Kezelőszerelvény | Keverőtartály | Szivattyú

Kiváló teljesítményű és megbízható szivattyútechnika

Az UF 02 igény szerint 150, 250 vagy 300 l/min teljesítményű egyszeres szivattyúrendszerrel rendelhető. Feltöltésnél névleges fordulatszámon a teljes szivattyú teljesítmény rendelkezésre áll a permetlétartály feltöltésére. Egyúttal az injektoron keresztül a bekeverőtartály elszívása is elvégezhető, vagy 450 l/min értékre növelhető a teljes töltési kapacitás.


A dugattyús membránszivattyú előnyei:

  • Könnyű kezelhetőség a töltési művelet elején elvégzett önfelszívás révén
  • Nagyon nagy folyamatos kijuttatási teljesítmény egészen 10 bar rendszernyomásig 
  • Szárazon futás ellen védett, folyékony műtrágyának ellenáll 
  • Hosszú élettartam
További nformáció + Kevesebb információ -
Hydraulischer Pumpenantrieb (1) UX_Detail_Deichsel_d0_kw_P6221222_d1_230822_CMS

Hidraulikus szivattyúhajtás

Az UF 1602 és az UF 2002 opcionálisan felszerelhető az új hidraulikus szivattyúhajtással. A növényvédelmi permetezőgép terhelésérzékelő hidraulikájába teljesen integrált hidraulikus szivattyúhajtás kényelmes és rugalmas meghajtási lehetőséget kínál a permetezőszivattyúhoz. 


A hidraulikus szivattyúhajtás előnyei: 

  • Traktortól független szivattyúhajtás 
  • A szivattyú védelme a túl magas fordulatszámok elkerülésével  
  • Egyszerű fel- és lecsatlakoztatás a traktornál  
  • Üzemanyag-takarékos  
  • Karbantartást nem igényel
További nformáció + Kevesebb információ -

Mindenre gondolunk! Töltésszint és tisztítás

A töltöttségi szint mind a mutatóról, mind a kezelő terminálról leolvasható. A nagy teljesítményű forgó fúvókák a permetlé-tartály tisztítására szolgálnak. A rövid utak és a lehető legkisebb keresztmetszetek biztosítják a csekély visszamaradó mennyiséget. Külön kérésre folyamatos belső tisztítás is megoldható (a Flow Control+ opcióval nem).

További nformáció + Kevesebb információ -

Központi kezelés – SmartCenter egységgel

Az új SmartCenter kezelőközpont nagy lengőajtóval rendelkezik, amely hatékonyan védi a szennyeződéstől és fröccsenő víztől az összes fontos kezelőszervet és a bekeverőtartályt. A lengőajtó belső oldalán tartók találhatók a kesztyűk és egy mérőpohár számára. Mivel a lengőajtó a szórókeret oldala felé nyílik fel, védi a dolgozót attól, hogy hozzáérjen a ruhája a szórókerethez, egyidejűleg pedig nagy szabad teret biztosít a traktor felőli oldalon. A Standard és a Comfort csomaggal az AMAZONE két különösen kényelmes megoldást kínál az UF 02 kezelésére. 

További nformáció + Kevesebb információ -

Átgondolt – a legapróbb részletekig

A 20 liter űrtartalmú kézmosó tartály a bekeverőtartály felett helyezkedik el, és tökéletesen illeszkedik a gép formájához. A mosóvizet közvetlenül a bekeverőtartály fogja fel és mossa be a tartályba. Emellett egy könnyen elérhető szappanadagoló is található a kézmosó tartály alatt. Az UF 02 szériakivitelben 30 l nagyságú, portól és fröccsenő víztől védett biztonsági dobozzal rendelkezik a személyes védőfelszerelésnek.


Előnyei:

  • Az összes fontos kezelőelem központi elrendezése, optimális hozzáférhetőség
  • Szennyeződéseknek és fröccsenő víznek ellenálló kezelőfelület
  • 30 l térfogatú, porral és fröccsenő vízzel szemben védett biztonsági doboz
  • Integrált 20 l-es kézmosó tartály
További nformáció + Kevesebb információ -
UF02_handbediente_Armatur_d0_kw_P1142466_d2_190122_rdax_170x121.jpg

SmartCenter Standard csomaggal – Egyszerű, intuitív kezelés

Az UF 02 kezelése a Standard csomagnál lényegében egy szívó- és egy nyomócsappal történik. A szívócsapon keresztül adjuk meg, honnan kell a szivattyúnak szívnia és a nyomócsapon keresztül értelem szerint, hogy a szivattyúnak hová kell a permetlét nyomnia. Ezen felül a nyomóoldalon megkönnyíti még a kezelést az AMAZONE által kifejlesztett 7 állású nyomócsap.

