Eszközök | Szerszámtartók | Simítógerenda

Pflug- und Mulchsaat (1) Arbeitsablauf_Saat_Exaktstriegel_003_d1_140116_Avant

Szántó- és mulcsvetés pneumatikus vetőkombinációval

A mulcsvetés lehetőségei

Az AMAZONE vetőkombinációk a költségtakarékos mulcsvetésnél és a hagyományos szántás utáni vetésnél is százezerszeresen beváltak.

Mulcsvetéshez ajánlott kombináció: forgó lazító, gumigyűrűs henger és vetőgép RoTeC-Control tárcsás csoroszlyával. A forgó lazító a kemény, kötött talajt is fellazítja miközben tartja a művelési mélységet, mert a fogak „fogásra” állnak. Egyidejűleg bekeveri a tarlót. A fogak közötti nagy térnek köszönhetően a tarló-talaj keveréket a gép a szerszámtartó fölött is problémamentesen átengedheti. A rákövetkező talajegyengető megszünteti a hantokat és barázdákat.

A gumigyűrűs henger sávonként visszatömöríti a talajt úgy, hogy a talaj egy harmadát visszatömöríti, a felület két harmada azonban laza marad. A RoTeC-Control csoroszlyák helyezik aztán el precízen a vetőmagot a visszatömörített sávban.


  1. KG forgó lazító fogásra állított fogakkal
  2. Simítósín
  3. KW gumigyűrűs henger
  4. RoTeC-Control csoroszlya
  5. Ferde magtakaró pálca
További nformáció + Kevesebb információ -
Säkombination (4) BODEN_ISOv2

A működő vetőkombináció munkamódszere

Tarlóbekeverés, magágykészítés és vetés egy lépésben


Säkombination (1) Boden Sonne_ISO
Nagy szárazság esetén a kapilláris víz eléri a csírát.
Säkombination (2) Boden Regen_mPfeile_ISO
A nagy mennyiségű csapadék beáramlik a nem hengerelt, laza területekre.








Säkombination (3) Boden Gasaustausch_ISO
Gázcsere a laza talajban – a gyökerek tudnak lélegezni.







  1. Ferde magtakaró pálca
  2. RoTeC-Control csoroszlyák
  3. Gumigyűrűs henger
  4. Simítósín
  5. Forgó lazító
További nformáció + Kevesebb információ -
KG-6001-2_001_a_d1_140314_rdax_170x85.jpg

4 m, 5 m vagy 6 m munkaszélességű összecsukható forgó lazítók

Előnyei:

  • Az egyes táblák közötti rövid csereidők növelik a gazdaságosságot
  • Az átalakítás az egyik szántóföldről a másikra gyors és egyszerű: Hidraulikus összecsukás, haladás a következő szántóföldre, kinyitás és már mehet is a munka!


„Rövid tesztünk során az AMAZONE KG forgó lazítója igazi, ,rögtörő-szörnynek‘ bizonyult. Az új hajtásláncnak köszönhetően pedig az új KG 6001-2 már akár 360 LE teljesítményű traktort is kibír
(„profi” 2013-8 · Forgó lazító teszt - AMAZONE KG 6001-2)

További nformáció + Kevesebb információ -
KG-Detail_003_d1_140312_CMS

Minden traktorhoz az erejéhez illő munkaszélesség

A 4 m, 5 m és 6 m munkaszélességű forgó lazítók hidraulikusan 3 m szállítási szélességre csukhatók össze, és legfeljebb 265 kW (360 LE) teljesítményű traktorokhoz megfelelők.

Különösen a több üzemben történő használatnál, illetve gyakran változó használati körülmények esetén pillanatok alatt beáll a jó fordulatszám is a jó sebességfokozat kiválasztásával. Ez mindenféle körülmények között optimálisan biztosítja a munka sikerét.

A rendkívül stabilra méretezett, összecsukható forgó lazító rövid szerkezeti kialakítása kis területeken is lehetővé teszi a nagy hatékonyságú munkavégzést.

Az összecsukható forgó lazító főhajtóműve 2 fokozatú, így minden talajtípushoz és munkaintenzitáshoz gyorsan kiválaszthatja a megfelelő fordulatszámot. 

További nformáció + Kevesebb információ -
Klappbarer KG (6) KG-6001-2_003_d1_140312

Összecsukható KG

6 méterről 3-ra – gyors és biztos!





