2019.03.26.

Cirrus Minimum TillDisc-kel

Médiacsomag letöltése
Amazone_Cirrus mit Minimum TillDisc (1)
Minimum TillDisc hullámos tárcsasor jól leolvasható skálával

Cirrus Minimum TillDisc-kel
Az úttörő eszköz új mezőgazdasági koncepciókhoz

A Cirrus a Minimum TillDisc hullámos tárcsasornak köszönhetően újabb speciális talaj-előkészítő eszközzel bővíthető. 16,6 cm-es sortávolság mellett a vágótárcsák segítségével közvetlenül a vetőcsoroszlyák előtt vághatók át az aratás utáni vagy még élő növénymaradványok. A hullámos tárcsák lényegesen kevesebb talajt mozgatnak meg, mint a hagyományos kétsoros tárcsasorok. Az olyan területeken, ahol a megnövekedett rezisztenncia s az elgazosodás nagyobb problémát jelent, ez a tárcsasor hatékony alternatívát képviselhet, mivel kiválóan alkalmas a „látszólagos megművelésre”.

Az altalajlazítás és a növényvédelmi intézkedések, valamint az elhullott szemekből nőtt gabona és a gyomok kihajtása után a talajt az esedékes vetés előtt már nem munkálják meg még egyszer. A következő növénykultúra vetése tovább halasztódik a vegetáció pihentetése irányában, ezáltal minimálisra csökkenthető a gyomok kicsírázási aránya. A vetés során a Minimum TillDisc a lehető legkevesebb talajt mozgatja meg, és csak az utána haladó vetőcsoroszlyák környezetében lazítja és vágja azt, megakadályozandó a gyomok ismételt kihajtását.

Extenzív munkaeszközként a Minimum TillDisc a gyomokkal és az erózióval szembeni hatékony védelem érdekében kialakításra kerülő zöld hidak esetében is segítséget nyújt. A tárcsák kizárólag az elöl haladó csoroszlyák környezetében vágják át az aratási maradványokat, az elszáradt vagy még élő növénymaradványokat, hogy a hátul haladó tárcsás vetőcsoroszlyák elvethessék a vetőmagot. Ezzel a módszerrel a már kialakított takarmánykeverékek esetében is elvégezhető egy további növénykultúra utólagos vetése, illetve minimálisra csökkenthetők a téli időjárás okozta károk.

A Minimum TillDisc alkalmazása száraz földeken lehetővé teszi a sorok víztakarékos megművelését, mivel a talajlazítás közvetlenül a vetőcsoroszlyák előtt történik. Ha a talaj nedves és ragadós, a hullámos tárcsasor kevesebb göröngyöt hoz a felszínre, mint a hagyományos tárcsasorok. Ráadásul a Minimum TillDisc alkalmazása révén a Cirrus még könnyebben mozog, ami pozitívan hat az üzemanyag-fogyasztásra.

Összes

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!