Szakaszolás | Fúvókánkénti szakaszolás

Elektrisch fernbediente TG-Armatur (1) UG_d2_kw_2375_170127

Távirányítású elektronikus TG-armatúra

Az ISOBUS-alapú kezeléshez és az AmaSpray+-hoz használható a TG keretszakasz-armatúra, akár 13 keretszakasszal. A részszélességeket gyorsan és csepegésmentesen kapcsolják az elektromotoros szelepeken keresztül nyomáscsökkentéssel. A permetezési mennyiséget minden helyzetben pontosan és gyorsan, közvetlenül a számítógép irányítja. Nyomáskiegyenlítő rendszerre ennél a megoldásnál nincs szükség.

További nformáció + Kevesebb információ -

A nyomás alatti cirkulációs rendszer (DUS) – 10 000-nél többször bizonyított

Az AMAZONE DUS nyomás alatti cirkulációs rendszer garantálja a megbízható keringtetést a teljes rendszerben. A munkavégzés megkezdésekor a vezetékrendszer a szórókeretet is beleértve nyomás alá kerül és a permetezési iránnyal ellentétesen permetlé áramlik benne. A szórókeret vezetékei így mindig fel vannak töltve, és a teljes munkaszélességben azonnal alkalmasak a permetezésre. Így a fordulóban sincs szükség várakozási időre.

Az egyes szakaszok lekapcsolásakor, a fordulókban vagy szállítás közben a permetlé folyamatosan kering a nyomásszabályozásnak köszönhetően. Így elkerülhetők a lerakódások, dugulások vagy az oldat szétválása a permetlé vezetékekben.

Tisztításnál a vezetékeket a fúvókákig teljesen átmossa a tiszta víz, miközben nincs szükség a mosóvíz kieresztésére. Tisztításkor a koncentrált permetlevet a nyomás alatti cirkulációs rendszer visszavezeti a permetlétartályba.

További nformáció + Kevesebb információ -

AmaSwitch

Egyszerű megoldás az automatikus 50 cm-es szakaszolásral

Az AmaSwitch révén az AMAZONE pontos megoldást kínál az automatikus szakaszolásra az 50 cm-es keretszakasszal. Az AmaSwitch alternatívát jelent azoknak a felhasználóknak, akik szeretnének élni az ék alakú területeken és az átfedéseknél az 50 cm-es szakaszolás rendkívüli pontossága által nyújtott előnyökkel.

Szériakivitelben az AmaSwitch rendelkezik a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszerrel és ezen kívül felszerelhető egyenkénti LED-es fúvókamegvilágítással is.

További nformáció + Kevesebb információ -
DUS pro (1) AmaSwitch_Schema_001_d0_20170105

Alapfelszereltségben DUS pro nyomás alatti cirkulációs rendszerrel

A DUS pro esetén a permetlé nyomása az egyes fúvókákig állandó és megegyezik a beállított permetezési nyomással. A kúpos szóróvezetékeknek köszönhetően minimális maradék mennyiség érhető el.


Kúpos permetlévezeték:
a különböző szórókeretszakaszok eltérő vezetékátmérővel rendelkeznek

  • Minimális maradékmennyiségek
  • Egyenletes folyadékáramlási sebesség


  1. 15 mm
  2. 24 mm
  3. 24 mm
  4. 20 mm
  5. 16 mm
További nformáció + Kevesebb információ -

3 részes fúvókatest elektromos be- és kikapcsolással

Az AmaSwitch technológia a hagyományos, kézi forgatású 3-as fúvókatartón alapul, a fúvókák elektromos ki- és bekapcsolásával. A nyitásról és a zárásról egy elektromos szelep gondoskodik, amely közvetlenül a fúvókatartóra van felszerelve. Ezáltal a GPS-Switch-el együttműködve nagyon pontos, 50 cm-es keretszakasz kapcsolható az ékekben és fordulókban. Az 50 cm-es keretszakaszú automatikus kapcsolás mellett a keretszakaszok szabadon is konfigurálhatók.

További nformáció + Kevesebb információ -

4 részes fúvókatest elektromos be- és kikapcsolással

A 3 részes fúvókatartón kívül az AmaSwitch elektromos fúvókánkénti szakaszolás 4 részes fúvókatartóval is felszerelhető.


