Avant 02 – vetőkombináció fronttartállyal

Kompakt, rugalmas, nagy teljesítményű

Avant6001-2_KG6002-2_FTender1600_Fendt_d0_kw_P8222577_d1_190830_p50
Avant 02 – vetőkombináció fronttartállyal - kompakt, rugalmas, nagy teljesítményű

Az Avant vetőkombináció új, 02-es generációját az AMAZONE az Agritechnica 2019 kiállításon mutatta be. A gép az új FTender fronttartályból, az aktív talajművelés új generációjából és az új TwinTeC vetőegységből áll. A vetőegység a párhuzamos kormányzású TwinTeC duplatárcsás csoroszlyával 3 m és 4 m munkaszélességekben érhető el merev változatban, valamint 6 m munkaszélességben összecsukható kivitelben.

A talajművelés – Új KG 6002-2 forgó lazító
Az Avant-02-vetőkombinációk esetében minden munkaszélességnél a legújabb generációjú forgó lazítók kerülnek bevetésre.

Az új 6002-2 összecsukható forgó lazító képezi az alapját a tökéletes magágynak. A 20 forgófej a fogantyúkon álló fogakon intenzíven töri a talajt, és mulcsvetéses eljárásban is nagyon jól bedolgozza a szerves masszát. A fogantyún álló fogak a legkeményebb feltételek mellett is újra és újra beleakadnak a talajba, így a forgó lazító extrém körülmények között is tartja a munkamélységet. A rugózott oldalsó terelőlemezek a gépben tartják a földet. Az oldallemezek magassága a szériában elérhető univerzális szerszámmal állítható be. Kövek vagy nagyobb akadályok esetén oldalirányban ki tudnak térni.

A simítógerenda magasságbeállítása révén a földáram terelhető, és a talajművelés intenzitása irányítható. Ezen kívül a simítógerenda elsimítja a magágyat. A simítógerenda magassága az univerzális kezelőszerszám segítségével állítható be. A simítógerendát most a henger vezeti, így váltakozó munkamélység esetén a simítógerenda fogait nem kell kiigazítani.

Az utánfutóhengerek széles választéka, pl. a gumigyűrűs henger, a mátrix abroncsprofilos gumigyűrűs henger, a tüskés henger és a trapézgyűrűs henger optimális visszatömörítést biztosít különböző talajokon.

Amennyiben a mezőgazdász nyomjelzőkkel kívánna haladni, a tömörítő vetőegység két nyomjelzővel szerelhető fel. Ezek a nyomjelzők mindig a talajműveléshez megfelelően kerülnek beépítésre. Így a súly a traktorhoz közelebb helyezkedik el, és a szántóföld sarkaiban a nyom jobban jelezhető. A jelzőtárcsák állásszöge ugyancsak az univerzális kezelőszerszám segítségével állítható be.

Precíz maglehelyezés a TwinTeC-vetőegységgel
A hengerrel végzett aktív talajművelést követi a csoroszlyasín a TwinTeC duplatárcsás csoroszlyával. A TwinTeC-csoroszlya 15 cm-es csoroszlyatávolságban érhető el. A karbantartásmentes TwinTeC-csoroszlya maximum egyenként 60 kg csoroszlyanyomással fut nyugodtan a talajon, és teszi le precízen a vetőmagot. A párhuzamos vezetésű csoroszlya munkamélysége a csoroszlyanyomástól függetlenül állítható be. Mivel a vetési mélység a mélységhatároló görgőkön keresztül van meghatározva, a mélység minden csoroszlya esetén központilag 0 és 6 cm között állítható be. A vetési mélység beállítására itt is az univerzális kezelőszerszám szolgál. A mélységbeállítás a merev Avant-vetőkombinációk esetén központilag, az összecsukható gépnél pedig minden szárny esetén külön valósul meg. A pontos beállítás egy skáláról olvasható le.

A szériában elérhető hidraulikus csoroszlyanyomás-állítással nagyon gyorsan és kényelmesen reagálhat a váltakozó talajfeltételekre. A csoroszlyanyomás központilag, a traktor vezetőfülkéjéből állítható be. A csoroszlyanyomás beállítása a járművezető számára az ISOBUS terminálon kerül kijelzésre.

A megbízható vetőmagtakarásról a csoroszlyán levő kaparó gondoskodik. A rugós kaparó állásszöge állítható. Így az nehéz talajoknál agresszívra állítható, szalmamaradványok esetén pedig inkább lazábban futtatható. Ezáltal megelőzhető a szalmamaradványok felhúzása. Ha a szalmakaparó elkopott, akkor magassága 5 pozícióban állítható be. Ha pedig nincs rá szükség, akkor parkolási helyzetben deaktiválható.

