2018.10.25.

Schmotzer übergibt Produktbereich Hacktechnik an Amazone

Médiacsomag letöltése

2019. január 1-jével az Amazone-Gruppe cégcsoport veszi át a Maschinenfabrik Schmotzer GmbH kultivátortechnológiai ágazatát. A felvásárlással a mezőgazdasági és kommunális gépeket gyártó Amazone a kultivátortechnológiai termékportfólióját kívánja bővíteni. A kultivátorok gyártására továbbra is Bad Windsheimben kerül sor. Az Amazone-Gruppe 100%-os tulajdonában lévő, újonnan megalakuló Schmotzer Hacktechnik GmbH & Co. KG a régi vállalat valamennyi munkatársát átveszi. A Schmotzer Hacktechnik független értékesítési és ügyfélszolgálati tevékenységet folytat saját hatáskörben, a gépeket pedig továbbra is Schmotzer márkanéven forgalmazzák.

Ferdinand Wahl – aki hosszú évek óta a Maschinenfabrik Schmotzer GmbH ügyvezetője – az új vállalat munkatársa marad, és aktívan részt vesz a cég tevékenységében.

Világszerte fellendülőben a kultivátortechnológia
Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer – az Amazone ügyvezetői – úgy gondolják, hogy az e szegmensben piacvezető technológiával bíró Schmotzer vállalat kultivátor-termékcsaládjának átvétele fontos lépés az Amazone növénygondozási alapkompetenciájának fejlesztésében. Világszerte újra előtérbe került a kultivátortechnológia: „Ismét kezd elterjedni a – biogazdálkodásoktól eltekintve az elmúlt három évtizedben túlnyomórészt háttérbe szorult – kultivátorok használata. A fellendülésnek a mechanikus gyomtalanítás mellett a kultiválás talajszerkezetre, gyökérnövekedésre és tápanyag-mobilizálásra vonatkozó pozitív aspektusa az oka.” – árulták el az ügyvezetők.

A Schmotzer vállalat 1922 óta gyárt kultivátorokat. A termékcsalád a mezőgazdaságban tapasztalható tudatosságváltozásnak köszönhetően évek óta folyamatosan bővül. „Nagyon örülök. Amazone vállalat ideális partnerünk lesz e terület fejlesztésében” – hangsúlyozta Ferdinand Wahl.

A kamera- és kormányrendszereknek köszönhetően nagy területi teljesítmény érhető el
Ferdinand Wahl elmagyarázta, hogy az elmúlt években mi akadályozta a kultivátortechnológia áttörését: „Míg a biogazdálkodásban már aktívan kihasználták a kultivátorok növénytermesztésre gyakorolt előnyeit, a hagyományos gazdaságokban a gyártástechnológiai, valamint a munkairányítási és költséggazdálkodási hátrányok eddig akadályozták a technológia alkalmazását. Az olyan műszaki fejlesztések, mint a kultivátor és a kamera-, illetve kormányrendszerek kombinálása, csak az elmúlt években váltak a gyakorlatban is alkalmazhatóvá, ezáltal napjainkban teljesen megváltoztak a területi teljesítmények, mégpedig a korábbinál jóval versenyképesebb hektáronkénti költségek mellett.”

Az integrált növénygondozás világszerte óriási potenciált rejt
Christian és Dr. Justus Dreyer elmondta, hogy mit jelenthet mindez az Amazone számára: „A kultivátortechnológia tekintetében óriási nemzetközi szintű potenciált látunk a világszerte egyre jelentősebbé váló integrált növénygondozás területén. A kultivátortechnológia és a folyékony trágyázás, illetve a célzott, sőt, akár szelektív növényvédelmi alkalmazások kombinálása egyetlen műveletben a jövőben további gyakorlati optimalizálási lehetőségeket eredményez a földművelésben. E gépek szegmensében is szeretnénk vezető innovátorrá válni.”

A vállalatról:
Az Amazone vállalatcsoport mérleg szerinti teljes forgalma a 2017-es üzleti évben 457 millió euró volt, és a vállalat mintegy 1850 főt, köztük 130 gyakornokot foglalkoztat. Az export aránya mintegy 80%. 2016 őszén az Amazone a Mosonmagyaróváron működő Vogel & Noot ekegyártó vállalat felvásárlásával jelentősen bővítette termékválasztékát, valamint gyártókapacitását.

Schmotzer_ Hacke_KombiPP
Schmotzer_ Hacke_KombiPP


Az Amazone megvásárolja a Schmotzer kultivátortechnológiai ágazatát

Összes

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!