Valódi 25 cm-es fúvókatávolsággal 
A 4 részes fúvókatesttel egy opcio-nális toldókészlet révén valódi 25 cm-es fúvókatávolság valósítható meg. A speciális 80°-os fúvókákkal együtt ez azzal az előnnyel jár, hogy a célterület távolsága 50 cm alá is csökkenthető.

További nformáció + Kevesebb információ -
UX5200-Super_Amaselect_d0_kw_9966_rdax_170x88.jpg

AmaSelect

Elektromos fúvókánkénti szakaszolás 50 cm-es szakaszokkal


4 részes fúvókatest automatikus elektromos fúvókaváltással 
Az AmaSelect elektromos fúvókánkénti szakaszolás egy elektromos be- és kikapcsolású 4 részes fúvókatestből, valamint kiegészítő fúvókaátkapcsolásból áll. Így a GPS-Switch-en keresztül kapcsolható 50 cm-es keretszakaszon kívül a rendszer elektromos átkapcsolási lehetőséget is kínál a négy felszerelt fúvóka között, ami a kezelői terminálon keresztül vagy akár teljesen automatikusan is végezhető a menetsebesség vagy a kiszórási mennyiség megváltoztatásakor. Így például lehetőség van egy második fúvóka hozzákapcsolására, vagy nagyobb fúvókára átkapcsolásra, ha valamelyik fúvóka elhagyná az optimális nyomástartományt.


  1. Motorház
  2. Csöpögésgátló membrán
  3. Áramellátás
  4. Fúvókatartó
  5. Permetlévezeték
További nformáció + Kevesebb információ -

Rugalmasan konfigurálható munkaszélesség és szakaszok

Az AmaSelect segítségével tetszőleges számú szakasz és ugyancsak tetszőleges számú fúvóka is konfigurálható szabadon. A különböző művelőút-rendszerrel rendelkező gazdák és bérvállalkozók esetében a fúvókák átkapcsolása gyors és egyszerű alkalmazkodást jelent a mindenkori munkaszélességhez.

További nformáció + Kevesebb információ -

Automatikus 50 cm-es szakaszolás Section Control-lal ellátott GPS-Switch egységről

Az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás a (Section Control-lal ellátott) GPS-Switch egységgel kombinálva az egyedi fúvókák automatikusan kapcsolhatók 50 cm-es keretszakaszonként. Ezzel minimálisra csökken az átfedés, ami jelentős permetszer-megtakarítást eredményez.

További nformáció + Kevesebb információ -

Valódi 25 cm-es fúvókatávolsággal

Opcionálisan az AmaSelect fúvókatartó egy kiegészítő készlettel 25 cm-es fúvókaosztásra is átszerelhető. A speciális 80° vagy 90°-os fúvókákkal együtt ez azzal az előnnyel jár, hogy a célterület távolsága 50 cm alá is csökkenthető. 

További nformáció + Kevesebb információ -
CCI_UX_01_HeightSelect_Snapshot_d2_171002_rdax_170x130.jpg

HeightSelect – mindig optimális célterület-távolság

A HeightSelect segítségével (csak az AmaSelect és ContourControl funkciókkal együtt) most a szórókeretek és a célkultúra közötti távolság is folyamatosan és automatikusan illeszthető a fúvókák távolsága és típusa függvényében. Ha be van kapcsolva a fúvóka, akkor az automatikus szórókeret-vezetés szabályozza a célfelület mindenkori megfelelő távolságát. Ez az automatizálás javítja az alkalmazott növényvédőszer hatékonyságát, és jelentős terhet vesz le a vezető válláról.

További nformáció + Kevesebb információ -
High-End in Serie

Csúcstechnika a sorozatban – fúvókánkénti LED-világítás és DUS pro

Szériakivitelben az AmaSelect a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszerrel, valamint fúvókánkénti LED-világítással van felszerelve.

További nformáció + Kevesebb információ -

A jövő növényvédelme már ma

A további opcionális kiegészítőkkel, pl. az AmaSelect CurveControl, az AmaSelect Row és az AmaSelect Spot rendszerrel, az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás igazi precíziós berendezéssé alakítható.

