Szórókeret | Szórókeret-vezetés

Repülőgépekhez hasonló kialakítású szórókeret

Egyidejűleg különösen könnyű és rendkívül erős

Az AMAZONE szórókeretek a speciális profilépítési módnak köszönhetően egyidejűleg különlegesen könnyűek és különlegesen merevek. A szórókeretek 21 és 48 m közötti munkaszélességének köszönhetően a gépek optimálisan illeszthetők az üzemi struktúrához. A kiváló minőség még igen nagy területteljesítmény esetén is hosszú élettartamot szavatol. Az akár 2,55 m-es kompakt szállítási szélesség hozzájárul a biztonságos közúti szállításhoz.

További nformáció + Kevesebb információ -

Karbantartásmentes és hosszú élettartamú

A szórókeret gyártásban való évtizedes tapasztalat kifizetődik: A kúpos csuklócsap egy átgondolt szórókeret filozófia intelligens központja! A szórókeret hézagmentesen ül a kúpos csuklócsapon, és évek múltán is optimális szórókeret-működést biztosít a felhasználó részére.

A nemesacél alapkivitelben történő alkalmazása, az autóipari szabvány szerinti katódos merítőfestés, valamint a műanyagok és az alumínium célzott használata garantálják a hosszú élettartamot.

További nformáció + Kevesebb információ -
Illu_Mehrschichtlackierung_d2_130102_mit_Zahlen_rdax_170x68.jpg

Kiváló minőségű, többrétegű lakkozás

A csúcstechnikájú, többrétegű festés maximális minőséget és tartósságot garantál.

  1. Acéllemez
  2. Cink-foszfátozás (kristályréteg)
  3. KTL alapozás
  4. Fedőfestés


További nformáció + Kevesebb információ -

Super-L2 szórókeret

Szuperstabil, szuperkönnyű és szuperkompakt akár 36 m-es üzemi szélességhez

Super L2 keret 21 és 36 m közti munkaszélességekkel
2,40 méteres szuperkeskeny szállítási szélesség minden három részes, 21, 24, 27 és 28 méteres munkaszélességű Super L2 szórókeretnél. Szenzációs, 2,60 méteres szállítási szélesség az összes, 27, 28, 30, 32, 33, 36, 39 és 36 m munkaszélességű Super L2 szórókeretnél.

További nformáció + Kevesebb információ -

Super-L3 szórókeret

Szuperstabil, szuperkönnyű és szuperkompakt akár 48 m-es üzemi szélességhez

Super L3 szórókeret 30 és 48 m közti munkaszélességekkel
A szórókeret különleges AMAZONE profilszerkezete maximális stabilitást biztosít alacsony saját tömeg mellett. A Super L3 szórókeret belső kinyúlókarjai acélból készülnek. A minél kisebb össztömeg érdekében a külső kinyúlókarok anyaga alumínium. A külső tagok előnye az, hogy a szórókeret végén kisebb tömeget kell nyugodtan vezetni a növényállomány felett. Nagy munkaszélességek esetén különösen fontos a nyugodt szórókeret-vezetés az utolsó tagoknál. A kis saját tömeg melletti maximális stabiltás érdekében a 48 méteres Super L3 szórókeret utolsó előtti tagok profilja karbonból készül.


Mindig a legjobb felszerelés
A 39 m-es vagy nagyobb munkaszélességű Super L3 szórókereteken alapfelszereltségként megtalálható a ContourControl aktív szórókeret-vezetés, a SwingStop plus lengéscsillapítás és az AmaSwitch vagy AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás, DUS pro rendszerrel. 

A masszív tagoknak és a külső tagokban megtalálható hidraulikus előfeszítésű ütközésvédelmi csuklóknak hála a szórókeret minden körülmény között nyugodt viselkedést mutat. Ha a masszív kialakítás ellenére kanyarokban vagy gyorsításnál mégis jelentkeznének lengések, azokat a SwingStop közvetlen módon csökkenti.

További nformáció + Kevesebb információ -
Pantera4503_L3_d0_kw_P5070236_d2_200818_CMS

Flex nyitások

Flex keretnyitások Super-L2 és Super-L3 szórókeretekhez

A Flex 1 és Flex 2 felszereltségekkel az AMAZONE két elektrohidraulikus szórókeretnyitást kínál. Flex nyitás esetén a szórókeret minden csuklópontján a gép szoftvere által közvetlenül vezérelhető elektrohidraulikus vezérlőtömb található. Ez jelentősen gyorsabb kinyitási műveletet tesz lehetővé. Mihelyt az első szárny kb. 70%-ban kinyílt, illetve összecsukódott, automatikusan megkezdődik a következő kinyitási, illetve összecsukási művelet.


