és ennélfogva költséghatékony munkát tesznek lehetővé, csúcsminőségű gépekkel. Néhány exportpiacon azonban a politikai változások, mint például a növekvő nemzetközi kereskedelmi konfliktusok hatása jelenleg nehezen becsülhető meg. Ezért továbbra is az erősségeinkre például az innovációs vezető szerepünknek az Amazone fő kompetenciái révén történő bővítésére összpontosítunk, és tovább erősítjük együttműködésünket partnereinkkel és importőreinkkel a célországokban.”- mutatott rá az ügyvezető.

Az Agritechnika 2019 kiállításon az Amazone ügyvezetői, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer a számos szektorban az „Amazone 4.0” kulcsszó jegyében bevezetett újdonságok mellett a gépek hálózatba kapcsolásának továbbfejlesztését és a szervizajánlatok javítását is bejelentik. „Az innovációknak támogatniuk kell a mezőgazdasági műveletek digitális hálózatba történő kapcsolását, hogy további optimalizálási lehetőségeket érjünk el.” Legjobban a mezőgazdasági szakemberek fogalmazták meg saját igényüket az Amazone mérnökei számára: „A gazdálkodóknak kézzelfogható gazdasági előnyökhöz kell jutniuk ezen fejlesztések alapján, pontosabban és hatékonyabban dolgozva pedig a vetőmagok, növényvédők és műtrágyák pontosabb alkalmazásával költségeket takaríthatnak meg. Ugyanakkor a gazdálkodónak képesnek kell lennie arra, hogy az új technológiák használatával csökkentse az alkalmazási mennyiséget annak érdekében, hogy jobban megfeleljenek a társadalomnak a környezet megóvásával szemben támasztott követelményeinek.”

Amazone Großflächensämaschine Primera DMC


Összes

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!