2019.02.27.

Az Amazone forgalma 2018-ban rekord nagyságú volt

Médiacsomag letöltése


Az Amazone forgalma 2018-ban rekord nagyságú volt

A 2018-as pénzügyi évben az Amazone-csoport továbbra is növekedett, annak ellenére, hogy az év második felében számos országban szélsőséges volt az időjárás. A bevételek minden rekordot megdöntve 481 millió euróra növekedtek. Az előző évhez képest (457 millió euró) ez 5,3 %-os növekedésnek felel meg.

Az Amazone a legfontosabb exportpiacokon elért versenyhelyzetéből profitált. 80 %-os exportrészesedésével a német, francia, japán, spanyol magyar illetve ír piacok fejlődtek nagyon pozitívan. Lengyelországban és Oroszországban, két fontos piacon szintén stabil eredményeket értünk el 2018-ban.

2019 elején a Bramsche-ban lévő új székhelyet és az év elején felvásárolt Schmotzer Hacktechnik leányvállalatot is beleértve összesen mintegy 1900 alkalmazott dolgozott az Amazone-nál, köztül 130 gyakornok. A vállalat bevételének több mint 7 %-át kutatás-fejlesztésbe fektette. A tárgyi eszközökbe történt befektetések összege több mint 20 millió euro volt.

Innovációs siker és számos új termék
Az Amazone vezérigazgatói, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer stabil sikertörténetként írta le a vállalatot a 2019-es Agritechnica kiállításon, mivel fokozott innováció révén minden üzemi méretben széles választékot képes kínálni: „A 2018-as jó értékesítési eredmény azt mutatja, hogy számos, az Agritechnica 2017-ben bemutatott újításunk és az értékesítési partnereinkkel az új termékek piaci bevezetésével kapcsolatban folytatott intenzív együttműködés a végügyfelektől kapott igen jó válasszal párosult. A Vogel & Noot ekegyárának 2016 őszén történő felvásárlásával jelentősen kibővült ekeválaszték a gyakorlatban is bizonyított és gyorsan megvetette a lábát a piacon. A további befektetésnek és a Schmotzer Hacktechnik vállalat átvételének köszönhetően tovább folytatódott az intelligens növénytermesztési specialista pozíciónk kiépítése. Az sorközművelés technika folyékony műtrágyázással és ugyanabban a munkafolyamatban a célzott vagy szelektív növényvédelem alkalmazásával történő kombinációja további gyakorlati lehetőségeket kínál a szántóföldi gazdálkodás optimalizálására. Ebben a gépszegmensben is törekszünk az innovációs vezető szerepre, és célzottan továbbfejlesztjük a termelők és vállalkozók részére nyújtott termékválasztékot.”

„A 2019-es évben szintén a teljes program fejlesztésére összpontosítunk, nemcsak a nagy gépek, de a kis és közepes munkaszélességű gépekhez is egyaránt innovatív megoldásokat kínálunk. A gép méretétől függetlenül a tendencia a növényvédelem és a trágyázás szempontjából egyaránt a még nagyobb pontosság irányába mutat.”

A gyártási helyek bővítése
Az Amazonen-Werke bővítésének legfontosabb eseménye az újonnan alapított Bramsche-i telephely első új épületének 2018 novemberében történt avatása volt. Az Amazone az összesen 24 hektáros területen elsőként egy 16 000 m² alapterületű szerelő- és raktárcsarnokot, valamint egy irodaépületet épített fel. Az építési projekt beruházási volumene 16 millió euró volt. Az új üzemet a rövid utak gyáraként fémjelzik, és úgy tervezték, hogy változatos nagygépgyártás folyhasson benne. A Gaste-ben és Leedenben lévő gyárak mellett ez az üzem is növeli majd a termelési kapacitást. Egyidejűleg a három gyárban megvalósult a logisztika átfogó optimalizálása.