Amennyiben előzetes munkákra lenne szükség a fordulóban csak a forgó lazító használatával, akkor a csoroszlyák a hidraulikus csoroszlyanyomás beállítás segítségével teljesen kiemelhetők. Ezáltal a sarkak is tökéletesen megmunkálhatók a forgó lazítóval. A magágykészítéshez a forgó lazító a hengerrel le is választható a TwinTeC vetőegységről.

Szállítási szakasz
Az FTender fronttartályból a vetőmag a 3 méteres és a 4 méteres Avant esetében egy egyszerű, a 6 méteres Avant esetében kettős szállítási szakaszon keresztül jut el a szegmens-elosztófejhez, ill. -fejekhez. Az elosztófej közvetlenül a csoroszlyák fölött található, ami rövid és meredek szállítási szakaszt biztosít az elosztófejek és a csoroszlyák között. Az Avant esetében az elektromos féloldalas kapcsolás is megvalósítható.

ISOBUS-gépvezérlés
Az Avant gépvezérlése az ISOBUS-on keresztül történik. A szoftvert maga az AMAZONE fejlesztette. Segítségével az Avant intuitív módon kezelhető. A jól érthető szimbólumoknak és a szabadon kiosztható kapcsolóknak köszönhetően a kezelő terminál felülete egyedileg a felhasználó igényeihez igazítható. A
kombinált vetőgép vezérléséhez választhatóan használhatja az AmaTron 4 ISOBUS-terminálokat vagy az AmaPad 2-ot az AMAZONE-tól vagy bármely ISOBUS-terminált egyéb gyártóktól.

Kiegészítő alváz a szállításhoz
Az AMAZONE az Avant 6002-2 modellhez kiegészítő alvázat kínál a közúti szállításhoz. A közúti szállítás során a traktor tehermentesül, és a szállítás a járművezető számára is kényelmesebb lesz. Az alváznak köszönhetően a legtöbb traktorral a kategóriában az Avant legálisan szállítható közúton a hátsó tengelyterhelés túllépése nélkül. A le- és felcsatlakoztatáshoz egy ember elegendő. Egy biztonságos reteszelés teszi lehetővé a kezelést a gép bal oldaláról.

Avant 02 – vetőkombináció fronttartállyal

Az Avant vetőkombináció új, 02-es generációját az AMAZONE az Agritechnica 2019 kiállításon mutatta be. A gép az új FTender fronttartályból, az aktív talajművelés új generációjából és az új TwinTeC vetőegységből áll. A vetőegység a párhuzamos kormányzású TwinTeC duplatárcsás csoroszlyával 3 m és 4 m munkaszélességekben érhető el merev változatban, valamint 6 m munkaszélességben összecsukható kivitelben.

Összes

Galerie (1) Tyrok-8Schar_Fendt_d0_kw_DJI_0213
2021.09.14.

Új zászlóshajó az ekék választékában: AMAZONE Tyrok 400 félig függesztett váltvaforgató eke

Nagyobb teljesítmény magasabb sebességgel, minimális kopás mellett
A Tyrok 400-al az Amazone egy teljesen új fejlesztésű, félig függesztett, 7, 8 vagy 9 ekefejes váltvaforgató ekét dob piacra a 400 LE-s traktorosztályhoz. Az eke fő jellemzője a nagyobb teljesítmény folyamatos terhelés mellett is, a tökéletes munkaminőség és a kiváló stabilitás. Ugyanakkor a Tyrok a nagyon egyszerű, biztonságos és precíz beállíthatóságának köszönhetően nagyfokú kényelmet...

UX7601_Deutz_d0_kw_DJI_0758_d1_210805
2021.09.06.

A legnagyobb ütőerő és precizitás egy tengelyen

Az új méret: Amazone UX Super vontatott szántóföldi permetezőgép 9000 literig terjedő tényleges tartálytérfogattal és 42 m munkaszélességgel
Az Amazone a 8000 l tényleges tartálytérfogatú UX 7601 Super és a 9000 l tényleges tartálytérfogatú UX 8601 Super csúcsteljesítményű típussal bővíti az UX vontatott szántóföldi permetezőgép családot. Az Amazone gépek kompakt kialakítását következetesen továbbvivő új modellek a 9000 literig terjedő tartálytérfogatot és 42...

icetiger_claas_d0_kw_P1178963_Medaille
2021.08.27.

demopark ezüstérem az IceTiger téli sószórónak

Az Amazone-t a demopark 2021 szakvásáron demopark-ezüstéremmel tüntették ki az IceTiger téli sószóróért. Az elismert szakértői zsűri így díjazta az új függesztett téli sószórót, mely a só és sólé kijuttatásához az innovatív Smart Precision System rendszerrel van felszerelve.