Klappbarer KG (1) KG-6001-2_Klappung_001_d1_140314
Klappbarer KG (2) KG-6001-2_Klappung_002_d1_140314







Klappbarer KG (3) KG-6001-2_Klappung_003_d1_140314
Klappbarer KG (4) KG-6001-2_Klappung_004_d1_140314







Klappbarer KG (5) KG-6001-2_Klappung_005_d1_140314






„Apropó, szállítási szélesség: A 3 m széles egységeket a kettős működtetésű munkahengerek függőlegesen felhajtva 2,90 méterre csukják össze – nem rossz!”
(„profi” 2013-8 · Forgó lazító teszt - AMAZONE KG 6001-2)


További nformáció + Kevesebb információ -
Versetzte Zinkenanordnung (1) KG-6001-2_007_d1_140320

A fogak egymáshoz képest eltolt elrendezése garantálja a nyugodt futást

Az AMAZONE forgó lazítóinál a fogak különleges szöget zárnak be egymással. Ez biztosítja az egyenletes talajporhanyítást és a gép nyugodt járását. Megakadályozza a rezgést és a csúcsok terhelését is. Ez a szerkezet így óvja a gépet, a teljesítményszükséglet alacsonyabbá válik, és üzemanyagot lehet megtakarítani.

  • 3 m munkaszélességen elhelyezett 10 szerszámtartó több szabad helyet, nagyobb stabilitást és könnyebb átjárhatóságot garantál


  1. AMAZONE: 10 szerszámtartó
  2. Összehasonlításképpen: Más forgóboronák: 12 szerszámtartó
További nformáció + Kevesebb információ -
Die „Extrem“-Steinteststrecke (1)

Az „Extrém” kőszakasz-teszt

A köves tesztpályán minden AMAZONE talajművelő gépet új fejlesztésként és a sorozat gondozása keretében is a legnagyobb terhelésnek kitéve folyamatosan ellenőriznek, hogy a legkülönfélébb gyakorlati alkalmazásokra is felkészültek legyenek. Ez megadja a szükséges használati biztonságot minden AMAZONE forgóborona és forgó lazító esetén.

További nformáció + Kevesebb információ -
Long-Life-Drive (1) KG_Schnitt_001_d1_110926

Long-Life-Drive

Minden forgóboronához


A minőségi rendszer
A Long-Life-Drive annak a hajtásrendszernek a neve, amely az AMAZONE forgóboronák esetében hosszú élettartamot, nyugodt futást és magas viszonteladási értéket szavatol. A homlokkerék és a csapágy olajfürdőben működik, ezáltal karbantartást nem igényelnek – nincsenek zsírzógombok.

  1. Masszív hajtómű
  2. Nagy fogazású, nemesített homlokkerekek
  3. A csapágyülékek pontos távolsága a lehető legsimább járásról gondoskodik
  4. Egymástól nagy távolságra elhelyezett, nagy terhelhetőségű kúpgörgős csapágyak
  5. Nagy szabad tér a szerszámtartó és a burkolat sima alja között az elakadásmentes mulcsvetés és az optimális átjárhatóság érdekében
  6. Dupla tömítés olajszivárgás ellen tengelytömítő kazettával, illetve labirinttömítés a növényi rostok és a szennyeződés behúzása ellen
  7. Egy darabból kovácsolt, nagy átmérőjű fogtartó és tengely, KE forgóborona ∅ = 45 mm/ KG és KX forgó lazító ∅ = 60 mm
  8. Quick+Safe rendszer szerszám nélküli fogcserével és integrált kőbiztosítással
További nformáció + Kevesebb információ -
Quick-System (1) Zinkenwechsel_Arm_lang_orange_110926

Quick-System

Gyorsan cserélhető fogak

A fogak egyszerűen betolhatók a fogtartó zsebbe, és csapszeggel biztosíthatók. Egyszerűbb már nem is lehetne. Nincsenek utánhúzást igénylő késrögzítő csavarok. Még a „fogásra álló fogakat” is gyorsan és könnyen át lehet szerelni húzásra álló fogakra. A speciális, edzett acélból kovácsolt fogak rugalmasak és ellenállnak a kopásnak.

További nformáció + Kevesebb információ -
Safe-System (1) Steinsicherung_gesamt_d1_171020

Safe-System

Integrált kőbiztosítás

A fogak rugós rögzítése lehetővé teszi, hogy a fogak kitérjenek a kövek elől. A fogak fixen vannak befogatva a szerszámtartó zsebének közepén. Ez a zseb kifelé szélesedik, így a fog vízszintes részei rugózva el tudnak fordulni, ezáltal csillapítva a kemény ütközéseket, amikor a fog hegye kőbe ütközik. A fogak ilyen módú rögzítése biztonságot nyújt a köves talajokon, és lehetővé teszi a KX és KG típusoknak, hogy „fogásra állított fogakkal” dolgozzon.

