Fertiliser Delivery Cart FDC 6000

Folyékony műtrágya precíz és biztonságos kijuttatása közvetlenül a vetésnél

Az AMAZONE speciálisan a száraz területeken gazdálkodó üzemek számára fejlesztette ki az FDC folyékonyműtrágya-kocsit, amely a Primera DMC vetőgéppel, a Condor vetőgéppel, a Citan vetőgéppel vagy az EDX szemenkénti vetőgéppel kombinálva használható. A Cart a traktor és a vontatott vetőgép közé kerül beakasztásra. Egy dörzskerék-hajtásos szivattyú a folyékony műtrágyát a vetőcsoroszlyákhoz juttatja, melyek a műtrágyát behordják a talajba. Ez a kombináció alkalmazható a vetés és a startertrágyázás egyetlen menetben való elvégzéséhez. A közvetlenül a vetéskor végrehajtott folyékony trágyázás segíti a korai növekedést, és megtakarít egy plusz menetet. A granulált műtrágyák alkalmazása az ilyen száraz területeken akadályokba ütközik. A folyékony-trágya a fiatal növényeknek a növekedési fázis kezdetétől fogva teljes mértékben rendelkezésükre áll.

Egy, az FDC-ből és egy saját granulálttrágya-tartállyal rendelkező vetőgépből álló gépkapcsolatnál a folyékony- és a granulált műtrágya akár párhuzamosan is kijuttatható egyetlen munkamenetben. Így a növény a feltételektől függően optimálisan ellátható a tápanyagokkal.

További nformáció + Kevesebb információ -

Futómű és vonórúd

A súly a két 800/45/26,5 nagyméretű, nagy tapadási felületet biztosító abroncs révén optimálisan eloszlik a talajon, így a talaj kímélése is biztosított. A vontatott műtrágyatartály igény szerint 3-4. vagy K700 kategóriájú alsó függesztőkar-csatkalakozással, vonószemmel, vagy golyós fejjel szerelhető fel a traktorra. Az optimális súlyelosztás és a traktor vonóerejének növelése érdekében a vonórúdon szériában további súlyok helyezhetők el ballasztként. A vetőgép fel- és lecsatlakoztatásához, valamint a gép vízszintes kiegyenlítéséhez a vonórúd szériában egy hidraulikahengerrel rendelkezik. A vonórúdon szériafelszereltségként egy tömlőszekrény található, így a hidraulikatömlők és az áramcsatlakozások a kocsi leszerelésekor tisztán és rendezetten elhelyezhetőek.

A hátsó oldalon az FDC alsó függesztőkarokkal rendelkezik, melyekhez a vontatott vetőgép gyorsan csatlakoztatható.

Az FDC-ből és a vetőgépből álló teljes gépkapcsolat a fordulóban a hossza ellenére fordulékonynak számít, mellyel pontosan követhetők a nyomok.

További nformáció + Kevesebb információ -
Großvolumiger Flüssigdüngertank für hohe Leistung (1) Wendemanöver_d1_190820

Nagy térfogatú folyékonyműtrágya-tartály a nagy teljesítményhez

Az FDC folyékonyműtrágya-kocsin két, egyenként 3000 l térfogatú tartály található, így össztérfogata 6000 l. A 60 l/ha kiszórási mennyiség 100 ha tartálytöltetet tesz ki, így az mintegy egy napi műszakra elegendő nagyüzemi gazdálkodás esetén. Mindkét tartály szériában töltésszint-jelzővel rendelkezik, így a járművezető mindig tájékoztatva van a töltöttségi szintről.

A tartályok mellett az FDC folyékonyműtrágya-kocsin két 300 literes öblítővíz-tartály is helyet kapott, amelyek segítségével a teljes kocsi a szivattyúval és a tömlőkkel együtt üzem közben átöblíthető öblítővízzel. Az összes tartály biztonságosan elérhető egy munkadobogón keresztül, és azok nagy tartálynyílással rendelkeznek.