További nformáció + Kevesebb információ -
Über- und Unterdüngung bei Kurvenfahrten (1) HeadlandControl_Feld_001

AmaSelect CurveControl

Optimalizált permetezés kanyarban való haladáskor


Állandó kiszórási mennyiség
Az AmaSelect CurveControl precíz megoldást kínál arra, hogy a kiszórási mennyiség kanyarban is állandó maradjon a teljes munkaszélesség mentén. A CurveControl funkció az alapfelszereltség részét képezi az AmaSelect, valamint a ContourControl aktív szórókeret-vezetés esetén.

További nformáció + Kevesebb információ -
AmaSelect CurveControl (1) Kurvenfahrten_ohne_AmaSelect_CurveControl_d1_190829

A probléma – túl- és alultrágyázottság kanyarban

A kanyarban való haladáskor a korábbi megoldásoknál a növényvédőszer-permetezésnél a kanyar belső oldalán túladagolásra, a kanyar külső oldalán pedig hiányos adagolásra kerül sor. Minél szélesebb a szórókeret, annál nagyobb lesz ez a probléma. A kanyarok belső oldalán való túladagolás nagyon kritikusan kezelendő, mivel itt akár 300%-osnál nagyobb túladagolásra is sor kerülhet.


  1. Kívánt kiszórási mennyiség
További nformáció + Kevesebb információ -
AmaSelect CurveControl (2) Kurvenfahrten_mit_AmaSelect_CurveControl_d1_190829

A megoldás – AmaSelect CurveControl

Az AmaSelect elektromos fúvókánkénti szakaszoláshoz tartozó CurveControl funkció révén a rendszer működési módja egy olyan rendkívül értékes funkcióval bővül, amely különösen a kanyarokban jelent előnyt. A fúvókanyomás mellett a CurveControl szenzorok segítségével meghatározza a kanyarodási sugarat és automatikusan korrigálja a nyomást a megváltozott átfolyási mennyiséghez. A szórókeret fúvókáinak automatikus váltása révén a rendszer keretszakasztól függetlenül kompenzálja a kijuttatási mennyiséget.


Az AmaSelect CurveControl előnyei:

  • Kanyar közben közel állandó kijuttatott mennyiség a teljes munkaszélességben
  • Optimális növényállomány
  • Elkerülhető a túl kevés szer miatti rezisztencia


  1. Kívánt kiszórási mennyiség
További nformáció + Kevesebb információ -

AmaSelect Row

Egy gombnyomásra precíz sávpermetezés a növényvédőszer-szükséglet csökkentéséhez


Soronkénti sávpermetezés
Ahhoz, hogy teljes területű alkalmazásról távirányítással át lehessen váltani a soronkénti sávpermetezésre, az AMAZONE az AmaSelect Row rendszert kínálja az AmaSelect elektromos fúvókánkénti szakaszoláshoz. A speciális 40°-os fúvókákkal végzett sorspecifikus sávpermetezés révén akár 65%-os növényvédőszer-megtakarítás is elérhető.

További nformáció + Kevesebb információ -
Verschiedene Reihenabstände (1) Maschinenbedienung_Bandspritzung Kartoffel

Különböző sortávolságok

50 cm-es sortávolságú növénykultúrákban a sávos alkalmazás mindenféle átszerelés nélkül, igazán egyszerűen megvalósíthatók. A 25 cm fúvókatávolságú AmaSelect fúvókatestekhez való opcionális toldókészlettel akár a 75 cm sortávolsági növénykultúrákban is lehetőség nyílik a sávos alkalmazásra. Ehhez csak a kívánt távolságban levő fúvókák nyílnak ki. Alternatív sortávolságok (pl. 45 cm cukorrépa) esetén megvalósítása is lehetséges másik fúvóka-elrendezés és egy csatlakozótömlő használatával.