CatrosXL3003_Messerwalze_X-Cutter-Disc_d0_nr_DJI_0497
2021.08.20.

Új X-Cutter-Disc a rendkívül sekély talajműveléshez

Az Amazone az új X-Cutter-Disc formájában bővíti a választható szerszámok kínálatát a Catros rövidtárcsához. A hullámprofilos speciális tárcsa a rendkívül sekély talajművelésnél használható. A különleges tárcsaforma teljes felületű, intenzív vágást biztosít, és magas fokú, a felszínhez közeli keverési intenzitásával tűnik ki, mely gyorsabb szárbomlást eredményez. Ezáltal optimális előfeltételek teremthetők a következő növényhez.
A rendkívül sekély talajművelés...

Galerie (1)
2021.08.13.

A szél az Ön oldalán

Az Amazone WindControl mostantól az ArgusTwin-től függetlenül is elérhető
A szél a világon mindig és mindenütt jelen van, és a mezőgazdasági gyakorlatban nagy kihívást jelent az egyenletes műtrágyázás tekintetében. Az Amazone WindControl segítségével folyamatosan figyelhető a szél hatása a szórásképre, és az automatikusan ellensúlyozható. A WindControl a ZA-TS függesztett műtrágyaszóróhoz és a ZG-TS vontatott műtrágyaszóróhoz most már az ArgusTwin automatikus...

Ceus3000TX_Deutz_d0_kw_DJI_0589
2021.07.26.

Ceus 3000-TX és 4000-TX rövidtárcsa-kultivátor kombináció a tökéletes beforgatásért

Sekély, intenzív vágás és rögtörés, valamint mély lazítás és beforgatás
Az Amazone most a Ceus vontatott rövidtárcsa-kultivátor kombináció két új típusát kínálja 3 méteres és 4 méteres munkaszélességgel, merev kivitelben. Így a sikeres eszközkombináció kisebb üzemi struktúrák és 150 lóerő feletti traktorosztályok esetén is használható. Az új Ceus 3000-TX és Ceus 4000-TX közbülső futóművel van felszerelve, és pontossága, valamint sokoldalúsága – egyaránt használható...

20210421_Precea_Packer_d0_jm_DJI_0612_d1_210510
2021.07.15.

Új AMAZONE KE 3002-240 forgóborona Rotamix rendszerrel

Az Amazone új forgóboronát kínál nagy, akár 240 LE traktorteljesítményekhez. Az új fejlesztésű KE 3002-240 típus 3 m munkaszélességével az innovatív Rotamix rendszerrel az intenzív rögtörés területén mutatja meg erősségeit, különösen nehéz helyeken.


Rotamix rendszer - rövid, kompakt és két szerszámtartóval több
A KE 3002-240 a Rotamix rendszerrel tizenkét szerszámtartóval rendelkezik, melyeken eloszlik a bemenő erő. A húzásra álló kések rendkívül jó rögszerkezetet...

Ceus5000-2TX_ultra_Fendt_d0_kw_P7204379
2021.07.08.

C-Mix-Ultra kapa - Új hidraulikus túlterhelés elleni védelem

Magas szintű üzemelési biztonság az új C-Mix-Ultra kaparendszerrel a Cenius vontatott kultivátorhoz és a Ceus tárcsásborona-kultivátor kombinációhoz
Az Amazone bővíti a szerszámok opcionális lehetőségeit: az új C-Mix-Ultra kapával a Cenius-2TX vontatott kultivátor sorozathoz 4 és 8 m közti munkaszélességekben és a Ceus-2TX vontatott tárcsásborona-kultivátor kombinációhoz, mely 4 és 7 m közti munkaszélességekben érhető el. Az új kaparendszer hidraulikus munkahengerek...

IceTiger_ISO_Sole_Claas_Einsatz_d0_kw_P2099655_de_d1_210602
2021.06.28.

