FertiSpot a Precea szemenkénti vetőgéphez

Die Düngerapplikation weitergedacht! (1) Precea6000-2FCC-Fertispot_d0_cp_R5227175_d1_230802_CMS

Műtrágyaszórás továbbgondolva!

Az AMAZONE 2019-ben vezette be a FertiSpot rendszert, amellyel a növény alá helyezhető a műtrágya. A rendszer a lehető leghatékonyabban juttatja ki a műtrágyát, különösen a kukorica vetésekor. Mivel a szemenkénti vetést egyre gyakrabban használják más növénykultúrák esetében is, az AMAZONE továbbfejlesztette a FertiSpot rendszert. Az új fejlesztéssel, amely a műtrágyaporciót is a vetőmagok között összehangolva helyezi el, a rendszer nagy műtrágya-koncentrációt tesz lehetővé, ugyanakkor megvédi az érzékeny növénykultúrákat az égési sérülésektől. Ez különösen előnyös az olyan növények esetében mint a cukorrépa. A magok közötti kijuttatás különösen a nagyon száraz talajviszonyok mellett jelent hatalmas előnyt minden növénykultúra esetében. Ha a műtrágya túl közel kerül a magokhoz, megfosztja a növényeket a szükséges nedvességtől, így előfordulhat, hogy a magok kiszáradnak vagy nem kapnak elegendő vizet.

További nformáció + Kevesebb információ -
Aufbau von FertiSpot mit granuliertem Dünger (1) Fertispot_1713_d1_230823_CMS

A granulált műtrágyát kijuttató FertiSpot felépítése

Egy Precea szemenkénti vetőgép és granulált műtrágyához való FertiSpot a klasszikus szemenkénti vetőgépekkel megegyező műtrágyaadagolós műtrágyatartállyal rendelkezik. Az adagolás szabályozza a kívánt hektáronkénti kiszórási mennyiséget. Ez az alkalmazási térképek segítségével is beállítható. Ez a soronként kapcsolt műtrágya-adagolással kombinálva a Section Control segítségével minden egyes sorban kikapcsolható a sarkokban és a fordulókban.

Az ásványi trágya a műtrágya-adagoló egységből a FertiSpot porciózóba kerül. A porciózóba folyamatosan áramló műtrágyát egy nagy sebességű porciózólapát tereli össze, így az egy porcióként hagyja el az egységet, és egy porcióként kerül a műtrágyacsoroszlyára. A porciózó vezérlése és a vetőmag kijuttatása egymással szinkronban történik. A szabályozás a Precea ISOBUS-vezérlésen keresztül valósul meg. A FertiSpot továbbfejlesztésének köszönhetően a műtrágya porciónként juttatható közvetlenül a növények alá, de akár a magok közé is.


A teljes FertiSpot rendszer felépítése 

  1. Műtrágyatartály: A növény alatti műtrágya felhalmozása 
  2. Adagoló: a trágya adagolása 
  3. Porciózó: a műtrágya porciózása 
  4. Műtrágyacsoroszlya: Bejuttatás a talajba


További nformáció + Kevesebb információ -

Használat különböző növénykultúrákhoz

A vetőmagok közötti változtatható kijuttatásnak köszönhetően a műtrágya az érzékeny kultúrák esetében depóként is elhelyezhető. Így optimálisan, kisebb mennyiségű műtrágyával lehet ellátni az olyan, műtrágyára érzékeny növényeket mint a repce vagy a cukorrépa.

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.