  1. Hagyományos területi alkalmazás
  2. Sávos alkalmazás, 50 cm répa
  3. Sávos alkalmazás, 75 cm burgonya
További nformáció + Kevesebb információ -
Maximaler Bedienkomfort (1) Befüllmenue_d2_200723

Maximálisan kényelmes kezelés

Egy betöltési menü segítségével megadható a sávos vagy terület alapú permetezéssel kezelendő területhez az adott szórási módhoz használni kívánt kiszórási mennyiség, a rendszer pedig automatikusan kiszámítja a szükséges töltési mennyiséget, hogy minimális legyen a maradék. A sortávolság, a szórási szög és a permetezési magasság igazán egyszerűen beállítható az ISOBUS készülékkezelés egy külön menüjében. A kezelni kívánt sávhoz tartozó fúvókakapcsolás és -pozíciók kiválasztása automatikusan történik. Az ISOBUS terminál egyik gombját megnyomva egy pillanat alatt át lehet váltani terület alapú és a sávos alkalmazás között.


Az AmaSelect Row előnyei:

  • Kapásnövények hatékony sávos permetezése egyetlen gombnyomással
  • Különböző sortávolságok valósíthatók meg az opcionális 25 cm-es toldókészlettel
  • Nagy kezelési kényelem a mennyiséget számító integrált betöltési menüvel
  • Akár 65%-os megtakarítás a növényvédő szerekben
További nformáció + Kevesebb információ -
AmaSelect Spot (1) Drohneneinsatz3_d1_190813

AmaSelect Spot

Részterület-specifikus növényvédelem folttérképek alapján


Részfelület-specifikus gyomirtás
A növényvédő szer jelentette költségek csökkentéséhez az AMAZONE a fúvókánkénti szakaszolással lehetőséget kínál a gyomok részterület-specifikus, nagy pontosságú folttérképek alapján történő kezelésére. A Spot-térképek készítését külső szolgáltatók végzik.

További nformáció + Kevesebb információ -

A terület felmérése és folttérképek létrehozása a gyomirtáshoz

Az első lépést a kezelendő terület felmérése és egy folttérkép létrehozása jelenti. Szolgáltatótól függően az első lépésben a terült felmérése többféle módon is történhet: használható pl. drón, amellyel a terület fölé repülnek, vagy műhold, esetleg speciális szenzorkeret.

További nformáció + Kevesebb információ -
Zielgerichtete Spot-Applikation (1) Amapad2_d0_kw_P7231854_5_d2_200723

Célzott foltszerű permetezés

A második lépésben kerül sor a gyomnövényfoltok célzott kezelésére a területen. Ehhez csupán a folttérképet kell feltölteni az AmaPad 2 ISOBUS kezelőterminálra. A terület bejárása során a teljes felületű kezelés helyett az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolással lehetőség van csak azokat a területeket kezelni, ahol tényleges a gyomfertőzöttség.


Az AmaSelect Spot előnyei:

  • Gyomirtók pontos, foltszerű kijuttatása alapfelszereltségű AMAZONE növényvédelmi permetezőgéppel
  • Akár 80% megtakarítás a növényvédő szerekben
  • A környezet védelme
  • Minimális maradék mennyiség a kiszórási mennyiség folttérkép alapú megtervezésének hála
  • A rezisztencia elkerülése a kis területre kiterjedő permetezéssel, ahol 100%-os a növényvédő szer koncentráció
További nformáció + Kevesebb információ -

GPS-Switch automatikus szakaszolás

Ha a kezelendő terminál rendelkezik olyan Section Control funkcióval, mint pl. az AMAZONE GPS-Switch szakaszolás, a szakasz váltása automatikusan, a GPS pozíciótól függően történhet. Ha felveszünk egy területet, automata üzemmódban a vezető teljes mértékben a jármű kezelésére koncentrálhat, mivel ékekben és fordulókban a szakaszváltás automatikusan történik.


Az automatikus szakaszolás előnyei:

  • A vezető tehermentesítése
  • A pontosság növelése, még éjszaka és nagyobb sebesség mellett is
  • Kevesebb átfedés és hibahely
  • Takarékosság a felhasznált anyagokkal
  • Kevesebb állománykár és környezetterhelés

„A Section Control funkcióval az ISOBUS számítógép sok munkát levesz a vezető válláról.”
(„dlz agrarmagazin” – „A ZA-TS műtrágyaszóró gyakorlati tesztje” ·2017/02)

Automatische Teilbreitenschaltung (2)
Automatische Teilbreitenschaltung (3) Teilbreitenschaltung_2

