Szóráshatároló rendszerek | Szóráshatárolók

Aktív környezetvédelem

A gazdaságos, de különösen az ökológiailag átgondolt műtrágyázás felelősségteljes kereskedelmi tevékenységet igényel. Környezetbarát műtrágyaszórás a tábla szélén a környezetvédelemmel kapcsolatos új irányelvek szerinti modern szóráshatároló rendszerek nélkül nem lehetséges.



Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Randstreuen_Erste_Fahrgasse_am_Feldrand_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Mezsgyeszórás (hozamorientált beállítás)
A határos terület egy mezőgazdaságilag művelt terület. Itt megengedhető, hogy csekély mennyiségű műtrágya átkerüljön a táblahatáron túlra. A teljes szükséges mennyiség kiszórásra kerül egészen a tábla határáig.





Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Grenzstreuen_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás (környezetorientált beállítás)
A határos terület közút vagy kerékpárút, és nem kerülhet műtrágya a táblahatáron túlra. Ehhez a dobási távolság a mennyiségszabályozóval kombinálva kiigazításra kerül. 






Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_Grabenstreuen_ZA-M_rdax_170x91.jpg
  1. teljes munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Árokszórás (környezetorientált beállítás)
Ha közvetlenül a tábla határán felszíni víz található, akkor a műtrágyázás során a műtrágyázással kapcsolatos rendelet értelmében bizonyos meghatározott távolságot kell betartani a víztől. Ehhez a dobási távolság a mennyiségszabályozóval kombinálva további csökkentésre kerül.





Randstreuen (1) Illu_Grenz-_Graben-_Rand-_Beetstreuen_001_d0_20150831_d
  1. munkaszélesség 2) fél munkaszélesség

Határszórás szóráshatároló ernyővel
Amennyiben az első művelőút a tábla szélén található, a határszórást (hozamorientált beállítás) a szórótárcsák működési tartományának féloldali kikapcsolásával lehet megvalósítani. Nem kerül műtrágya a táblahatáron túlra, a tábla belső részein a műtrágyázás optimális marad.

További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráshatárolók

Az AMAZONE szóráshatárolóival a műtrágyázással kapcsolatos aktuális rendelet összes követelménye messzemenően teljesíthető.





Tele-Set-Scheibe
Tele-Set tárcsa
Szerszám nélküli tárcsacserével a normál műtrágyaszórásról mezsgye-, határ- vagy árokszórásra lehet átállni.





Randstreuschirm, links

Mezsgyeszóró ernyő, balos
Az egyoldali, kézi kapcsolású mezsgyeszóró ernyő egy kedvező árfekvésű megoldás, hogy a menetirányban nézve bal oldali mezsgyeszórást végezzen.






Randstreuschirm, beidseitig

Mezsgyeszóró ernyő, kétoldalas
A kétoldali mezsgyeszóró ernyő egyaránt használható a bal, a jobb, vagy mindkét oldalon, így szinte alig kerül műtrágya a jármű nyomvonalába. Beállítható a különböző műtrágyákra, és speciális növénykultúrához is használható, számos alkalmazása lehetséges. A fel- és leszerelés egyszerűen és gyorsan, szerszám nélkül, kézzel elvégezhető.

További nformáció + Kevesebb információ -

AMAZONE Limiter

Kényelmes határszórás – megállás és kiszállás nélkül

Határ- és mezsgyeszórás a tökéletesség jegyében
A Limiter egy modern szóráshatároló rendszer, amelyet akkor használnak, ha az első művelőút a műtrágyaszóró fél munkaszélességébe esik. Ez szolgál mezsgye-, határ- és árokszóráshoz.

A Limiter szóráshatároló alkalmazásánál döntő előnyt jelent, hogy nem kell megállni, nem kell a munkavégzést megszakítani, és nem kell a traktorból kiszállni.

Határ- és árokszórásnál az EasySet 2 kezelőterminállal csökkenthető a mennyiség.

A Limiter szóráshatároló nagy elfordulási tartományon belül elmozdítható egy stabil kereten. A műtrágyafajtától függően ezzel állítható be a Limiter szóráshatároló a mezsgye-, határ- vagy árokszóráshoz megkívánt helyzetbe. Az ehhez szükséges pontos adatokat a szórási táblázatban és a gépen elhelyezett öntapadó címkén találja meg. Amennyiben nem használja, úgy a Limiter szóráshatároló egy hidraulikus munkahengerrel kényelmesen felhajtható.

AMAZONE Limiter (5) Limiter_M_Streubild_01_d1_090901_CMS_16_9.jpg
A Limiter szóráshatároló a traktor vezetőfülkéjéből hidraulikus távműködtetéssel befordítható a szórótárcsák működési tartományába


További nformáció + Kevesebb információ -

Szóráskép szimulátor

A szóráskép szimulátor intuitív módon mutatja be a műtrágyaszóró működését. Tisztán megjeleníthetők a különféle műtrágya- és munkaszélesség-kombinációk optimális beállításai, valamint feltérképezhető a szél és a műtrágya minőségének hatása. Próbáld ki magad…

Pontosság a műtrágya kijuttatásában

Ahhoz, hogy a gazdaság meg tudja őrizni versenyképességét és jövőképét, és ugyanakkor fenntartható módon gazdálkodjon, az AMAZONE egyre nagyobb teljesítményű és pontosságú gépeket és eljárásokat kínál.

Szükségünk van az ön beleegyezésére

Ezt a tartalmat egy külső szerver biztosítja. Ha aktiválja a tartalmat, akkor személyes adatokat dolgozunk fel, és sütiket állítunk be.

AMAZONE EasyCheck

Präzise streuen leicht gemacht!

Einfache Optimierung der Querverteilung mit dem digitalen mobilen Prüfstand. Prüfmatten auslegen, Dünger streuen, mit dem Smartphone abfotografieren, Analyse der Querverteilung in der App und Vorschlag einer korrigierten Streueinstellung.