Adagolás | Szállítópálya

Precis – mindig pontosan adagolva

A mechanikus adagolórendszer

Az AMAZONE Precis adagolórendszer beépített kifolyógara- tával garantálja a minimális visszamaradó mennyiségeket és az egyenletes vetést. A vetőtengely hajtásáról mechani- kus módon a talajkerékhajtás, vagy választás szerint elekt- romos módon az ElectricDrive gondoskodik. A vetőmagok széles választéka mellett biztosítható a mennyiség pontos betartása. A központi kalibráló csappantyúval a vetési üzemmód és a kalibrálás között nagyon kényelmes az átkapcsolás.

A beépített kifolyógaratnak köszönhetően nem marad visz- szamaradó mennyiség a vetőmagtartályban, így a fajtavál- tás gyorsan és tisztán elvégezhető. Az apró szemű vető- magról normál szemű vetőmagra való átváltás az elzáró tolózár által valósul meg. Még a vetőkerék kicserélése is problémamentesen lehetséges az adagolórendszer kialakítása miatt.

Egy beállítható üresjelzés-érzékelő felügyeli a vetőmagtar- tály töltöttségi szintjét. Az ellenőrző ablakok és a tartály belső világítása lehetővé teszik a töltöttségi szint gyors optikai ellenőrzését is.

További nformáció + Kevesebb információ -
SmartCenter_rdax_170x143.jpg

SmartCenter – Központi és kényelmes kezelés

1.Fenéknyelv átállítása
2. Kalibráló csappantyú átállítása
3. Kalibrálógomb
4. Kalibráló edények
5. Csoroszlyanyomás-állító (csak a Cataya Super esetén)
6. Vetési mélység (csak TwinTeC csoroszlyás Cataya Super esetén)


„A SmartCenter meggyőző volt. A leforgatáshoz az ember kinyitja a nagy oldalsó fedelet, és mindent megtalál, amire szüksége van. [...] Ez nagyszerű.”
(„profi” gyakorlati teszt a Cataya 3000 Super kombinált vetőgéppel · 2018/07)

További nformáció + Kevesebb információ -

A kalibrálási koncepció

A közvetlenül a vetőmagtartály alatt elhelyezkedő kalibrálóedények a bal oldalról a SmartCenter kezelőközponton keresztül eltávolíthatók. A kétrészes kalibrálóedényeknek köszönhetően a mellékelt összecsukható vödörbe való áttöltés gyors, egyszerű és kényelmes. A kalibrálást követően a kalibrálóedényeket egyszerűen a nyílással lefelé parkolóhelyzetbe kell fordítani.

Az alapfelszereltségként szállított digitális mérleggel a kalibrált mennyiség biztonságosan és pontosan lemérhető. A Cataya Super SmartCenter kezelőközpontjában az alapfelszereltség részét képező eszközökhöz (összecsukható vödör és a digitális mérleg) rendelkezésre álló plusz tárolóhelynek köszönhetően, az eszközök biztonságosan eltárolhatók és közvetlenül kéznél vannak. A Cataya Special esetében az összecsukható vödör és a digitális mérleg biztonságosan a tartályfedélbe van elhelyezve.


„A Cataya új mércét állít fel a leforgatás és a beállítás terén. Itt két szempontot különösen pozitívan kell kiemelni. Minden kézi beállításhoz használható a már említett 19-es hajtókaros kulcs, emellett minden alapbeállítás – pl. a leforgatás, illetve a csoroszlyanyomás, a vetési mélység és magtakaró pálca magasságának beállítása – kényelmes testtartásban a gép bal oldalán történik. Ez szuper!”
(„profi” gyakorlati teszt a Cataya 3000 Super kombinált vetőgéppel · 2018/07)

További nformáció + Kevesebb információ -
Mechanischer Spornradantrieb (2) Cataya_3000_Special_d0_kw_P3284200_d1_190812

Mechanikus talajkerékhajtás – a jól bevált hajtástechnika

A mechanikus talajkerékhajtás megbízható, ugyanakkor egyszerű és költséghatékony megoldás a Cataya Special vetőgép számára. A nagy hajtókerék gondoskodik a vetőtengely egyenletes és megbízható hajtásáról.