Akár 85%-kal* kevesebb átfedés a hagyományos Section Control szakaszolással szemben, pl. fordulónál

* Az értékek a terület jellegétől, a munkaszélességtől és a keretszakaszok számától függően változnak

További nformáció + Kevesebb információ -

Számítási példa különböző szakaszokra

Éves átlagos átfedés hagyományos szakaszoknál szemben az 50 cm-es szakaszokkal a Section Control használatával

A szántóföldi kísérlet fontos eredményei

  • 50 cm-es keretszakaszok esetében az átlagos átfedés csak 1,92%
  • 9 keretszakasz esetében az átlagos átfedés csak 7%
  • Nagyüzemek esetében rövid amortizációs idő az éves megtakarítási lehetőségen túlmenően
  • A kisebb táblaszerkezet révén a kisebb üzemek arányaiban nagyobb megtakarítással rendelkeznek
  • Ha nagyobb növényvédelmi ráfordítást igénylő növénykultúrákat (pl. burgonyát, répát) termesztenek, akkor az 50 cm-es keretszakasz különösen gazdaságos


További nformáció + Kevesebb információ -

A jövő növényvédelme már ma

A további opcionális kiegészítőkkel, pl. az AmaSelect CurveControl, az AmaSelect Row és az AmaSelect Spot rendszerrel, az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás igazi precíziós berendezéssé alakítható.

További nformáció + Kevesebb információ -
Maximaler Bedienkomfort (1) Befüllmenue_d2_200723

Maximálisan kényelmes kezelés

Egy betöltési menü segítségével megadható a sávos vagy terület alapú permetezéssel kezelendő területhez az adott szórási módhoz használni kívánt kiszórási mennyiség, a rendszer pedig automatikusan kiszámítja a szükséges töltési mennyiséget, hogy minimális legyen a maradék. A sortávolság, a szórási szög és a permetezési magasság igazán egyszerűen beállítható az ISOBUS készülékkezelés egy külön menüjében. A kezelni kívánt sávhoz tartozó fúvókakapcsolás és -pozíciók kiválasztása automatikusan történik. Az ISOBUS terminál egyik gombját megnyomva egy pillanat alatt át lehet váltani terület alapú és a sávos alkalmazás között.


Az AmaSelect Row előnyei:

  • Kapásnövények hatékony sávos permetezése egyetlen gombnyomással
  • Különböző sortávolságok valósíthatók meg az opcionális 25 cm-es toldókészlettel
  • Nagy kezelési kényelem a mennyiséget számító integrált betöltési menüvel
  • Akár 65%-os megtakarítás a növényvédő szerekben
További nformáció + Kevesebb információ -
High-End in Serie

Csúcstechnika a sorozatban – fúvókánkénti LED-világítás és DUS pro

Szériakivitelben az AmaSelect a DUS pro nagynyomású cirkulációs rendszerrel, valamint fúvókánkénti LED-világítással van felszerelve.

További nformáció + Kevesebb információ -

Számítási példa különböző szakaszokra

Éves átlagos átfedés hagyományos szakaszoknál szemben az 50 cm-es szakaszokkal a Section Control használatával

A szántóföldi kísérlet fontos eredményei

  • 50 cm-es keretszakaszok esetében az átlagos átfedés csak 1,92%
  • 9 keretszakasz esetében az átlagos átfedés csak 7%
  • Nagyüzemek esetében rövid amortizációs idő az éves megtakarítási lehetőségen túlmenően
  • A kisebb táblaszerkezet révén a kisebb üzemek arányaiban nagyobb megtakarítással rendelkeznek
  • Ha nagyobb növényvédelmi ráfordítást igénylő növénykultúrákat (pl. burgonyát, répát) termesztenek, akkor az 50 cm-es keretszakasz különösen gazdaságos

Elekt_Einzelduesenschaltung_Beispielrechnung_Grafik_CMS

További nformáció + Kevesebb információ -
AmaSelect Spot (1) Drohneneinsatz3_d1_190813

AmaSelect Spot

Részterület-specifikus növényvédelem folttérképek alapján


Részfelület-specifikus gyomirtás
A növényvédő szer jelentette költségek csökkentéséhez az AMAZONE a fúvókánkénti szakaszolással lehetőséget kínál a gyomok részterület-specifikus, nagy pontosságú folttérképek alapján történő kezelésére. A Spot-térképek készítését külső szolgáltatók végzik.

