BOOKS AND MORE
BOOKS AND MORE

ZA-M 1001 Special Profis mérleges műtrágyaszóró

Click for kibővített megtekintéséhez 

A nagyon pontos mérleg-technika eddig csak a felsőbb árkategóriájú szórógépek és a nagy tartálytérfogatú munkagépek kiváltsága volt. A ZA-M 1001 Special Profis munkagéppel az Amazone mostantól a nagy biztonságot nyújtó profi technikát már az 1000 literes szóró-osztályban is kínálja.

A mérleges rendszer a szórási folyamat közben egy mérleg-cella segítségével meghatározza a vetőmag különböző tulajdonságait – és mindezt rendkívül nagyfokú mérési pontosság mellett. Automatikusan összehasonlítja a ténylegesen kijuttatott mennyiséget a beállított kívánt mennyiséggel. Az áramlási tulajdonságok eltéréseit, például különbözően szemcsézett ásványi műtrágyák, a rendszer felismeri, és a szórógép automatikusan beállítja magát az elektronikusan adagoló-tolózárakkal. A szórási mennyiség automatikus beállítása nagyfokú kényelmet biztosít. Nincs szükség leforgatásra, mivel az AMATRON+ fedélzeti számítógépen keresztül, összeköttetésben a központi vezérlővel, a folyamat elektronikusan és automatikusan megy végbe. A felhasználó egyszerűen megadja a kívánt kijuttatandó mennyiséget, majd azonnal megkezdheti a kiszórást. Ezzel sok idő takarítható meg. Az AMATRON+ a szórási mennyiséget automatikusan szabályozza a haladási sebességtől függően. Gombnyomásra lehet a munkavégzés közben a szórási mennyiséget változtatni vagy tetszés szerint beállítani.

A beépített mérleg-technikával ellátott stabil keretszerkezet hasznos maximális terhelése 2100 kg. Az 1000 literes tartálytérfogat mellett a szórógépet az S 500 magasítóval lehet felszerelni, ennek köszönhetően a tartály térfogata 1500 literre növelhető.

A közvetlenül a szórógépre szerelt mérleg-keret gondoskodik arról, hogy a traktorhoz mért súlyponttávolság ne nőjön. A szórógép úgy lett megszerkesztve, hogy a tartály, a keret és a szórómű egy egységet alkosson és azt az előnyt nyújtsa, hogy a mérleg-cellát emelkedőn is csak csekély mértékben vegyük igénybe.

A nagy pontosságú ZA-M Special Profis munkagéppel akár 5 %-os műtrágya-megtakarítás is elérhető.