További nformáció + Kevesebb információ -
7-Wege-Druckhahn_UF02_rdax_170x105.jpg

7 állású nyomócsap

Az UF 02 gépen 7 állású nyomócsap található. A szokásos nyomócsapoktól eltérően az AMAZONE saját fejlesztése tányérszelepekből áll. Kizárólag a nyomócsap be- és kihajtásával történik az adott folyadék útvonalak megnyitása, illetve lezárása.

További nformáció + Kevesebb információ -

SmartCenter Comfort csomaggal – a még könnyebb kezelésért

A Comfort csomagnak alapesetben része a TwinTerminal 3.0 is. Lehetőség van még az önfelszíváshoz automatikus leállításra is. Opcionálisan a nyomásos feltöltéshez is létezik ilyen töltésleállítás. Alkalmazás közben a keverőszerkezet vezérlése a tartály töltöttségi szintjétől függően vezérli a keverési teljesítményt. Csökkenő töltöttségi szint esetén automatikusan csökken a keverési teljesítmény a teljes lekapcsolásig, hogy megakadályozza a habképződést alacsony töltöttség mellett. Ezen túlmenően a keverőszerkezet automatikus szabályozása a keverőszerkezet autodinamikus vezérlését teszi lehetővé. Ez a következőket jelenti: Ha nagyobb kiszórási mennyiség szükséges a szórókeretnél, akkor a keverőmű teljesítménye csökkentésre kerül. Ha a fúvókák aztán a fordulónál újra záródnak, akkor a keverőszerkezet automatikusan megnyílik.

Permetezés után a Comfort csomaggal teljesen automatikusan elvégezhető a tisztítás, amely teljes egészében a traktor vezetőfülkéjéből irányítható. 

Az olyan további funkciók, mint a szórókeret öblítése, a keringetéses tisztítás erős lerakódások esetén, vagy egy meghatározott mértékű hígítás az utólagos tartálybekeveréshez a területen, ugyancsak benne vannak a Comfort csomagban.


„Remek az új 7 állású nyomócsap, amivel a nyomóoldal valamennyi funkciója kezelhető. A kezelési hiba ezzel gyakorlatilag kizárható.”
(„agrarheute” – 2002 és FT 1001 menetpróba· 2018/03)

További nformáció + Kevesebb információ -
UF2002_FT_Fendt_d0_kw_3875_d2_1709272000_rdax_170x113.jpg

Pontos hozzákeverés – A bekeverőtartály segítségével biztonságos és gyors

Előnyei:

  • Rendkívül gyors és zavartalan feltöltés 
  • 150 l/min elszívási teljesítmény
  • Frissvízellátás a szívó és nyomó feltöltés során
  • Biztonságos vegyszerbekeverés porok és granulátumok esetén is, hála a kiegészítő keverőfúvókának
  • Praktikus lehajtható mérőpohártartó a bekeverőtartályban
További nformáció + Kevesebb információ -

Zavartalan betöltés maximális teljesítménnyel

A 60 literes bekeverőtartály közvetlenül a kezelőszervek alatt található. A hatalmas, 150 l/perc szívóteljesítmény gyors és abszolút zavarmentes feltöltést, valamint maradéktalan ürítést garantál. Por és granulátum kiszerelésű anyagok hatékony bekeverése érdekében az elszívó nyílás alatt található egy kiegészítő keverőfúvóka, amely megbízhatóan megakadályozza az elszívó nyílás eltömődését. Ez a keverőfúvóka fokozatmentesen állítható, és a fokozatmentesen adagolható nagyteljesítményű körvezetékkel párhuzamosan üzemeltethető.

A bekeverőtartály mind a szívási, mind a nyomási feltöltés közben a fokozatmentesen beállítható 3-utas csapon keresztül öblítővízzel táplálható!

A kannatisztító fúvóka a tartály vagy a mérőpohár egyszerű lenyomásával aktiválható. A tartálytisztító fúvóka felső területén található ezenkívül egy kisebb talpfelület is, amelyen a fúvóka speciálisan a kanna nyakának hatékony tisztításához aktiválható.

Az olyan részletek, mint a mérőpohár tartója vagy a kanna lecsepegtetési lehetősége a porral és folyadékkal szemben tömített fedél belső oldalán igazán kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé a gépkezelő számára. Ha a bekeverőtartály lezárva, akkor a tartálytisztító fúvóka segítségével teljes belső tisztítás végezhető. A bekeverőtartály jobb oldalán található az alapfelszereltséghez tartozó szórópisztoly.


„A bekeverőtartálynál mindenre gondoltak: Még a kannák is szépen kicsöpöghetnek”
(„agrarheute” – Menetpróba - UF 2002 és FT 1001 · 2018/03)


„A 60 literes bekeverő tartály jó nagy adagot elnyel. Meggyőződhettünk róla a keserűsó bekeverésénél.”
(„agrarheute” – Menetpróba - UF 2002 és FT 1001 · 2018/03)

További nformáció + Kevesebb információ -

További linkek

Itt találhat további információkat a növényvédelmi technológiáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.