További nformáció + Kevesebb információ -
Zielgerichtete Spot-Applikation (1) Amapad2_d0_kw_P7231854_5_d2_230829_CMS

Célzott foltszerű permetezés

A második lépésben kerül sor a gyomnövényfoltok célzott kezelésére a területen. Ehhez csupán a folttérképet kell feltölteni az ISOBUS-kezelőterminálra. A terület bejárása során a teljes felületű kezelés helyett az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolással lehetőség van csak azokat a területeket kezelni, ahol tényleges a gyomfertőzöttség.


Az AmaSelect Spot előnyei:

  • Gyomirtók pontos, foltszerű kijuttatása alapfelszereltségű AMAZONE növényvédelmi permetezőgéppel
  • Akár 80% megtakarítás a növényvédő szerekben
  • A környezet védelme
  • Minimális maradék mennyiség a kiszórási mennyiség folttérkép alapú megtervezésének hála
  • A rezisztencia elkerülése a kis területre kiterjedő permetezéssel, ahol 100%-os a növényvédő szer koncentráció
További nformáció + Kevesebb információ -

AmaSelect Row

Egy gombnyomásra precíz sávpermetezés a növényvédőszer-szükséglet csökkentéséhez


Soronkénti sávpermetezés
Ahhoz, hogy teljes területű alkalmazásról távirányítással át lehessen váltani a soronkénti sávpermetezésre, az AMAZONE az AmaSelect Row rendszert kínálja az AmaSelect elektromos fúvókánkénti szakaszoláshoz. A speciális 40°-os fúvókákkal végzett sorspecifikus sávpermetezés révén akár 65%-os növényvédőszer-megtakarítás is elérhető.

További nformáció + Kevesebb információ -
Flächenerfassung und Erstellung von Spotkarten für die Unkrautbehandlung (1)

A terület felmérése és folttérképek létrehozása a gyomirtáshoz

Az első lépést a kezelendő terület felmérése és egy folttérkép létrehozása jelenti. Szolgáltatótól függően az első lépésben a terült felmérése többféle módon is történhet: használható pl. drón, amellyel a terület fölé repülnek, vagy műhold, esetleg speciális szenzorkeret.

További nformáció + Kevesebb információ -

Valódi 25 cm-es fúvókatávolsággal

Opcionálisan az AmaSelect fúvókatartó egy toldókészlettel 25 cm-es fúvókaosztásra is átszerelhető. A speciális 80° vagy 90°-os fúvókákkal együtt ez azzal az előnnyel jár, hogy a célterület távolsága 50 cm alá is csökkenthető. 

További nformáció + Kevesebb információ -

Automatikus 50 cm-es szakaszolás Section Control-lal ellátott GPS-Switch egységről

Az AmaSelect fúvókánkénti szakaszolás a (Section Control-lal ellátott) GPS-Switch egységgel kombinálva az egyedi fúvókák automatikusan kapcsolhatók 50 cm-es keretszakaszonként. Ezzel minimálisra csökken az átfedés, ami jelentős permetszer-megtakarítást eredményez.

További nformáció + Kevesebb információ -
DUS pro (1) AmaSwitch_Schema_001_d0_20170105

Alapfelszereltségben DUS pro nyomás alatti cirkulációs rendszerrel

A DUS pro esetén a permetlé nyomása az egyes fúvókákig állandó és megegyezik a beállított permetezési nyomással. A kúpos szóróvezetékeknek köszönhetően minimális maradék mennyiség érhető el.


Kúpos permetlévezeték:
a különböző szórókeretszakaszok eltérő vezetékátmérővel rendelkeznek

  • Minimális maradékmennyiségek
  • Egyenletes folyadékáramlási sebesség


  1. 15 mm
  2. 24 mm
  3. 24 mm
  4. 20 mm
  5. 16 mm
További nformáció + Kevesebb információ -

GPS-Switch automatikus szakaszolás

Ha a kezelendő terminál rendelkezik olyan Section Control funkcióval, mint pl. az AMAZONE GPS-Switch szakaszolásnál, a szakasz váltása automatikusan, a GPS pozíciótól függetlenül történhet. Amint létrehozásra került egy területet, automata üzemmódban a vezető teljes mértékben a jármű kezelésére koncentrálhat, mivel ékekben és fordulókban a szakszok kapcsolása automatikusan történik.