Flex-1 kerethidraulika
A már említett előnyökön túl a Flex-1 kerethidraulika a következő funkciókra is képes:

  • Magasságállítás
  • Kinyitás/összecsukás
  • Egyoldali összecsukás csökkentett menetsebességgel (max. 6 km/h)
  • Szórókeret munkaszélesség-csökkentés
  • Dőlésszög-beállítás


Flex-2 kerethidraulika
A már említett előnyökön túl a Flex-2 kerethidraulika a következő funkciókat kínálja:

  • Egyoldalas/kétoldalas szórókeret oldalszög-beállítás felfelé
  • Egyoldalas/kétoldalas szórókeret oldalszög-beállítás felfelé (ContourControl funkcióval kombinálva)


„A nyitás meggyorsításához az AMAZONE az egyszerű sorbakapcsolást érzékelőkkel vezérelt folyamatra cserélte le. Így kinyitáskor mindössze 19 másodpercet, becsukáskor 27 másodpercet mértünk – nagyszerű!”
(„profi” - Amazone UX 5201 Super menetpróba - 2017/10)

Behajtás_áttekintés-CMS

  1. Egyoldali keretnyitás (Flex-1 keretnyitással)
  2. Oldalszög-beállítás
  3. Oldalszög-beállítás (a Flex-2 keretnyitással)
  4. Oldalszög-beállítás lefelé
  5. Oldalszög-beállítás lefelé (Flex-2 keretnyitás és a ContourControl funkció kombinációjával)
További nformáció + Kevesebb információ -

Egyedi felhasználói profil csökkentett munkaszélességgel

A gép szoftverében a felhasználói profilon keresztül egyedi, csökkentett munkaszélességű profilok tárolhatók el. Ha például a 36/30/24 m méretű szórókeretet csak 30 méterre kell kinyitni, akkor ez könnyen megoldható egy gyors profilcserével. A kinyitás után a rendszer automatikusan felismeri az aktív munkaszélességet és a külső fúvókákat az AmaSwitch vagy az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás kikapcsolja. A csökkentett munkaszélességet a Section Control automatikusan átveszi. 

További nformáció + Kevesebb információ -
Gestängeführung

Szórókeret-vezetés maximális kényelemmel és még több precizitással

AutoLift – a komfortos forduló-automatika

Az AutoLift automatikus szórókeret-kiemeléssel (szériafelszereltség) a szórókeret a fúvókák minden kikapcsolásakor a kívánt magasságba emelkedik. A permetezés indításakor újra visszasüllyed a célmagasságba. Ez csökkenti a szórókeret sérülésének veszélyét a fordulókban.


  • Automatikus szórókeret-elősüllyesztés a GPS-Switch egységben
    A kezelőterminál GPS-Switch egységében a szórókeret lesüllyesztése már a nem kezelt terület elérése előtt elkezdhető. Ezáltal a szórókeret a fúvókák kinyitása közben már munkamagasságban áll. Ennek feltétele, hogy a GPS-Switch-ben legyen megadva tábla határ, valamint egy AMAZONE ISOBUS terminál.


DistanceControl vagy ContourControl? Döntsön Ön!

A DistanceControl és ContourControl automatikus szórókeret-vezetésekkel az AMAZONE minden igényhez megfelelő megoldást kínál. A DistanceControl teljesen automatikus szórókeret-vezetéssel a gépre bízhatja permetező szórókeretének vezetését. 

A ContourControl innovatív szórókeret-vezetéssel az AMAZONE egy csúcstechnológiájú megoldást mutat be, különösen a nehéz talajkörülmények között dolgozó ügyfelek számára. A ContourControl vezérléssel kiemelkedő pontosságot érhet el nagy munkasebességek mellett is.

További nformáció + Kevesebb információ -
pantera_11-2015-17.jpg

DistanceControl 2 érzékelővel vagy DistanceControl plus 4 érzékelővel

A Super-L szórókerethez alapfelszereltségként az AMAZONE a Pantera önjáró szántóföldi permetezőgéphez a DistanceControl teljesen automatikus szórókeret-vezetést kínálja 2, illetve DistanceControl plus esetén 4 érzékelővel. Erősen eltérő fejlettségű növényállomány vagy részlegesen megdőlt gabona esetén a DistanceControl használata javasolt 4 érzékelővel. Az érzékelők elektromosan párhuzamos kapcsolásúak, és azt az érzékelőt veszi figyelembe a rendszer, amely a célterülethez a legközelebb van.


  1. Ultrahangos érzékelők
  2. Szögérzékelők


A DistanceControl szórókeret-vezetés előnyei:

  • Teljesen automatikus szórókeret-vezetés magasságvezetéssel, dőlésszög-beállítással és szórókeret felemeléssel a fordulóban
  • Automatikus kétoldalas szórókeret oldalszög-beállítás felfelé, Flex-2 kerethidraulikával kombinálva
További nformáció + Kevesebb információ -

ContourControl – a függőleges szórókeretmozgások csökkentésére

A ContourControl aktív szórókeret-vezetéssel az AMAZONE teljesen automatikus szórókeret-vezetést kínál a 21 méteres vagy nagyobb szórókeretekhez. Ezáltal permetezés közben a legkisebb célterület távolságokra is teljesül a legnagyobb precizitás igénye nagy menetsebesség és nagy munkaszélesség mellett is. A ContourControl a Super-L2 szórókerethez Flex 1 vagy Flex 2 kerethidraulikával együttesen használható.