További nformáció + Kevesebb információ -

Pontos adagolás és egyszerű kezelés

Az FDC folyékonyműtrágya-kocsi egy menetsebesség-függő permetlészivattyúval van felszerelve, mellyel 40 és 300 l/ha között nagyon pontos kiadagolási mennyiségek juttathatók ki. A pontos vezérlést az AmaSpray+ kezelő számítógép biztosítja. Akár 20 km/h munkasebesség is elérhető. A folyékonyműtrágya-kocsi feltöltése külön motor által hajtott, 500 l/perc töltőteljesítményű szivattyúval történik.

A folyékonytrágyát a szivattyú a tömlőkön keresztül a vetőgép csoroszlyáihoz pumpálja. A tömlők szabályosan rendezettek, és védőköpeny védi azokat kőfelverődés és sérülések ellen. A folyékonytrágya egy speciális kivezetésen kerül a vetőcsoroszlyánál kijuttatásra. A fordulóban való utáncsöpögés megakadályozása céljából mindegyik kivezetés saját csöpögésgátló membránnal rendelkezik. Ezen kívül minden kivezetés a kiszórási mennyiségtől függően egy megfelelő méretű adagolótárcsával rendelkezik.

A folyadékkör kezelése nagyon egyszerű az AMAZONE növényvédelemből ismert, a gép bal oldalán elhelyezett kezelőpanel segítségével. A magas szintű üzemelési biztonságot a folyadékkörbe beépített szívó- és nyomószűrők biztosítják, melyek kiválasztják a szennyeződéseket.

További nformáció + Kevesebb információ -
Anwendungsfälle (1) FDC_6000_PrimeraDMC_9001-2C_Transport_d1_191010

Alkalmazási esetek

Az FDC folyékonyműtrágya-kocsi elsősorban száraz mezőgazdasági területeken jelent segítséget. A folyékony szerekkel való startertrágyázáskor a talajból nem vonódik ki olyan sok maradék nedvesség, mivel a trágyának nem kell feloldódnia, hogy elérhető legyen a növények számára.

A folyékonytrágya gyors elérhetősége és jobb hasznosíthatósága hideg hőmérsékleteknél is egy olyan plusz pontnak számít, ami a folyékonytrágyázás mellett szól. A folyékonytrágya talajba való bejutása segíti a növény növekedését, és gyorsan sűrű növényállományt biztosít. Ez akadályozza a gyomosodást, és ezáltal csökkenti a növényvédő szerek szükségességét. A gyors korai fejlődés ugyancsak pozitív hatással van a hozamra.

További nformáció + Kevesebb információ -
Einsatzergebnisse aus der Saison 2018 in Russland (1) mit_und_ohne_AHL_d1_190819

Alkalmazási eredmények

A repce, sörárpa, borsó és szójabab vetését AHL hígtrágyával kezeltük. A vetőgép-szerelvény a Primera DMC 9000 gépből és az FDC 6000 folyékonyműtrágya-kocsi kombinációjából állt. A kijuttatott mennyiségek 60 l/ha körül alakultak, így 100 ha területet tudtunk kezelni. A kombinációt 320 lóerős traktor üzemeltette. A haladási sebesség 13 és 15 km/h között mozgott.

A növények fejlődése az AHL folyékonytrágya támogatásával lényegesen jobb, mint AHL nélkül. A növény jól látható zöld színe a kiváló tápanyagellátást jelzi. Az AHL műtrágyázással támogatott növény növekedése is lényegesen jobb.


Kép:
• balra AHL műtrágyázással
• jobbra AHL műtrágyázás nélkül 

További nformáció + Kevesebb információ -
Technische Daten (1)

Műszaki adatok: FDC 6000 folyékonyműtrágya-kocsi

Szállítási szélesség (mm):
3 270 (800/45 26.5 abroncsozásnál)
3 000 (700/50 26.5 abroncsozásnál)

Szállítási magasság (mm): 2 990
Szállítási hossz (mm): 6 150
Tartálytérfogat (l): 6 000
Tartálytérfogat (l) (tiszta víz): 600
Plusz teljesítményszükséglet (kW/LE): 37/50

További nformáció + Kevesebb információ -

Felkeltettük érdeklődését?

Adja meg elérhetőségeit*, és jelentkezünk Önnél:
* Elérhetőségeit kizárólag az Ön által megjelölt úton való kapcsolatfelvételre használjuk.