BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

Öt Agritechnica-ezüstérem az Amazone számára

Letöltés média csomag

Click for kibővített megtekintéséhez 

A 2011-es Agritechnica előzeteseként az újdonság-bizottság máris öt Amazone újítást tüntetett ki ezüstéremmel. Ez az eredmény újra azt bizonyítja, hogy az Amazone a mezőgazdaság területén a leginnovatívabb vállalatok közé tartozik. A kitüntetett Amazone újításokról és valamennyi Amazone újításról a cég létrehozott egy speciális weboldalt német és angol nyelven, mely a http://go.amazone.de címen érhető el.

Valamennyi innováció a könnyebb munkavégzést segíti elő, tehermentesíti a felhasználót, és a még magasabb fokú környezetvédelmet szolgálják. Így az új Amazone fedélzeti számítógép,az Amapad részére kifejlesztett WindControllal Prof. (Dr. Karl Wild szerint, Drezdai Műszaki és Gazdasági Főiskola) egy olyan újítást tüntettek ki, mely a röpítőtárcsás műtrágyaszórók használata közben a szélhatások kiegyenlítésére szolgál. A WindControllnak köszönhetően a még nagyon szeles viszonyok mellett is optimális keresztirányú elosztással lehet műtrágyázni, amivel jobb állományt és magasabb hozamokat lehet elérni.

A második kitüntetett újdonság a „HeadlandControl”, mely további kiegészítője az Amapad fedélzeti számítógépnek. A „HeadlandControl” röpítőtárcsás műtrágyaszórókkal kombinálva lehetővé teszi az optimalizált műtrágyaszórást a szántóföldi terület határterületein, különösen a fordulókban. A rendszer az automatikusan kapcsolható, tárcsa-integrált határszóró egységből és egy, a vezérlés számára kifejlesztett kiszórásért felelős szoftverből áll.

Ugyancsak ezüstéremmel tüntették ki az új AcuraSpray, SmartRefill és WorkToZero fejlesztéseket. A növényvédő permetezők számára használható terminál-szoftver optimalizálja az utántöltési időpontokat, és egyúttal minimalizálja az utolsó növényvédő intézkedés során ill. az eszközcsere előtt keletkező maradék-mennyiségeket.

A BoomWash újdonsággal az első, a vezetőfülkéből távirányítással működtethető, a permetezőgép szórókeretének külső tisztítását végző berendezést tüntették ki. A rendszer egy beállítható, mosófúvókákkal ellátott szánból áll, amely a szórókeretet a behajtási folyamat során kívülről megtisztítja.

Az 5. díjazott újdonság a Toni (Telematics on Implement) névre hallgató, a Claas Agrossystems, az Amazone és további öt függesztett munkagép-gyártó által kifejlesztett eszköz. A Toni lehetővé teszi a vontató és a vontatott munkagép teljesítmény-adatainak eljuttatását az ISOBUS-on keresztül az irodába. Az eszköz egyúttal a mindenkori, a vontatóval és a függesztett munkagéppel elvégzett munkák elemzésének, kiértékelésének, beállítási optimalizálásának és dokumentálásának a távdiagnosztikai rendszereként is szolgál.