Alapgép | Váz | Tartály

HorseHopper

Gondozott legelők az egészséges lovakért!


Jobb legelőhigiénia és optimális legelőhasználat
A legelők higiéniájának egyetlen hatásos eszköze a lóürülék összegyűjtése. Ha azonban egy gépet végigvontatnak a legelőn, az eloszlatja az ürüléket és a meglévő parazitákat, és nőni fog a foltok aránya. A HorseHopper a foltokat (a méteres magasságú bogáncsot is beleértve) tisztára vágja, és a lóürülékkel együtt összegyűjti, így lehetővé teszi a legelő intenzívebb használatát.


A HorseHopper előnyei:

  • A lóürülék összegyűjtése
  • A foltok és a bogáncs lekaszálása
  • A fű lekaszálása és összegyűjtése
  • Gyepszellőztetés és összegyűjtés
  • Lombok összegyűjtése
További nformáció + Kevesebb információ -
HH (1) Hopper_2

Alapfelszereltség

  • Traktor, hárompontos felfüggesztés, I. és II. kategória
  • Rövid, köszörült H60-as szárnyas kések gyepszellőztető késekkel kombinálva
  • Fokozatmentesen állítható magasságú támasztóhenger lehúzóval
  • Mulcsozó eszköz
  • Önbeálló kerekek
  • A billenő csapóajtó és a védőkorlát a baleset elleni védelmet szolgálja
  • Szabadon futó kardántengely
  • Gyűjtőtartály hidraulikus talajszinti ürítéssel, kőfelverődés ellen védő lemezzel és levegőterelő burkolattal
  • Szintjelző
További nformáció + Kevesebb információ -
Új tartalom (1)

Alkalmazási területek a teljes év során

  • Kaszálás
  • Gyepszellőztetés
  • Mulcsozás
  • A lombok, a lóürülék és egyéb hulladék összegyűjtése


Rugalmas és sokoldalú
Mindegy, hogy rövid vagy hosszú a fű, nedves vagy száraz az idő, a HorseHopperrel bármikor, bármely évszakban könnyű lesz a dolga.

További nformáció + Kevesebb információ -
PH1250_Detail_2_rdax_170x260.jpg

A forgókéses és az orsós fűkaszákkal összehasonlítva a HorseHopper lengőkéses fűkaszaként műszaki okokból lényegesen nagyobb vágási magasságnál is nagyon megbízható. A HorseHopper mind rövid, mind hosszú fű esetén kiváló vágási felületet készít.

  1. HorseHopper lengőkéses fűkasza
  2. Forgókéses fűkasza
  3. Orsós fűkasza
  4. Kaszálás gyakorisága (nap)
  5. 7 nap
  6. 14 nap
  7. 21 nap
  8. 28 nap
  9. Művelési kép: nagyon jó
  10. Művelési kép: közepes
  11. Művelési kép: gyenge
További nformáció + Kevesebb információ -
Mähen und Mulchen

Kaszálás és mulcsozás

Nem számít, hogy nedves vagy száraz, alacsony vagy magas a fű, a kaszálás mindig kiváló hatásfokú!


Az AMAZONE kaszáló- és gyepszellőztető-rendszer
A HorseHopper szinte bármilyen időjárási és vegetációs körülmények között jól dolgozik. Az AMAZONE ezerszeresen bevált kaszáló- és gyepszellőztető-rendszere garantálja az ápolt zöldfelületet. Nem csak napsütésben, hanem már kora reggel, harmatos fűvel is megkezdhető a munka. A HorseHopper gépnek kevéssé számít, hogy nedves, különösen magasra nőtt vagy éppen sűrű-e a fű – első osztályú eredményt biztosít. Mivel nagy rotorral van felszerelve, és az idegen testek bekerülésére sem érzékeny, ideális munkaeszköz nagy zöldfelületek extenzív ápolásához is.

Az együttesen használt átfordítható kaszálókések és a csiszolt szárnyas kések kevéssé kopnak, ugyanakkor kiváló kaszálási és gyűjtési teljesítményt nyújtanak. A kések egészen finomra vágják a zöldhulladékot. Ennek köszönhetően lerövidül a komposztálási idő.



  • Egyszerűen, átépítés nélkül átállítható mulcsozásra
    Amikor a HorseHopper először gyűjtés nélkül halad végig a területen, magok és tápanyagok juthatnak a talajba. Néhány héttel később újra végighaladva a területen a vágási apríték még tovább feldolgozható, és ismét fontos tápanyagok kerülhetnek a talajba, gazdagítva azt.
További nformáció + Kevesebb információ -
Der HorseHopper

A HorseHopper egyesíti a különböző kaszálási eljárások előnyeit


  1. A kaszálás
    lényege, hogy egy vágóeszköz levágja a fűszálakat. A cél a növekedés korlátozása. Ezért ezt a munkafolyamatot rendszeresen el kell végezni.
  2. A tarlóvágás
    eljárása során egy vágóeszköz a tövénél teljesen levágja a növényt. Szükség van egy második munkamenetre a vágási apríték előzetes kezelése és további feldolgozása érdekében.
További nformáció + Kevesebb információ -
Mähen und Häckseln

Kaszálás és szecskázás

Az AMAZONE HorseHopper növényt a tövénél vágja le, majd többször szecskázza a vágási aprítékot, mielőtt összegyűjtené vagy a talajra ejtené azt. Így egyetlen gépben egyesülnek a kaszáló- és a tarlóvágórendszerek előnyei. Az AMAZONE HorseHopper ápolása során képes bármilyen igényhez igazodni.