Az új szórókeret-vezetés alapja a gyors működésű hidraulikus rendszer és a 4, illetve Flex-2 keretnyitás esetén akár 6 érzékelő, amelyek automatikus oldalszög-beállítást tesznek lehetővé felfelé és lefelé.


Az Ön előnyei:

  • Optimális keresztirányú eloszlás
  • Pontos, különlegesen gyors, automatikus magasságvezérlés
  • 50 cm-nél kisebb célterület-távolság – kevesebb elsodródás
  • Rendkívül gyors be- és kihajtás
  • Legnagyobb pontosság nagy munkasebességek mellett
  • Elegáns szórókeret-vezetés, nagy munkaszélességnél is


  1. Egyoldalas oldalszög-beállítás felfelé a jobb oldalon (Flex-2 keretnyitás)
  2. Kétoldalas oldalszög-beállítás felfelé (Flex-2 keretnyitás)
  3. Kétoldalas oldalszög-beállítás lefelé (Flex-2 keretnyitás)
További nformáció + Kevesebb információ -

SwingStop – a szórókeret vízszintes kilengéseinek csökkentésére

Ahhoz, hogy a szórókeret vízszintes helyzetét is a növekvő igényekhez, mint például a nagyobb munkaszélességhez és nagyobb menetsebességhez lehessen igazítani, az AMAZONE a ContourControl szórókeret-vezetéshez külön felszerelésként kínálja a SwingStop aktív lengéscsillapítást. A külső hatások, például a talaj egyenetlenségei, kanyarodások, gyorsítási szakaszok és növekvő munkasebességek miatt a szórókeret vízszintes irányban rendkívüli terhelésnek van kitéve. Ez a szórókeret szárnyainak lengését okozhatja és ezáltal különösen negatívan befolyásolhatja a hosszirányú permetlé elosztást a szórókeret külső részén. 

Mivel a vízszintes mozgások a szórókeret külső részén lépnek fel fokozottan, ez a hatás nagy szélességű kereteknél felerősödik. Ezeknek a vízszintes irányú lengéseknek a csökkentéséhez a SwingStop gyorsulásérzékelőkkel méri a szórókeret szárnyain fellépő gyorsulásokat. A szórókeret-felfüggesztésben aktívan dolgozó két hidraulikus munkahenger kiegyenlíti ezeket a lengéseket, és gondoskodik a szórókeret rendkívül mozdulatlan vízszintes helyzetéről.


  1. 6 ultrahangos érzékelő a ContourControl-hoz
  2. Menetirány
  3. 2 gyorsulásérzékelő a SwingStop-hoz
  4. SwingStop-munkahenger


Az Ön előnyei:

  • Optimális hosszanti elosztás
  • A szórókeret vízszintes irányú kilengéseinek csökkentése a különlegesen nyugodt haladásért
  • A rendszer rendkívül gyorsan és pontosan dolgozik még nagyon nagy munkasebességeknél is
  • Csúcsteljesítmény csúcspontosság mellett
További nformáció + Kevesebb információ -
SwingStop plus (3) Super_L3_mit_116401(117632)_CC_FlexII_SwingStop.967_d2_230623_CMS

SwingStop plus

SwingStop plus – független lengéscsillapítás mindkét keretoldalnál
A 39 méteres munkaszélességű Super L3 szórókeretek új lengéskompenzációval vannak ellátva, amelynek része a SwingStop lengéscsillapítás. Ez a SwingStop ismert előnyeit kínálja, de abban különbözik, hogy a két keretoldal mozgása a menetirányban egymástól függetlenül, hidraulikusan csillapított. Ez még jobb alapot biztosít az alkalmazás hosszirányú eloszlásának optimalizálásához.


A szimmetrikus és aszimmetrikus lengések csökkentése
A SwingStop plus rendkívül hatékonyan egyenlíti ki a szimmetrikus lengéseket, amelyek pl. gyorsításnál és lassításnál jelentkeznek. A lengéskompenzáció új kialakítása már a szórókeret két kinyúlókarjának külön-külön történő vezérlését is lehetővé teszi. A SwingStop plus esetén mindkét kinyúlókarhoz tartozik egy hidraulikus munkahenger, amely aktívan ellensúlyozza a szórókeret kinyúlókarjánál jelentkező lengéseket. Ezzel a megoldással megbízhatóan csökkennek a szórókeret aszimmetrikus lengései is, amelyek pl. kanyarodás után jelentkeznek.

SwingStop plus (1) SwingStop plus_1
Szimmetrikus lengések, elsősorban szántóföldön haladva

SwingStop plus (2) SwingStop plus_2
Aszimmetrikus lengések, elsősorban kanyarban vagy kanyar után


További nformáció + Kevesebb információ -

További linkek

Itt találhat további információkat a növényvédelmi technológiáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.