IceTiger – Nagyobb pontosság a téli úttakarításban

Az Amazone a teljesen új fejlesztésű IceTiger formájában innovatív függesztett szórót kínál a só- és a sólé szórásához a lehető legnagyobb pontosság mellett. Az új, szállítószalagos adagolórendszer lehetővé teszi különböző nedvességi részarányú sók, valamint tompító anyagok, pl. zúzalék vagy homok kijuttatását, akár minimális mennyiségekben is. A kényelmes ISOBUS-vezérléssel kombinálva az IceTiger igazi precíziós eszközzé válhat a téli úttakarítás során.

ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama
2021.06.02.

Új ZA-X és ZA-M függesztett műtrágyaszóró sorozatok az EasySet 2 kezelő számítógéppel

Már rendelhetők a ZA-M 02 és ZA-X 03 sorozatú Amazone függesztett műtrágyaszórók az EasySet 2 kezelő számítógéppel. Az elektromos kezelőegységgel a menetsebességtől független állandó kiszórási mennyiség valósítható meg, valamint számos más egyszerűen kezelhető funkció és kényelmes beállítási lehetőség. Ezen kívül mindkét műtrágyaszóró-típus új megjelenéssel tűnik ki.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498
2021.05.21.

Amazone UX SmartSprayer - Spot Farming a legmagasabb szinten a gyakorlati alkalmazásban

A 2021-es tavaszi szezonban az Amazone bemutatja a 36 méter munkaszélességű UX 5201 SmartSprayer vontatott permetezőgépet. Egy nagy mezőgazdasági üzem mindennapjaiban a „Zöld a zöldben” levélherbicid precíz permetezése valós időben kerül elvégzésre. A Bosch kameratechnológiája felismeri a gyomokat a kapásnövényekben, és a BASF Digital Farming Solutions xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) technológiája dönt a permezetésről.

Amazone_Pantera 4503_Profihopper 1250_Precea 4500-2CC Super
2021.04.22., Hasbergen-Gaste

Az AMAZONE csoport dinamikus növekedése tovább folytatódik

Az Amazone csoport a 2020-as üzleti évben átlépte az 500 millió eurós forgalmi határt. A mezőgazdasági és kommunáltechnikai gyártó világszerte 15%-os növekedést ért el az előző évhez viszonyítva.A teljes 2020-as forgalmat a családi vállalkozás 537 millió euróra (a 2019-es előző évben: 467 millió €). Ezzel az Amazone a legmagasabb bevételt érte el a cég 138 éves történelme során. A koronajárvány miatti korlátozások ellenére képes volt észrevehető forgalmi többletet...

ZA-TS4200_NewHolland_d0_kw_DJI_0898
2021.03.15.

Sikeres műtrágyázás: Nagyobb hozam az AMAZONE szóráshatároló kalkulátorral

Az AMAZONE különböző műszaki megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a műtrágyaszóró optimális beállításához. A precíz és szükséglet-orientált kijuttatás döntő szereppel bír a költségcsökkentés és a környezetkímélés érdekében. Az AMAZONE műtrágyaszórók a kimondottan a szántóföld határokon való kijuttatáshoz fel vannak szerelve az időközben már 10 000x bizonyító AutoTS tárcsába integrált szóráshatároló rendszerrel. A megcélzott többlet hozam az AutoTS-sel a hagyományos...

Precea4500-2C_MasseyFerguson_d0_kw_DJI_036_mit_Logo
2021.03.08.,

Kitűnően teljesített: A Precea 4500-2CC Super és PreTeC vetőegységek elnyerték a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) ELISMERÉSÉT

A DLG 2021 februárjában tette közzé a Precea 4500-2CC Super szemenkénti vetőgépre és a PreTeC vetőegységre vonatkozó két vizsgálati jelentését. A Precea sorozat az Amazone nagysebességű szemenkénti vetőgépeinek legújabb generációja.

20210223_Tamas-Home
2021.03.03.

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

Az Amazonen-Werke Kft. nevében tisztelettel köszöntöm Önt az AMAZONE új internetes honlapján!

DLG-Imagebarometer-2020_fuer Website
2021.03.01.

AMAZONE – A legjobb az összes gépgyártó középvállalkozás között

A mezőgazdasági ágazatban működő vállalkozások imázsát vizsgáló, nemrég közzétett DLG-ImageBarometer 2020 értékelésben az AMAZONE újra rendkívül jól szerepelt. Összesen 49,6 pontot szerezve a vállalat a 4. helyen szerepel, és a mezőgazdasági munkagép-gyártó kategóriában az első helyezést érte el a középvállalkozások között.