Sikeres Amatechnica erős kereskedelmi látogatással
Az elmúlt év egyik különleges eseménye a 2018 májusának végén a cég Hasbergen-Gaste-i telephelyén, 6000 bel- és külföldi látogatóval megrendezett Amatechnica kiállítás volt. Az Amazone programjának gyakorlati bemutatása mind a Németország 27 városában megrendezésre kerülő 2018-as esti helyszíni túrákon, mind pedig a gépek nyolc országban történő bemutatásából álló DreamTour 2018 rendezvénynek a központi témája volt.

A cég az oroszországi Agrosalon 2018 vásáron különleges elismerésben részesült: az Amazone volt az egyetlen külföldi gyártó, aki két érmet is kapott. A zsűri az aranyérmet a műtrágyaszórókon használt WindControl rendszernek, az ezüstérmet pedig az új UX 01 Super vontatott permetezőn használt Comfort csomagnak ítélte.

A kommunális gépek területén az Amazone a GaLaBau 2018 kiállításon a Profihopper 1500 SmartLine önjáró kaszálógéppel egy professzionális berendezést mutatott be. A 10 km / h munkamenetnek és az 1,50 m-es fogásszélességnek köszönhetően rendkívül nagy területhatékonyság érhető el.

Kilátások
A 2019-es évre az ügyvezetők két rekordév után magas forgalmat terveznek. „A piacok világszerte egyre növekvő igényeket támasztanak, és a legkülönfélébb fejlesztésektől függenek. A mezőgazdaságban a befektetési környezet még mindig jó, bár a közép-európai gazdaságok eredményeit még mindig befolyásolják a 2018-as aszály hatásai. A közép- és hosszútávú trend pozitív marad: Az ügyfelek továbbra is nagy érdeklődés t mutatnak a legmodernebb mezőgazdasági technológiákkal és innovációinkkal kapcsolatban, amelyek hatékonyabb, pontosabb és ennélfogva költséghatékony munkát tesznek lehetővé, csúcsminőségű gépekkel. Néhány exportpiacon azonban a politikai változások, mint például a növekvő nemzetközi kereskedelmi konfliktusok hatása jelenleg nehezen becsülhető meg. Ezért továbbra is az erősségeinkre például az innovációs vezető szerepünknek az Amazone fő kompetenciái révén történő bővítésére összpontosítunk, és tovább erősítjük együttműködésünket partnereinkkel és importőreinkkel a célországokban.”- mutatott rá az ügyvezető.

Az Agritechnika 2019 kiállításon az Amazone ügyvezetői, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer a számos szektorban az „Amazone 4.0” kulcsszó jegyében bevezetett újdonságok mellett a gépek hálózatba kapcsolásának továbbfejlesztését és a szervizajánlatok javítását is bejelentik. „Az innovációknak támogatniuk kell a mezőgazdasági műveletek digitális hálózatba történő kapcsolását, hogy további optimalizálási lehetőségeket érjünk el.” Legjobban a mezőgazdasági szakemberek fogalmazták meg saját igényüket az Amazone mérnökei számára: „A gazdálkodóknak kézzelfogható gazdasági előnyökhöz kell jutniuk ezen fejlesztések alapján, pontosabban és hatékonyabban dolgozva pedig a vetőmagok, növényvédők és műtrágyák pontosabb alkalmazásával költségeket takaríthatnak meg. Ugyanakkor a gazdálkodónak képesnek kell lennie arra, hogy az új technológiák használatával csökkentse az alkalmazási mennyiséget annak érdekében, hogy jobban megfeleljenek a társadalomnak a környezet megóvásával szemben támasztott követelményeinek.”

Amazone Großflächensämaschine Primera DMC


Összes

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
2021.09.14.

Új zászlóshajó az ekék választékában: AMAZONE Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató eke

Nagyobb teljesítmény magasabb sebességgel, minimális kopás mellett
A Tyrok 400-al az Amazone egy teljesen új fejlesztésű, félig függesztett, 7, 8 vagy 9 ekefejes váltvaforgató ekét dob piacra a 400 LE-s traktorosztályhoz. Az eke fő jellemzője a nagyobb teljesítmény folyamatos terhelés mellett is, a tökéletes munkaminőség és a kiváló stabilitás. Ugyanakkor a Tyrok a nagyon egyszerű, biztonságos és precíz beállíthatóságának köszönhetően nagyfokú kényelmet...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
2021.09.06.