A mechanikus talajkerékhajtás előnyei

  • A menetirány szerinti jobb oldali áttekinthető pozíció rálátást biztosít a fülkéből is, és lehetővé teszi az egyszerű visszaállítást a szántóföldek sarkaiban 
  • A vezérlés és a felügyelet az AmaLog+ kezelő számítógéppel lehetséges 
  • Inaktiválás a gép kiemelésével, a hidraulikus felső függesztőkar és a talajkerékhajtás segítségével 
  • Kalibrálás a kezelőszerszám segítségével 
  • Szállítási helyzet gép hátsó részén 
  • Egyszerű működésellenőrzés 
  • Alaptartozék kalibrálókészlet
További nformáció + Kevesebb információ -
Cataya3000special_KE3001super_d0_kw_IMG_6846_d1_171013_p50_rdax_170x130.jpg

ElectricDrive elektromos adagolóhajtás

Kényelmes és pontos

Az ElectricDrive elektromos adagolóhajtás a Cataya Special esetében a bal oldalon, a Cataya Super esetében pedig op- cionálisan a jobb oldalon vagy mindkét oldalon is elérhető. A kétoldali hajtással automatikus féloldalas kapcsolás lehetséges.

Az ElectricDrive elektromos adagolóhajtás előnyei 

  • A hajtás opcionálisan függően bal, jobb vagy mindkét oldalon elhelyezhető 
  • A vetőmagmennyiség egyszerű beállítása a traktor veze- tőfülkéjéből. Alternatív módon automatikusan, részte- rület-specifikusan is, alkalmazási térképek alapján 
  • Egyszerű kalibrálás kalibráló gombbal (szériafelszerelt- ség) vagy a TwinTerminal használatával 
  • Alaptartozék kalibrálókészlet 
  • Apró vetőmagok adagolása akár 0,5 kg/ha-tól
További nformáció + Kevesebb információ -

Magas szintű kezelési kényelem a TwinTerminal 3.0 segítségével

A kalibrálás és a maradékürítés még egyszerűbbé tételéhez az AMAZONE az elektromos adagolóhajtáshoz ISOBUS-szal a TwinTerminal 3.0-at kínálja. A TwinTerminal közvetlenül a SmartCenterbe van beszerelve a kalibráló gomb helyett. Ez a helyzet jelentős előnnyel jár: A gépkezelő a kezelést és az adatbevitelt a kalibráláshoz most közvetlenül a gép mellett is elvégezheti, ezzel megtakaríthatja a traktorra való többszörös fel- és leszállást.

A TwinTerminal 3.0 víz és por ellen tömített, 3,2 colos kijelzővel ellátott házból, és a kezeléshez négy nagy gombból áll.

További nformáció + Kevesebb információ -

Munkahelyzet- és sebességjel

A Cataya esetében a sebesség rögzítéséhez kü- lönböző jelforrások állnak rendelkezésre. A rada- rérzékelő vagy a GPS-jel mellett a traktor sebes- ség-jelét is fel lehet használni. Az elektromos hajtásnak köszönhetően a sebességjel és a mun- kaállásjel egyaránt szabadon választható.

Arbeitsstellungs- und Geschwindigkeitssignal (1) Cataya-3000-Super_Fendt_d0_kw_2026_d1_161114_sw
Munkaállás- és sebességjel


További nformáció + Kevesebb információ -
Cataya_KE3001_Frontpacker_Claas_d0_kw_DJI_00849_d1_181129_rdax_170x133.jpg

Művelőút-kapcsolás

A művelőút-kapcsolás segítségével összesen akár 2 × 5 vetéssor kapcsolható, a művelőutak problémamentes kialakításához. A művelőút-kapcsolás a művelőút-vetőkerekek előtéttengelyének segítségével történik. Művelőút létrehozása esetén az előtéttengely megáll, és ezzel egyidejűleg a vetőtengelyen szabadon forgó művelőút-vetőkerekeket is leállítja. A megfelelő szélességben kialakított művelőutakon 15 cm-es sortávolságnál akár 900 mm abroncsszélességű, 12,5 cm-es sortávolságnál pedig akár 750 mm-es abroncsszélességű sorművelő traktorok használhatók.

További nformáció + Kevesebb információ -

Féloldalas kapcsolás

A féloldalas kapcsolással aszimmetrikus művelőút-ritmusok érhetők el. Ez a féloldalas kapcsolás a Cataya gépnél a középen kettéosztott vető- és előtéttengellyel valósul meg. A féloldalas kapcsolás aktiválása esetén a vető- és előtéttengely egyszerűen féloldalasan kikapcsol. Ha a Cataya Super esetén opcionálisan a kétoldalas elektromos adagolóhajtást választják, a féloldalas kapcsolás a vezetőfülkéből elvégezhető.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.