További nformáció + Kevesebb információ -

Gyepszellőztetés

A gyepgondozás fokozása


Mire jó a gyepszellőztetés?
A gyepfilcréteg kialakulása megakadályozhatja a gyep természetes növekedését. Ha rövid idő telik el két kaszálás között úgy, hogy az aprítékot nem gyűjtik össze, ha a lomb és a vágásból visszamaradó részek nem bomlanak le kellőképpen, vagy ha moha fejlődik ki, a gyep „megfullad”; a fenti tényezők meggátolják, hogy víz, tápanyag és levegő jusson a talajba, és hogy elérjék azokat a gyökerek.

Az AMAZONE HorseHopper egyetlen munkamenetben szabadítja meg pázsitját a gyepfilctől, és gyűjti azt össze.

További nformáció + Kevesebb információ -
Rasenfilz und Moos bequem beseitigen

A gyepfilc és a moha kényelmes eltávolítása

Az AMAZONE HorseHopper segítségével az erőfeszítést nem igénylő gyepszellőztetés révén javíthatja és megújíthatja a talaj szerkezetét. A rotorra szerelt gyepszellőztető kések 1–2 mm mélyen hatolnak a zárt fűfelületbe, feltörik a felső földréteget, elvágják a parazitanövényzetet, és kiritkítják a gyep felületét. A gép kigereblyézi és összegyűjti a gyepfilcet, ezzel egy időben pedig hengereli a talajt. A kaszáló és gyepszellőztető kés kombinációja különösen jó szívóhatást eredményez.

  • Szerszámot nem igénylő, gyors átépítés gyepszellőztetésre
További nformáció + Kevesebb információ -

Gyűjtés

Tegyen rendet erőfeszítés nélkül és hatékonyan!


Egyetlen gép minden helyzetben!
A kiváló szívóhatásnak köszönhetően szinte „minden” (lomb, gesztenyék, makkok stb.) összegyűjthető. Ezáltal optimálisan kihasználható a tartály térfogata. Emellett a lombaprító forgó kései gyors aprítást végeznek. Tavasz elején gyakran még sok őszi lomb marad a talajon, ezért csak nehezen nő a fű. A fű növekedésének optimalizálásához a kiegészítésként beépíthető gyepszellőztető késekkel egyetlen munkamenetben összegyűjthetők a levelek és szellőztethető a gyep.

További nformáció + Kevesebb információ -

Teljesítményre hangolva!

A rotor nagy forgási sebessége, valamint a köszörült szárnyas kések és gyepszellőztető kések kombinációja révén a HorseHopper nagy teljesítményre képes gyűjtési munkaeszköz, még nedves munkakörülmények esetén is. A SmartCut robusztus, precíz vágórotor emellett nem érzékeny arra, ha idegen testek kerülnek bele.

További nformáció + Kevesebb információ -
Exaktschnittrotor SmartCut

SmartCut precíz vágórotor

Kiemelkedő vágási és felszedési minőség

A nagy átmérőjű rotor levegőáramlatot hoz létre, ennek köszönhetően az AMAZONE HorseHopper nagyon nagy gyűjtési kapacitással rendelkezik. A rotor 2650 1/perc fordulatszáma első osztályú kaszálási minőséget tesz lehetővé.

További nformáció + Kevesebb információ -
Neuer Inhalt

Zseniális: kaszálás – gyepszellőztetés – összegyűjtés – ürítés

Első osztályú vágási és felszedési képességét a HorseHopper a SmartCut precíz vágórotornak köszönheti. A SmartCut precíz vágórotor különös ismertetőjele a speciális, V alakú késelrendezés, amely csökkenti az energiafogyasztást és a zajkibocsátás mértékét. Ezért az újításért a demopark 2013 újdonságzsűrije ezüstéremmel tüntette ki az AMAZONE vállalatot.

A SmartCut rotor által előállított erős szívóhatásnak köszönhetően a HorseHopper korábban lekaszált fű, lomb, ágak, makk, gesztenye stb. összegyűjtéséhez is használható.

A V alakú késelrendezésű SmartCut rotor előnyei szembeötlőek a korábbi rotortechnikával összevetve, amelynél a lengőkések egyenes sorokban voltak elrendezve. Mivel a V alakban elrendezett kések a verőléceknél már nem egy időben, hanem egymás után kis időbeli különbséggel haladnak át, erőteljesebben továbbítják az aprítékot a rotor közepe felé; ennek következtében kevésbé keveredik be oldalról a levegő, és tovább javul a felszedés minősége.

További nformáció + Kevesebb információ -
Új tartalom (1)

A SmartCut precíz vágórotor előnyei

  • Precíz és tiszta vágás egyetlen munkamenetben
  • Javított gyűjtésminőség
  • Csökkentett zajkibocsátás
  • Egyszerű és gyors késcsere
További nformáció + Kevesebb információ -

További linkek

Itt találhat további információkat a kommunális gépekről

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.