A legnagyobb ütőerő és precizitás egy tengelyen

Az új méret: Amazone UX Super vontatott szántóföldi permetezőgép 9000 literig terjedő tényleges tartálytérfogattal és 42 m munkaszélességgel
Az Amazone a 8000 l tényleges tartálytérfogatú UX 7601 Super és a 9000 l tényleges tartálytérfogatú UX 8601 Super csúcsteljesítményű típussal bővíti az UX vontatott szántóföldi permetezőgép családot. Az Amazone gépek kompakt kialakítását következetesen továbbvivő új modellek a 9000 literig terjedő tartálytérfogatot és 42...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
2021.08.27.

demopark ezüstérem az IceTiger téli sószórónak

Az Amazone-t a demopark 2021 szakvásáron demopark-ezüstéremmel tüntették ki az IceTiger téli sószóróért. Az elismert szakértői zsűri így díjazta az új függesztett téli sószórót, mely a só és sólé kijuttatásához az innovatív Smart Precision System rendszerrel van felszerelve.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
2021.08.20.

Új X-Cutter-Disc a rendkívül sekély talajműveléshez

Az Amazone az új X-Cutter-Disc formájában bővíti a választható szerszámok kínálatát a Catros rövidtárcsához. A hullámprofilos speciális tárcsa a rendkívül sekély talajművelésnél használható. A különleges tárcsaforma teljes felületű, intenzív vágást biztosít, és magas fokú, a felszínhez közeli keverési intenzitásával tűnik ki, mely gyorsabb szárbomlást eredményez. Ezáltal optimális előfeltételek teremthetők a következő növényhez.
A rendkívül sekély talajművelés...

Galerie (1)
2021.08.13.

A szél az Ön oldalán

Az Amazone WindControl mostantól az ArgusTwin-től függetlenül is elérhető
A szél a világon mindig és mindenütt jelen van, és a mezőgazdasági gyakorlatban nagy kihívást jelent az egyenletes műtrágyázás tekintetében. Az Amazone WindControl segítségével folyamatosan figyelhető a szél hatása a szórásképre, és az automatikusan ellensúlyozható. A WindControl a ZA-TS függesztett műtrágyaszóróhoz és a ZG-TS vontatott műtrágyaszóróhoz most már az ArgusTwin automatikus...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
2021.07.26.

Ceus 3000-TX és 4000-TX rövidtárcsa-kultivátor kombináció a tökéletes beforgatásért

Sekély, intenzív vágás és rögtörés, valamint mély lazítás és beforgatás
Az Amazone most a Ceus vontatott rövidtárcsa-kultivátor kombináció két új típusát kínálja 3 méteres és 4 méteres munkaszélességgel, merev kivitelben. Így a sikeres eszközkombináció kisebb üzemi struktúrák és 150 lóerő feletti traktorosztályok esetén is használható. Az új Ceus 3000-TX és Ceus 4000-TX közbülső futóművel van felszerelve, és pontossága, valamint sokoldalúsága – egyaránt használható...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
2021.07.15.

Új AMAZONE KE 3002-240 forgóborona Rotamix rendszerrel

Az Amazone új forgóboronát kínál nagy, akár 240 LE traktorteljesítményekhez. Az új fejlesztésű KE 3002-240 típus 3 m munkaszélességével az innovatív Rotamix rendszerrel az intenzív rögtörés területén mutatja meg erősségeit, különösen nehéz helyeken.


Rotamix rendszer - rövid, kompakt és két szerszámtartóval több
A KE 3002-240 a Rotamix rendszerrel tizenkét szerszámtartóval rendelkezik, melyeken eloszlik a bemenő erő. A húzásra álló kések rendkívül jó rögszerkezetet...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
2021.07.08.