Az automatikus szakaszkapcsolás előnyei:

  • A vezető tehermentesítése
  • A pontosság növelése, még éjszaka és nagyobb sebesség mellett is
  • Kevesebb átfedés és hibahely
  • Takarékosság a felhasznált anyagokkal
  • Kevesebb állománykár és környezetterhelés

„A Section Control funkcióval az ISOBUS számítógép sok munkát levesz a vezető válláról.”
(„dlz agrarmagazin” – „A ZA-TS műtrágyaszóró gyakorlati tesztje” ·2017/02)

Automatische Teilbreitenschaltung (2)
Automatische Teilbreitenschaltung (3) Teilbreitenschaltung_2

Akár 85%-kal* kevesebb átfedés a hagyományos Section Control szakaszolással szemben, pl. fordulónál

* Az értékek a terület jellegétől, a munkaszélességtől és a keretszakaszok számától függően változnak

További nformáció + Kevesebb információ -

GPS-Switch automatikus szakaszolás

Ha a kezelendő terminál rendelkezik olyan Section Control funkcióval, mint pl. az AMAZONE GPS-Switch szakaszolásnál, a szakasz váltása automatikusan, a GPS pozíciótól függetlenül történhet. Ha felveszünk egy területet, automata üzemmódban a vezető teljes mértékben a jármű kezelésére koncentrálhat, mivel ékekben és fordulókban a szakaszváltás automatikusan történik.


Az automatikus szakaszkapcsolás előnyei:

  • A vezető tehermentesítése
  • A pontosság növelése, még éjszaka és nagyobb sebesség mellett is
  • Kevesebb átfedés és hibahely
  • Takarékosság az üzemanyaggal
  • Kevesebb állománykár és környezetterhelés

„A Section Control funkcióval az ISOBUS számítógép sok munkát levesz a vezető válláról.”
(„dlz agrarmagazin” – „A ZA-TS műtrágyaszóró gyakorlati tesztje” ·2017/02)

Automatische Teilbreitenschaltung (2)
Automatische Teilbreitenschaltung (3) Teilbreitenschaltung_2

Akár 85%-kal* kevesebb átfedés a hagyományos Section Control szakaszolással szemben, pl. fordulónál

* Az értékek a terület jellegétől, a munkaszélességtől és a keretszakaszok számától függően változnak

További nformáció + Kevesebb információ -

GPS-Switch automatikus szakaszolás

Ha a kezelendő terminál Section Control funkcióval rendelkezik, mint pl. az AMAZONE GPS-Switch szakaszolásnál, a szakasz váltása automatikusan, a GPS pozíciótól függetlenül történhet. Ha felveszünk egy területet, automata üzemmódban a vezető teljes mértékben a jármű kezelésére koncentrálhat, mivel ék alakú területeken és fordulókban a szakaszolás automatikusan történik.


Az automatikus szakaszkapcsolás előnyei:

  • A vezető tehermentesítése
  • A pontosság növelése, még éjszaka és nagyobb sebesség mellett is
  • Kevesebb átfedés és hibahely
  • Takarékosság az üzemanyaggal
  • Kevesebb állománykár és környezetterhelés

„A Section Control funkcióval az ISOBUS számítógép sok munkát levesz a vezető válláról.”
(„dlz agrarmagazin” – „A ZA-TS műtrágyaszóró gyakorlati tesztje” ·2017/02)

Automatische Teilbreitenschaltung (2)
Automatische Teilbreitenschaltung (3) Teilbreitenschaltung_2

Akár 85%-kal* kevesebb átfedés a hagyományos Section Control szakaszolással szemben, pl. fordulónál

* Az értékek a terület jellegétől, a munkaszélességtől és a keretszakaszok számától függően változnak

További nformáció + Kevesebb információ -

További linkek

Itt találhat további információkat a növényvédelmi technológiáról

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.