További nformáció + Kevesebb információ -

Vetőmag betakarása ferde magtakaró pálcákkal vagy S ferde magtakaró pálcákkal

Az S ferde magtakaró pálcák végzik el a nyitott vetőbarázdák betakarását és a talaj egyengetését még nagy tömegű szalma esetén is eltömődés nélkül. Az elfordítható csapágyazású magtakaró pálcák követik a talajegyenetlenségeket, és ezzel biztosítják az egyenletes magtakarást szalmamentes és nagy mennyiségű szalmával borított területeken egyaránt.

A magtakaró nyomás állítása mechanikusan két orsón keresztül központilag történik. A pálcanyomás hidraulikus úton történő állítása esetén mindenekelőtt egy minimális és egy maximális értéket kell meghatározni csapok behelyezésével. Következésképpen a magtakaró pálcák nyomása és a csoroszlyanyomás menet közben egyidejűleg, gyorsan és egyszerűen a változó talajviszonyokhoz igazítható csupán egyetlen vezérlőszeleppel.

A RoTeC+-csoroszlyával együtt a 15 mm vastagságú S ferde magtakaró pálca használható. Ez kopásálló, jó magtakarásról gondoskodik még a legzordabb üzemeltetési körülmények között is.


  1. Művelőút-jelölés
  2. S ferde magtakaró pálca
  3. Hidraulikus, központi csoroszlyanyomás állítás
További nformáció + Kevesebb információ -

Művelőút-jelölés

Művelőút elhelyezésekor a nyomjelző tárcsa automatikusan lesüllyed, és megjelöli az éppen elhelyezett művelőutat. Így a művelőutak már a vetőmag kelése előtt is láthatók.

További nformáció + Kevesebb információ -
Quick-System (1) Zinkenwechsel_Arm_lang_orange_110926

Quick-System

Gyorsan cserélhető lazítófogak

A fogaket egyszerűen a fogtartó foglalataiba kell betolni, majd csapszeggel rögzíteni. Könnyebben, gyorsabban nem is lehetne. Nincsenek utánhúzást igénylő fogrögzítő csavarok. Még a „fogásra álló fogakat” is gyorsan és könnyen át lehet szerelni húzásra álló fogakra. A speciális edzett acélból készült kovácsolt fogak rugalmasak és kopásállóak.

További nformáció + Kevesebb információ -
Safe-System (1) Steinsicherung_gesamt_d1_171020

Safe-System

Integrált kőbiztosítás

A fogak rugós rögzítése lehetővé teszi, hogy a fogak kitérjenek a kövek elől. A fogak szilárdan be vannak fogatva a szerszámtartó közepén, a foglalatba. Ez a foglalat kifelé szélesedik, így a fogak vízszintes része rugózva el tud fordulni. Amikor a fog hegye kőbe ütközik, ez csillapítja a kemény lökéseket. A fogak ilyen módon történő rögzítése biztonságot nyújt a köves talajokon és a KX és KG változatnál lehetővé teszi a „fogásra álló fogakat”.

További nformáció + Kevesebb információ -
Quick-System (1) Zinkenwechsel_Arm_lang_orange_110926

Quick-System

Gyorsan cserélhető lazítófogak

A fogaket egyszerűen a fogtartó foglalataiba kell betolni, majd csapszeggel rögzíteni. Könnyebben, gyorsabban nem is lehetne. Nincsenek utánhúzást igénylő fogrögzítő csavarok. Még a „fogásra álló fogakat” is gyorsan és könnyen át lehet szerelni húzásra álló fogakra. A speciális edzett acélból készült kovácsolt fogak rugalmasak és kopásállóak.

További nformáció + Kevesebb információ -
Safe-System (1) Steinsicherung_gesamt_d1_171020

Safe-System

Integrált kőbiztosítás

A fogak rugós rögzítése lehetővé teszi, hogy a fogak kitérjenek a kövek elől. A fogak szilárdan be vannak fogatva a szerszámtartó közepén, a foglalatba. Ez a foglalat kifelé szélesedik, így a fogak vízszintes része rugózva el tud fordulni. Amikor a fog hegye kőbe ütközik, ez csillapítja a kemény lökéseket. A fogak ilyen módon történő rögzítése biztonságot nyújt a köves talajokon és a KX és KG változatnál lehetővé teszi a „fogásra álló fogakat”.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.