C-Mix-Ultra kapa - Új hidraulikus túlterhelés elleni védelem

Magas szintű üzemelési biztonság az új C-Mix-Ultra kaparendszerrel a Cenius vontatott kultivátorhoz és a Ceus tárcsásborona-kultivátor kombinációhoz
Az Amazone bővíti a szerszámok opcionális lehetőségeit: az új C-Mix-Ultra kapával a Cenius-2TX vontatott kultivátor sorozathoz 4 és 8 m közti munkaszélességekben és a Ceus-2TX vontatott tárcsásborona-kultivátor kombinációhoz, mely 4 és 7 m közti munkaszélességekben érhető el. Az új kaparendszer hidraulikus munkahengerek...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
2021.06.28.

IceTiger – Nagyobb pontosság a téli úttakarításban

Az Amazone a teljesen új fejlesztésű IceTiger formájában innovatív függesztett szórót kínál a só- és a sólé szórásához a lehető legnagyobb pontosság mellett. Az új, szállítószalagos adagolórendszer lehetővé teszi különböző nedvességi részarányú sók, valamint tompító anyagok, pl. zúzalék vagy homok kijuttatását, akár minimális mennyiségekben is. A kényelmes ISOBUS-vezérléssel kombinálva az IceTiger igazi precíziós eszközzé válhat a téli úttakarítás során.

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2021.06.02.

Új ZA-X és ZA-M függesztett műtrágyaszóró sorozatok az EasySet 2 kezelő számítógéppel

Már rendelhetők a ZA-M 02 és ZA-X 03 sorozatú Amazone függesztett műtrágyaszórók az EasySet 2 kezelő számítógéppel. Az elektromos kezelőegységgel a menetsebességtől független állandó kiszórási mennyiség valósítható meg, valamint számos más egyszerűen kezelhető funkció és kényelmes beállítási lehetőség. Ezen kívül mindkét műtrágyaszóró-típus új megjelenéssel tűnik ki.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
2021.05.21.

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming a legmagasabb szinten a gyakorlati alkalmazásban

A 2021-es tavaszi szezonban az Amazone bemutatja a 36 méter munkaszélességű UX 5201 SmartSprayer vontatott permetezőgépet. Egy nagy mezőgazdasági üzem mindennapjaiban a „Zöld a zöldben” levélherbicid precíz permetezése valós időben kerül elvégzésre. A Bosch kameratechnológiája felismeri a gyomokat a kapásnövényekben, és a BASF Digital Farming Solutions xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) technológiája dönt a permezetésről.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
2021.04.22., Hasbergen-Gaste

Az AMAZONE csoport dinamikus növekedése tovább folytatódik

Az Amazone csoport a 2020-as üzleti évben átlépte az 500 millió eurós forgalmi határt. A mezőgazdasági és kommunáltechnikai gyártó világszerte 15%-os növekedést ért el az előző évhez viszonyítva.A teljes 2020-as forgalmat a családi vállalkozás 537 millió euróra (a 2019-es előző évben: 467 millió €). Ezzel az Amazone a legmagasabb bevételt érte el a cég 138 éves történelme során. A koronajárvány miatti korlátozások ellenére képes volt észrevehető forgalmi többletet...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
2021.03.15.

Sikeres műtrágyázás: Nagyobb hozam az AMAZONE szóráshatároló kalkulátorral

Az AMAZONE különböző műszaki megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a műtrágyaszóró optimális beállításához. A precíz és szükséglet-orientált kijuttatás döntő szereppel bír a költségcsökkentés és a környezetkímélés érdekében. Az AMAZONE műtrágyaszórók a kimondottan a szántóföld határokon való kijuttatáshoz fel vannak szerelve az időközben már 10 000x bizonyító AutoTS tárcsába integrált szóráshatároló rendszerrel. A megcélzott többlet hozam az AutoTS-sel a hagyományos...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

DLG-Imagebarometer-2020_fuer Website
2021.03.01.

AMAZONE – A legjobb az összes gépgyártó középvállalkozás között

A mezőgazdasági ágazatban működő vállalkozások imázsát vizsgáló, nemrég közzétett DLG-ImageBarometer 2020 értékelésben az AMAZONE újra rendkívül jól szerepelt. Összesen 49,6 pontot szerezve a vállalat a 4. helyen szerepel, és a mezőgazdasági munkagép-gyártó kategóriában az első helyezést érte el a középvállalkozások között.